Her soru 5 puan, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. 9 doğru 11 yanlış var ise 42,25 puan alırsınız. 35'in üzerinde olduğu için muhtemelen koşullu gelir, GNO'nuz 2.00'ı geçtiği için dersten geçer ve mezun olursunuz.
AOF sınavlarında her bölümde 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puanı 5 dir. 4 yanlış da 1 doğruyu götürmektedir. Dolayısıyla puanı hesaplarken bunu da dikkate almanız gerekir.
Peki 3 yanlışı olandan puan düşer mi? Aöf de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ,peki sizce 3 yanlışı olandan puan düşermi... düşer. her yanlış soruda 0.25 puan düşüyor.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 30'dur. 30'un altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 30'un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan adaylar direkt olarak FF harf notu ile dersi tekrar alacak. Ancak CC başarı notu ise geçer anlamı taşımaktadır. CD, DC, DD harf notlarına sahip adaylar ise koşullu ders geçebilir.
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer. 33 – 39 notları arasında DD harf notu ile 1,00 koşullu geçer. 0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.
Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi (AOS) üzerinden sisteme giriş yaparak ara sınav derslerinden aldıkları puanı görüntüleyebilecekler. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenci numarası ve şifresi ile veya e-Devlet öğrenci giriş seçeneği ile birlikte öğrenebilecekler.
Bu sınavda da 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü? Evet. Bu karar Yüksek Öğretim Kurulu'nun Açıköğretim ile ilgili kalite çalışmalarının sonucunda ortaya koyduğu bir kriterdir.
Eğer Genel Not Ortalaması'nı 2.0'dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalırsınız.
Açıköğretim'de uzun zamandan beri kredili sistem ve çan eğrisi bulunuyor. Çan eğrisi sistemi çok karışık olmamakla birlikte bir çok öğrencinin kafasını karıştıran bir uygulamadır. Açıköğretimde ders geçme notunun 35 olması ve çan eğrisi sisteminin getirilmesi ile ders geçmek daha kolaylaşmıştır.
Aöf Ders Geçme Notu 35 oldu ) Yüz yüze sınavlarda her dersten 20 soru sorulduğu için her soru 5 puandır. 35 alabilmek için en az 7 net soru yapmanız gerekir.
Final sınavının ortalamaya etkisi ise %60 olarak kabul edilmektedir. Bu duruma örnek olarak; Öğrenci vize sınavından 80 almış ise, notunun ortalamaya etkisi %40 olarak kabul edilecektir. 80x40= 3.200 bölü 100 olarak hesaplanması gerekecektir. Buna göre öğrencinin puanı 80x40/100= 32 olarak gelecektir.
Eğer kontenjan yoksa ve belirli puan aralığı istemiyorsa, örneğin açıköğretimlerde oluyor bu, ilk tercihte gidiyorsunuz. Ama açıköğretim seçmeyecekseniz ve puan aralığınızın yettiği bölümleri yazmışsanız, puan üstünlüğü ve sıralama önemli.
Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler. AÖF DERS GEÇME SİSTEMİ NEDİR? AÖF Sınav sisteminde 100'lük not sistemi uygulanmaktadır.
50-55 puan arası notlar CC ile geçer. 46-49 puan arası notlar CD ile 1.70 koşullu geçer. 40-45 puan arası notlar DC ile 1.30 koşullu geçer. 33-39 puan arası notlar DD ile 1.00 koşullu geçer.
AÖF'de geçme notunun altında kalan dersler FF ile ifade ediliyor ve öğrenci bu dersi sonraki dönem tekrar seçmek zorunda kalıyor.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir.
Geçme notunun 35 olması nedeniyle en az 15,5 puan almanız gerekiyor.
AÖF dönem sonu not ortalaması 2,00'ın altında olan öğrenci, Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren koşullu geçer notu aldığı dersleri tekrar seçilebilir. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır.
AÖF PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? Ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak "Başarı Notu" hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların "Başarı Notu"na katkısı; ara sınav notunun %30'u, ödev notunun %20'si, dönem sonu sınav notunun %50'sidir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri