Antoryum çiçeği çok fazla yada çok az sulamak çiçeklerinin dökülmesine yol açabilir. Bunun yanı sıra hava akımı alan soğuk ortamlarda bulundurmak çiçeklerini dökmesine neden olmaktadır.
Filtrelenmiş güneş çiçeklere zarar vermez; bir çiçek birkaç hafta (iki ay kadar hiç solmadan) dayanabilir.
Antoryum çiçeği nasıl çoğaltılır? Antoryum, kökten yavru verirse, haziran ortasından yaz sonuna kadar ayırma işlemiyle çoğaltılabilir. Yavru vermemesi durumunda ise antoryum çiçeğiniz biraz uzadıysa, dibe yakın bir yerden kesebilirsiniz. Kestiğiniz yeri ise ayrı bir saksıya dikebilirsiniz.
Antoryum çiçeği sulama miktarı haftada 1-2 kezdir. Sulama yapmak için çoğu bitkide olduğu gibi toprağın nemine bakarak karar vermek en doğru yöntemdir. Antoryumlar nemli havayı sevdiği için eğer petekler yüzünden özellikle kışın kuruyan bir atmosferde olacaksa peteklerinize suluklar koyarak havayı nemlendirebilirsiniz.
C: Antoryum çiçeğinin sulama aşamasında özenli ve titiz olmanız gerekir. Çiçeğinizin sağlıklı kalması ve daha uzun ömürlü olması için çiçeğinizi yaz aylarında haftada iki veya üç kere sulamalısınız. Kış aylarında ise haftada bir kez yapacağınız sulama işlemi çiçeğiniz için yeterli olacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
SU: Bitkinin üst kısmının kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının başladığının göstergesidir. Mümkünse içme suyu kullanmanızı öneriririz. Yapraklarını günlük olarak nemlendirmeni bitkinizin sağlıklı gelişimini destekleyecektir.
Kırmızı Antoryumun Anlamı
Kırmızı antoryum: Aşkın zarafeti ve ateşli bir aşk anlamını ifade eder.
Antoryum çiçeğinin saksı değişimi nisan ve mayıs aylarında yapılabilir. Antoryum çiçeğini yaprakları solduktan sonra budayabilirsiniz. sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır. Çiçeklerin budandığı yerin hava almasına engel olmanız gerekir.
Kuzey Arjantin, Karayipler ve Kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde bulunan bu bitki, birçok tropikal bitkiden daha uyumludur. Uzun ömürlü bir bitkidir. Ateş kırmızı rengiyle dikkat çeken antoryum çiçeğinin yüksekliği 50-80 cm arasındadır.
Sıcaklık İsteği: Çok fazla soğuk ve sıcak hava çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar verir. Yetiştiriciliğinde en çok dikkat edilecek husus kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmamasıdır. Toprak İsteği: İyi drenaj özelliğine sahip karışımlar kullanılmalıdır.
Köklendirme yapmak istediğiniz suya bir adet aspirini koyup eritirseniz köklenmenin daha hızlı gerçekleştiğini göreceksiniz.
Ülkemizde Antoryum bitkisinin yetiştirildiği popüler olarak pek bilinmez ancak bu bitkiyi yetiştirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Oldukça güzel bir görüntüsü olması nedeni ile bahçe ve ev süslemelerinde başköşeyi kapan çiçeklerden biridir.
Bu güçlü bitki her ışıkta hayatını sürdürebilir ancak yetersiz ışık aldığında çiçek açmaz. Çiçeğinizi günde 9 saat boyunca gün ışığı alan bir yere yerleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Antoryum bitkisi “Eril mutluluk” olarak bilinir. Bu bitki türünü özellikle yatak odasında bulundurmak erkeklerde verimliliğin ve libidonun artırılması için önerilir.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Gösterişli İthal Antoryum ve Özellikleri. Çiçekler hoş kokuları ile ortama ferahlık katan malzemeler arasında yer alır.
Tohumlu üretimde, tohumlar şubat ayında ekilir. Kökten ayırma ile üretimleri ise Mart – Nisan aylarında yapılır Gövdeden alınan kök kullanılarak çiçek çoğaltılır. Kök toprağa direkt olarak dikilir ve tutunup büyümesi beklenir.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Az miktarda ya da çok miktarda yapılan sulama, Atatürk çiçeğinin sağlıklı büyümesini engeller. Bu çiçek, çok fazla su sevmez. Yaz aylarında haftada 2 kez, kış aylarında ise haftada 1 kez sulanması yeterli olacaktır. Kısacası sulama esnasında hassas davranılmalıdır.
Antoryum çiçeğinin saksısının büyük olmaması gerekmektedir. Antoryum çiçeği büyük saksıları sevmez. Antoryum çiçeği uzun ömürlü bir çiçek türüdür. Antoryum çiçeği en düşük 20 derecede yaşayabilen bir çiçek türüdür.
Kış aylarında antoryum bakımı için haftada bir kez sulama yapmak yeterli olacaktır. Antoryum çiçeği üstünde çiçekler solunca budanmalıdır ve budanan yer hava almamalıdır bunun için mum gibi bir şey yardımıyla mühürlenmelidir. Nemi seven bir çiçek olduğu için koyacağınız yerin doğu cephesine doğru yerleştirilmelidir.
Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak beyaz, pembe ve kırmızı renk çeşitleri mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri