Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartman karar defterine kimler imza atar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartman karar defterine kimler imza atar?

Karar Defteri (Kat Malikleri Kurulu Defteri) Kanunun “Kararlar” başlıklı 32. maddesinde “Kat malikleri kurulu kararları, (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere yazılarak toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilginhukukburosu.com

Karar defterine kimler imza atabilir?

Bu defterde apartman yöneticisi ve kat maliklerinin kararları, noter tarafından tasdikli sayfalara yazılır. Ayrıca alınan kararlar, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır. Karara aykırı oy veren kat malikleri ise aykırılığın sebebini belirterek imza atarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracı apartman karar defterine imza atabilir mi?

Karar defterini kiracı imzalayabilir mi? Aynı şekilde, vekil tayin edilen kiracı karar defterini imzalayabilirken, ev sahibinin vekalet vermediği kiracı karar defterine imza atamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Apartman karar defterine sonradan imza atılır mı?

Bu defterin, her sayfası ayrı ayrı noter tarafından mühürlenmiştir. Aynı zamanda apartman site karar defteri alınan kararlar sonrasında katlarda oturan kişiler tarafından imzalanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pmcgroup.com.tr

Apartman karar defteri noter onayı şart mi?

Apartman karar defterleri her yıl noter tarafından tasdik edilmelidir. Yöneticilerin defteri sadece bir kez onaylatması ve defter bitene kadar kullanması yanlıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Yeni binalarda apartman yönetimi karar defteri nasıl oluşturulur?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman karar defteri tutulmazsa ne olur?

Apartman karar defteri tutmak kanuni bir zorunluluktur. Dolayısıyla bu defterin tutulmamasının bir yaptırımı vardır. Apartman karar defterlerini tutmak yöneticilerin sorumluluğundadır. Bunu yerine getirmeyen yöneticilere kanuna dayanarak idari para cezası verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Apartman karar defterine uyulmazsa ne olur?

Böylece, defterde alınan kararlar resmi ortamda kaydedilmiş oluyor. Apartman karar defteri tutulmazsa ne olur? Bu zorunluluğunu yerine getirmeyen yöneticilere kanunun 33. maddesinde belirtilen idari para cezası uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zingat.com

Kat malikleri toplantıya gelmezse ne olur?

Kat malikleri kurulu toplantısına herhangi bir sebeple katılmayan kat maliklerinden her biri iptal davası açabilir. Toplantıya katılan kat maliklerinin iptal davası açabilmesi için ise alınan kararın aleyhine oy kullanılmış olmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Karar defterine ilk ne yazılır?

Apartman karar defterine her şeyden önce ve tabi olarak kat malikleri kurulunda alınan kararlar yazılır. Deftere ayrıca neler yazılması gerektiğini ise yine kanunun 36'ncı maddesinde bulabiliriz. Buna göre karar defterine aşağıdaki hususlar yazılır: Kat malikleri kurulunda alınan kararlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Apartman karar defteri nasıl imzalanır?

Apartman karar defterinin noter onaylı olması gerekir. Bu defterde apartman yöneticisi ve kat maliklerinin kararları, noter tarafından tasdikli sayfalara yazılır. Ayrıca alınan kararlar, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Kiracının böylece evden çıkarılması mümkün mü? İMZA TOPLANARAK KİRACI EVDEN ÇIKARILIR MI? Apartmanlarda kiracıların imza toplanarak evden çıkartılmaları mümkün değildir. Tüm kat malikleri bu konuda imza vermiş olsalar dahi hukuken böyle bir uygulama bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Kiracı kat malikleri toplantısında oy kullanabilir mi?

Kat malikleri kurulu ya da apartman toplantısına yalnız malikler veya vekâlet verdikleri kişiler katılabilirler. Kiracılar GK toplantılarına kural olarak katılamıyorlar. Ancak, ev sahibinin vekâlet vermesi halinde kiracı GK'ya katılıp vekâleten oy kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman karar defteri nasıl onaylatılır?

Mutlaka tüm apartmanlarda olması gereken ve yasal süreç doğrultusunda kullanması gereken bir defterdir. Apartman karar defteri noter üzerinden tasdikli şekilde alınır. Seçilmiş olan Apartman yöneticileri kapsamında ilgili defter, noter üzerinden tasdik ettirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Apartman toplantısına katılmamak suç mu?

2. Toplantıya katılmayan kat maliki, alınan kararları öğrenmesinden itibaren bir ay içinde ve her halde karar tarihinden itibaren altı ay içinde iptal davası açabilir. ***Mahkemeye başvuru süreleri Kat Mülkiyeti Kanunun 33.maddesinde düzenlenmiş olup hak düşürücü süre niteliğindedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Karar metnini kimler imzalar?

Toplantıda alınan kararlar "Kararın Metni" kısmına yazılır ve kararın altı toplantıya katılan üyeler tarafından imzalanır. Ancak, karara katılmayan üyeler, karara katılmadıklarını belirten ibareleri yazarak kararın altına imza atarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Apartman yöneticisi tek başına karar verebilir mi?

Yönetici, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 35.maddesine göre kat malikleri birliğini temsile haizdir. Örneğin apartman kapısına cam taktırılması, ortak yerlere ilişkin elektrik faturasının ödenmesi vs. gibi hususlarda tek başına karar alabilir ve uygulayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bascihukuk.com

Apartman karar defterine elle yazma zorunluluğu var midir?

Kat mülkiyetine tabi binalarda, karar defterine kararların veya denetçi defterine denetçi raporlarının elle yazılması mecburiyeti yoktur. Kararların bilgisayarda yazılıp yazıcıdan çıkarılması mümkündür. Bu kararların geçerliliği için önemli olan altına atılan imzalardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulgundemi.com

Apartman yöneticisi gelir ve giderleri tabloya asmak zorunda mı?

Kanunun 36. maddesine göre yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını, protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri deftere (işletme defteri) tarih sırasıyla yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kat maliki hesapları inceleyebilir mi?

Maddenin son fıkrasına göre kat maliklerinin yarısı isterse, her zaman hesaplar incelenebilir. Özetle, açabileceğiniz bir dava bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

“Madde 30 – Kat Malikleri kurulu, Kat Maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç on beş gün sonra yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: geayonetim.com

Apartman yöneticisi olmadan karar alabilir mi?

Her bir bağımsız bölüm sahibinin kat maliki sıfatıyla dahil olduğu bu kurul; apartman adına karar alır ve bu kararları uygular. Bir yönetici olmasa da kat malikleri kurulu örneğin binanın boyanması kararını alabilir ya da binanın sigortalanmasına dair karar alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Apartman toplantısı her yıl yapılmazsa ne olur?

Yönetici kat malikleri kurulunu toplantıya çağırmazsa yöneticinin değiştirilmesi yoluna gidilir. Yönetici vekalet sözleşmesine göre(borçlar kanunu gereği) sorumludur. Bunu sağlamak için bulunulan yerin sulh hukuk mahkemesine dava açılır. Hakim kurulun toplantı işini yürütecek bir görevli tayin etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akayyonetisim.com

Balkon altı kime aittir?

Bazı yönetim planlarında, balkon altları ortak alanlar olarak belirlenir ve kat maliklerinin ortak mülkiyeti altında bulunur. Diğer yönetim planlarında ise, balkon altları bağımsız bölümlere ait olarak belirlenir ve ilgili bağımsız bölüm sahibinin mülkiyetindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartmanda geçimsiz komşu var ne yapmalı?

Komşunun 'çekilmezlik hali' süreklilik kazanırsa dava açarak mahkemeden müdahale kararı alabilirsiniz. Komşunuz mahkeme kararına uymamakta direniyorsa, komşunun evini satımını isteme hakkınız var. Kat mülkiyeti kanunu madde 25 sorunlu komşunun gerekirse evinin satılacağını düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT