Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça güçlü antioksidan özelliği taşır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok hastalıktan korunmayı sağlar.
Anzer balı herkes tarafından tüketilebilir. Ancak aşırı derecede şeker veya bal tüketimine sahip olan kişilerin, diabet hastalarının ve alerjisi olanların doktorlarına danışarak tüketmeleri önerilir.
Cinselliğe faydalı olan organik bal denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen seçenek elbette ki Rize'de üretimi yapılan Anzer balı. Kısıtlı miktarda üretilmesi be içinde bulunan etkin maddeler sebebiyle dillere destan olan bu organik ürün, cinsel anlamda oldukça etkilidir.
Anzer balı tüketildikten kısa bir süre sonra kana karışan bir besin olduğundan dolayı şeker rahatsızlığı bulunan kişiler için risk oluşturabilmektedir. Bu nedenle şeker rahatsızlığı bulunan kişilerin bu balı tüketmeden önce doktor önerisi alması gerekmektedir.
Günde bir yemek kaşığı anzer balı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçindeki fenolik bileşik sayesinde anzer balı, vücuda girdikten sonra güçlü antioksidan etkiler gösterebiliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça güçlü antioksidan özelliği taşır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok hastalıktan korunmayı sağlar.
Anzer Balının pahalı ve ünlü olmasının temel nedeni ise tek bir bölgede yetişiyor olması ve bu bölgenin endemik yapıda olmasıdır. Anzer Balı içerisinde çok fazla çeşitlilik yer almakta ve çiçek çeşitliliği çok fazla Bal yapımında arıların çeşitliliğinin olması balın daha da değerli olmasına neden oluyor.
Bu sebeple şeker rahatsızlığı bulunan kişileri, Anzer balını tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir. Anzer balı, ölçülü tüketildiğinde faydalı olurken, çok fazla tüketildiğinde ise kalp rahatsızlığı, tansiyon veya mide rahatsızlığı yaşanmasına sebep olabilmektedir.
Anzer balı, gerçek olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek eşsiz bir tat ve kokuya sahiptir. Gerçek Anzer balı pürüzsüz ve tatlı olacak, lavanta ve çam ağaçları gibi kokacaktır. Yani sahip olduğunuz balın tadı veya kokusu böyle değilse, muhtemelen gerçek bir Anzer Balı değildir.
Sabah kahvaltıdan önce ya da akşam yemeğinden önce, yemeklerden en az 2 saat önce aç karnına bir tatlı kaşığı Anzer balı tüketilebilir. Bir su bardağı ılık suyun içine bir tatlı kaşığı Anzer balı koyup çay kaşığıyla karıştırıp şerbet haline getirerek de tüketebilirsiniz.
Anzer Balı da dahil olmak üzere tüm bal türlerinde bulunan polenler, arı zehiri ve diğer bileşenler, bal alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, bal alerjisi olan kişiler Anzer Balı tüketmekten kaçınmalıdırlar.
Bolca B vitamini bulunan bal da afrodizyak gücüyle bilinmektedir. Cinsel gücü arttıran balın, doğurganlığa da etkisi büyüktür. Zihin ve beden olarak rahatlatıcı özelliğinin yanı sıra, içerisinde E vitamini bulunan fındık cinsel isteği artırmada oldukça etkilidir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Anzer Balı Bozulur Mu? Anzer balı, çeşitli mikroorganizmalara karşı dirençli olduğu için uzun süre raf ömrüne sahiptir. Ancak bozulma riski, depolama koşullarına göre değişebilir. Eğer açılmamışsa buzdolabında uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir.
Anzer balı ile alakalı akla gelen sorulardan birisi Anzer balı nerede yetişir olmaktadır. Öncelikle bu bal, yetiştirildiği yerin adını almaktadır. Burası Rize ilinin İkizdere ilçesinin Anzer Yaylasıdır. Anzer yaylası ağaç bulunmayan, tamamen çiçeklerle kaplı bir yerdir.
Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar hakiki Anzer balı aç karnına yenilmelidir. Günde 1 veya 2 kere yemeklerden en az 2 saat önce ve aç karnına tüketilmesi önerilir. Eğer ki katı olarak tüketemiyorsanız 1 su bardağı ılık suya karıştırıp için.
Saygı değer halkımız hakiki doğal gerçek anzer balı ve anzer polenini, Hacettepe Tahlilli, marka Tescilli,, Etiketli, Mühürlü, Garanti bantlı olarak Rize deki satış yerimizden ve İnternet yoluyla da http://www.anzerbali.com sitemizden temin edebilirler.
Anzer Balı ülkemizde yetişen kestane Balı komar çiçeği ( Deli Bal ) gibi acı bir bal değildir.
Bağırsak ve mide başta olmak üzere sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Enerji artırıcı bir etkisi vardır. Kilo yapmamasının yanı sıra kabızlığı da giderir.
Anzer balını serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklamak önemlidir. Ayrıca sıkıca kapalı bir kavanozda veya ambalajında muhafaza edilmelidir. Oda sıcaklığında saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir.
Halk arasında ilaç niyetine tüketilen kestane balı, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiği takdirde astım, bronşit, kabızlık ve grip gibi hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kestane balı, gece yatmadan önce içildiğinde ise mide hastalıklarına da kısa sürede şifa olmaktadır.
Bu yıl 500 lira zam yapıldı ve kilogram fiyatı 2 bin 500 lira olarak belirlendi. 2021 yılından itibaren coğrafi işaretli ürün olarak satışa sunulan Anzer balı, Anzer florasına uygunluğu, bal tebliğine uygunluğu ve gıda kontrol laboratuarlarında yapılan analizlerden sonra satışa hazır hale gelebiliyor.
Türkiye'de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile 'dünyanın en pahalı balı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Lezzetiyle dünyaya nam salan Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Karadeniz yöresine ait olan Anzer balı, en çeşitli çiçek grubuna sahip olan ballardan birisidir. 450-500 çeşit çiçek özüne sahip olan Anzer balı Rize yaylalarında üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri