Antoryum çiçeği nasıl çoğaltılır? Antoryum, kökten yavru verirse, haziran ortasından yaz sonuna kadar ayırma işlemiyle çoğaltılabilir. Yavru vermemesi durumunda ise antoryum çiçeğiniz biraz uzadıysa, dibe yakın bir yerden kesebilirsiniz. Kestiğiniz yeri ise ayrı bir saksıya dikebilirsiniz.
⏩ Antoryum'u birkaç yılda bir dinlendirmek iyi olur. 8 – 10 derece serin, güneş almayan aydınlık bir odada kasım ortasından ocak ortasına kadar dinlendirebilirsiniz. Bu dönemde sulama toprak beşte üç oranda kuruduğu zaman yapılmalı.
Gün ışığı yetersizliği: Antoryum çiçek açmıyor ise bunun en yaygın sebebi yeterli gün ışığı almıyor olmasıdır. Bu güçlü bitki her ışıkta hayatını sürdürebilir ancak yetersiz ışık aldığında çiçek açmaz. Çiçeğinizi günde 9 saat boyunca gün ışığı alan bir yere yerleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.
C: Antoryum çiçeğinin sulama aşamasında özenli ve titiz olmanız gerekir. Çiçeğinizin sağlıklı kalması ve daha uzun ömürlü olması için çiçeğinizi yaz aylarında haftada iki veya üç kere sulamalısınız. Kış aylarında ise haftada bir kez yapacağınız sulama işlemi çiçeğiniz için yeterli olacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Antoryum, kökten yavru verirse, haziran ortasından yaz sonuna kadar ayırma işlemiyle çoğaltılabilir.
Kırmızı Antoryumun Anlamı
Kırmızı antoryum: Aşkın zarafeti ve ateşli bir aşk anlamını ifade eder.
Antoryum çiçeğine fazla sulama yaptığınız zaman çiçeğin çürümesine ve zaman içerisinde solmasına neden olabilirsiniz. Kış aylarında antoryum çiçeğine haftada bir kez su vermeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında haftada iki kez su vermelisiniz.
Antoryum çiçeğinin saksı değişimi nisan ve mayıs aylarında yapılabilir. Antoryum çiçeğini yaprakları solduktan sonra budayabilirsiniz. sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır. Çiçeklerin budandığı yerin hava almasına engel olmanız gerekir.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
diye düşünüyorsanız yapraktan ve yumrudan çoğaltma işlemlerini deneyebilirsiniz. Siklamen yapraktan çoğaltma işlemi için çiçeğinizin gelişmiş, sağlıklı bir yaprağını temiz bir makas yardımıyla kesin.
Ülkemizde Antoryum bitkisinin yetiştirildiği popüler olarak pek bilinmez ancak bu bitkiyi yetiştirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Oldukça güzel bir görüntüsü olması nedeni ile bahçe ve ev süslemelerinde başköşeyi kapan çiçeklerden biridir.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Bitkinin üzerinde kalan bütün ölü ya da ölmeye yakın olan yapraklar kesilip gövdeden ayrılmalıdır. Ancak bitkinin gövde kısmının 45 derecelik bir açı ile kesilmesi gerekmektedir. Ayrıca mümkün olabildiğince canlı bitki kısmının bırakılmaya çalışılması gerekmektedir.
Solmuş çiçeklerinizi aslında canlandırmanız mümkün. Solmuş çiçeğin dibine organik maddeler karıştırarak çiçeği canlandırabilirsiniz. Kompost, yaprak, çiftlik gübresi, gübre yaprakları gibi organik maddeler karıştırılmalı ve toprağa eklenmelidir. Toprağın düzenli olarak havalandırılması da çiçeği sevindirecektir.
SU: Bitkinin üst kısmının kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının başladığının göstergesidir. Mümkünse içme suyu kullanmanızı öneriririz. Yapraklarını günlük olarak nemlendirmeni bitkinizin sağlıklı gelişimini destekleyecektir.
Antoryum çiçeği güneş alan ve nemli bölgeleri çok sever. Eğer çok soğuk bir yerde bakılırsa malesef solar, rüzgarlı yerler ise yapraklarını döker. En büyük ihtiyacı güneş ışığıdır. Az da olsa güneş alan bir yerde konumlandırılması çiçekler açmasına yeterli olacaktır.
Antoryum Nasıl Çiçek Açtırılır? Bu çiçeğin en büyük doktoru güneştir. Bitkinizi yeteri kadar güneşlendirmelisiniz. Güneş ile yeteri kadar ısınan yapraklar ve toprak, antoryumun yıl boyunca çiçek açmasını sağlar.
Kuzey Arjantin, Karayipler ve Kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde bulunan bu bitki, birçok tropikal bitkiden daha uyumludur. Uzun ömürlü bir bitkidir. Ateş kırmızı rengiyle dikkat çeken antoryum çiçeğinin yüksekliği 50-80 cm arasındadır.
Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak beyaz, pembe ve kırmızı renk çeşitleri mevcut.
Bu yüzden kullanılan diğer bir adı da Noel yıldızıdır. Çiçeğin, yıldız şeklinde yaprak deseni Betlehem Yıldızı'nı ve kırmızı rengi, İsa'nın çarmıha gerilişi ile kurban edildiği sırada akan kanı temsil eder.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Sıcaklık İsteği: Çok fazla soğuk ve sıcak hava çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar verir. Yetiştiriciliğinde en çok dikkat edilecek husus kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmamasıdır. Toprak İsteği: İyi drenaj özelliğine sahip karışımlar kullanılmalıdır.
Antoryum bitkisi “Eril mutluluk” olarak bilinir. Bu bitki türünü özellikle yatak odasında bulundurmak erkeklerde verimliliğin ve libidonun artırılması için önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri