2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan adaylar direkt olarak FF harf notu ile dersi tekrar alacak. Ancak CC başarı notu ise geçer anlamı taşımaktadır. CD, DC, DD harf notlarına sahip adaylar ise koşullu ders geçebilir.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavı 19 Ağustos Cumartesi günü yüz yüze olarak uygulandı. Sınava katılım gösteren öğrenciler, AÖF yaz okulu sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda ders geçme notu alt sınırı 35 olacak.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir.
56 – 60 notları arasında CB harf notu geçer. 50 – 55 notları arasında CC harf notu geçer. 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer. 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.
İlgili 43 soru bulundu
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Eğer harf notu CC ve üzerinde ise öğrenci o dersi koşulsuz şartsız geçmiş demektir. Dersten Kalma: Dersten kalmak için de o dersin harf notu dikkate alınır. Eğer dersin harf notu FF ise öğrenci o dersten direk kalmış demektir ve sonraki yıl bu dersi alması gerekir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Bu notun altında kalan adaylar direkt olarak FF harf notu ile dersi tekrar alacak.
Aöf kredili sistemde bir dersten geçebilmek için iki sınavdan adığımız notlara göre bir ders geçme notu hesaplanır. Ara sınavda aldığımız notun %30 ile finalde alacağımız notun %70 i toplanır bu bizim ders geçme notumuzu oluşturur.
Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler. AÖF DERS GEÇME SİSTEMİ NEDİR? AÖF Sınav sisteminde 100'lük not sistemi uygulanmaktadır.
Açıköğretimde üst sınıftan ders alma ve sınıf geçme notu 2.00'dır. (genel not ortalaması) Her ders için geçme notu ise 35'dir. ( Aöf Ders Geçme Notu Duyurusu ) Eğer hesapladığınız başarı notunuz 35'in altında kalır ise o dersten FF ile kalırsınız.
Geçme notu 35 olduğu için finale girmezseni 25 ile kalırsınız. Geçmek için finalden en az 13,5 puan almanız gerekiyor.
LİSE SINIF GEÇME NOTU KAÇ 2022? Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
AÖF GEÇME NOTU KAÇ? Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersleri tekrar seçilebilir.
Final sınavının ortalamaya etkisi ise %60 olarak kabul edilmektedir. Bu duruma örnek olarak; Öğrenci vize sınavından 80 almış ise, notunun ortalamaya etkisi %40 olarak kabul edilecektir. 80x40= 3.200 bölü 100 olarak hesaplanması gerekecektir. Buna göre öğrencinin puanı 80x40/100= 32 olarak gelecektir.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
@pasini her doğru 0,5 puanı nerden çıkardınız? bu puan değil netlerini hesaplamak. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor demekle, 1 yanlış 0.25 doğruyu götüroyor demek aynı şeydir.
CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
AÖF'de geçme notunun altında kalan dersler FF ile ifade ediliyor ve öğrenci bu dersi sonraki dönem tekrar seçmek zorunda kalıyor.
Tüm kitabın, yani 8 ünitenin tamamının özetlenmiş halidir ki, özetleri aldığınızda hem arasınav, hem final hem de tek ders sınavlarında kullanabileceksiniz. Sayfaların tekrarlı bilgi kargaşasından arındırılmış haliyle hazırlanan ders özetlerine çalışma, sizi sınavda başarıya götürecek en önemli etkendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri