Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Şeflera çiçeği, direkt güneş ışığından korunmalı ve aydınlık bir yerde, ancak doğrudan güneş ışığı almayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Sulama işlemi ise düzenli olarak yapılmalıdır. Toprağının kurumasına izin vermeden sulama yapılmalı ve fazla sulama da yapılmamalıdır. Ayrıca şeflera çiçeği, nemli bir ortamı sever.
Eğer yeni bir bitki dikecekseniz ve bir an önce büyüyüp serpilmesini istiyorsanız ekeceğiniz bitki fidesinin köklerini, içine toz tarçın koyduğunuz bir kapta kısa bir süre, kökler zarar görmeyecek şekilde bekletebilir, tarçına bulanan kökleri güzelce toprağa yerleştirebilirsiniz.
Schefflera tüm yapraklarını döktü
Tüm yapraklarını dökmesi bitkinin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını gösterir. Bitkinizi daha fazla ışık alabileceği bir ortama taşıyıp sulama miktarınızı tekrardan ayarlamanız bitkinizi kurtaracaktır. Kısa bir süre sonra bitkinizin tepeden yeni yaprakları çıkacaktır.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken 2 çay kaşığı sirke ve 2 çay kaşığı şekeri çiçeklerinizin bulunduğu suya eklemek. 2-3 günde bir sirkeli suyunuzu yenileyip çiçek aranjmanınızın ömrünü biraz daha uzatmanız mümkün.
Tesbih çiçeği bakımı yapılırken etrafındaki kuruyan dalların alınması ve toprağının arada bir yenilenmesi gerekmektedir. Tesbih çiçeği fazla bakım istemeyen bir çiçektir. Yetişmesine uyumlu koşullar oluştuğunda rahatlıkla gelişerek çiçek verebilmektedir.
Solmuş çiçeklerinizi aslında canlandırmanız mümkün. Solmuş çiçeğin dibine organik maddeler karıştırarak çiçeği canlandırabilirsiniz. Kompost, yaprak, çiftlik gübresi, gübre yaprakları gibi organik maddeler karıştırılmalı ve toprağa eklenmelidir. Toprağın düzenli olarak havalandırılması da çiçeği sevindirecektir.
*Şeflera çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Şeflera Çiçeği Sulama
Sulama yapmak için bitki toprağın iyice kuruması beklenmelidir. Kışın yapılacak sulamalar azaltılmalıdır. Yapılan aşırı derecede sulamalar bitkinin ölmesine sebep olabilmektedir. Yaprak kısımlarının sararması ve düşmesi yapılan aşırı derecede sulamaların işareti olabilir.
Şeflera bitkisini dalından kolaylıkla çoğaltmak mümkündür. Gövdeden uzanan dallar varsa bu dallardan birini gövdeye yakın bir noktadan keserek köklendirme yapmak mümkündür. Kesme işleminden sonra bitkiyi suya koyarak köklenmesi beklenir. Köklenen dalı, yeni bir saksıya dikerek yeni bir bitki elde edilmiş olur.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Fakat, yukarıdaki yazımızda saymış olduğumuz besinlerin haricinde, bazı vitaminlerin de bitki gelişimine destek olduğunu gösteren bilimsel araştırma bulunmaktadır. 2007 senesinden bugüne başka üniversitelerde yapılan incelemeler E vitamini, C vitamini ve B vitamini gibi takviyelerin bitkilere belirli yararlar temin ...
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Budama. Spatifilyum, çok yıllık bitkiler arasında değerlendirilir. Dallar çiçek açtıktan sonra solma dönemine girdiğinde, bitkinin yeniden çiçek açabilmesi için solan çiçeklerin ve varsa yaprakların budanması gerekir. Ancak kesilen bu bölgenin içine hava girmesi önlenmelidir.
Tesbih çiçeğinin çoğaltılması sandığınızdan çok daha kolaydır: sadece asmaların bölümlerini toprağa yapıştırarak ve ara sıra sulayarak, toprağını ıslatmak yeterli olacaktır. Kısa sürede yeni, güzel çiçeklerin açtığını görünce verdiği kusursuz görünümü çok seveceksiniz.
Tespih çiçeği özellikleri noktasında en belirgin özelliği iç mekân bitkisi olmasıdır. Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar.
Tesbih çiçeği kumlu topraklarda yetişmeyi sevmektedir. Tesbih çiçeği Afrika kökenli bir bitkidir. Bu nedenle soğuk havalara karşı oldukça dayanıksızdır. Sulama yapacağınız zaman yapraklarına su değdirmemeniz gerekmektedir.
Çiçek Coşturan Gübre İçeriği
Bitkilerin oluşumunda ve gelişmesinde etkili olan çiçek coşturan gübre, olgunlaşma sürecinin oluşmasını sağlamaktadır. Gübreleme sonucunda alınacak olan ürünlerin kalitesini yükseltmektedir. Tane dökülmesini engelleyerek verimliliğin artmasını sağlamaktadır.
Ürün sıvı bitki besinidir çiçeklerinizin sulanmasını, çiçeğinizin cinsine göre, değişen su ihtiyacını da gözeterek toprağın üstü kuruyunca yapınız. Sulama suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Sulama sonrasında saksı tabağına biriken suyu dökünüz.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri