Anıtkabir yılın her günü ziyaretçilerine kapılarını açıyor. 01 Kasım- 31 Ocak 09.00-16.00 saatleri arasında Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz.
Anıtkabir, yıl boyunca her gün ziyarete açıktır.
ANITKABİR ZİYARETİYLE İLGİLİ BİLGİLER
Anıtkabir, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını içeren komplekstir. Anıtkabir aşağıdaki saat ve tarihler arasında her gün ziyarete açıktır.
Anıtkabir'e girişte yasak olan tek kıyafet kara çarşaf. Anıtkabir'e girişte resmi kıyafet zorunluluğu ya da herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.
Müzeye giriş için ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmıyor. Müzenin dört ana bölümü bulunuyor.
İlgili 16 soru bulundu
Tuvaletler tertemiz. Arabasız gelenler için dış kapıdan servis var.
Madde 69 – Anıtkabir ve birimlerinde, ticari, kültürel ve bilimsel amaçlarla ayrıntılı fotoğraf ve film çekmek, Genelkurmay Başkanlığının iznine bağlıdır.
Anıtkabir Ziyaret Kuralları
Anıtkabir'e motorsiklet, bisiklet, at arabası ve kamyon ile girilemez. Anıtkabir'e el çantalarından başka hiçbir eşya alınmaz. Çanta, valiz, bavul, torba ve poşet gibi nesneler nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir.
Yapılan resmi açıklamaya göre Anıtkabir, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 85'inci yıldönümü olan 10 Kasım 2023 Cuma günü Resmi Tören bitimine müteakip 22.00'e kadar halkın ziyaretine açık bulundurulacaktır.
Anıtkabir'in Anıt Blokunda her gün 7 saygı nöbetçisi hiç kıpırdamadan nöbet tutuyor. Bir saatlik nöbetlerin ardından nöbet değişimi yapılıyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iki önemli merkezi, başkent Ankara ile İstanbul olacak. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret edecek.
Otoparka gitmek için Gençlik Caddesi üzerindeki Tandoğan girişinden devam edin. Hasta veya engelli yolcularla seyahat ediyorsanız, aracınızı asansörün bulunduğu noktada da park edebilirsiniz.
Milli Savunma Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de ziyaretçi rekorunun kırıldığını duyurdu. Anıtkabir'i bir günde 1 milyon 182 bin 425 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.
Bu 26 basamak, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün ordularının Dumlupınar ve Kocatepe'deki uzun muharebelerin ardından artık ülkenin büyük kısmını kontrol altına aldıkları, yani üstünlüğün işgal kuvvetlerinden Türklere geçtiği bir dönüm noktası olan 26 Ağustos 1922 tarihini temsil ediyor.
Yoldaki 24 aslan, 24 Türk Oğuz boyunu simgeliyor. Türk tarihinde güç ve temsili simgeleyen aslanların oturur durumda tasvir edilmesi ise Türk milletinin barışa verdiği önemi gösteriyor. Ziyaretçileri Aslanlı Yol'un sonunda 15 bin kişi kapasiteli tören meydanı karşılıyor.
Öncelikle şunu belirtelim; Anıtkabir'e girişler ücretsizdir. Herhangi bir para ödemeden ya da kart kullanmadan Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz. 1 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında 09:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Ziyaretçilere yasak olan ve Anıtkabir'deki 'Yasak Oda' olarak isimlendirilen odada Atatürk'ün bedeninin toprağa verildiği mezar bulunmakta.
1. anıtkabir'e bisiklet, motorsiklet, kamyon ve at arabası ile girilmez. 2. anıtkabir'e el çantalarından başka hiçbir eşya, çanta, valiz, bavul, torba ve poşet alınmaz. getirilenler nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir. ancak bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
Madde 37 – Anıtkabir'de çelenk koyma ve törenler,Devlet Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ile Ankara Garnizon Komutanlığının iznine bağlıdır.
Atamızın kabri depreme karşı çok dayanıklıdır. Anıtkabir 4 kısım olarak tasarlanmıştır. Bu kısımda toprak seviyesi ayarlaması yapılmıştır. Ayrıca Atamızın kabirine doğru uzanan aslanlı yoldaki istinat duvarı yapılmıştır.Yaklaşık olarak 1 yıl sürmüştür.
Yapılan bu geçici mezarda tabutun altına tüm ülkeyi temsilen “Ankara toprağı” konulmuş, tabut bu toprağın üzerine yerleştirilmiştir. Atatürk'ün naaşı, 1953'te Anıtkabir'e nakline kadar burada kalmıştır.
Ölüm belgesini imzalayanlardan Prof. Mehmet Kâmil Berk, Atatürk'ün çenesini ipek mendille, ayak başparmağını ise bandajla bağladı. Cenazesi erteleneceği için cenazesi, Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) bu amaçla gelen patolog Prof. Lütfi Aksu tarafından mumyalandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri