Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Apartman içerisinde yaşanan sorunların çözümü için öncelikle mutlaka rahatsızlık verilen komşunun uyarılması gerekmektedir. Eğer sorun devam ediyorsa apartman dairesinde yaşayan kişiler toplanarak toplu bir şikayette bulunarak cezai yaptırımda bulunulmasını sağlayabilirler. devredilmesini hakimden isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazaklar.com.tr

Komşunun sürekli gürültü yapması suç mu?

Yapılan uyarılara rağmen halen gürültü yapan komşu hakkında Türk Ceza Kanunu 183. maddeye göre “Gürültüye Neden Olma Suçu” kapsamında işlem tesis edilebilecektir. Ayrıca Kabahatler Kanunu kapsamında da gürültü yapan kişilere idari para cezaları hükmedilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Komsumdan rahatsiz ne yapmalıyım?

ŞİKÂYET EDİP DAVA AÇIN

Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümlerine göre idari para cezası uygulanır. Buna rağmen komşusu gürültüyü sürdürürse, bulunduğu yer sulh hukuk mahkemesinde bizzat veya avukat kanalıyla davacı alabilir. “Çekilmez hal” aldığı tespitiyle bu gürültüyü hâkime tedbiren yasaklatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Komşu komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır. Hükmedilen hapis cezası, adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilebilir. Mahkûmiyet kararında belirlenen hapis cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Rahatsızlık Veren Komşu Nasıl Tahliye Edilir?

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?

Bu kurallar arasında gürültü miktarı da yer alır. Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Komşu polise şikâyet edilir mi?

Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Rahatsızlık veren komşu nasıl şikayet edilir?

“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?

Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: varsakhukuk.com

Sürekli hakaret eden komşu nereye şikayet edilir?

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü cezası kesilme yetkisini ilgili belediyelere devretmiş durumdadır. Belediyeye şikâyetten sonuç alamazsanız Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın şikâyet hattını arayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Apartmanda gürültü yapan komşuya ne yapılır?

Apartman yöneticisi de gürültü yapan komşuyu sözlü olarak ikaz etmelidir. Bu durum da işe yaramazsa gürültü yapan komşuya noterden ihtarname gönderilmelidir. Zira Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca komşular birbirini rahatsız etmemek zorundadır. Ardından Sulh Hukuk Mahkemesinden tedbir talebinde bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Gürültü yapan komşuya dava açılır mı?

Gürültü yapan komşuya karşı Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak rahatsızlık yarattığı unsurların ispatlanması halinde tedbir kararı talebinde bulunabilinir. Bu başvuruların avukat ile yapılması oldukça önemlidir. Sulh Hukuk Mahkemesine açılacak davada birtakım harç ve gider avansı masraflarının ödenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Ses yapma cezası kaç TL?

Gürültü Yapmanın Cezası Nedir? 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca gürültü kirliliğine sebep olan kişilere 2023 yılında 4.836 TL idari para cezası uygulanır. Gürültü yapan işletmeler için bu ceza 48.828 TL'dir. Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ceza tutarı 146.576 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Problemli komşu apartmandan nasıl çıkartılır?

Komşunun 'çekilmezlik hali' süreklilik kazanırsa dava açarak mahkemeden müdahale kararı alabilirsiniz. Komşunuz mahkeme kararına uymamakta direniyorsa, komşunun evini satımını isteme hakkınız var. Kat mülkiyeti kanunu madde 25 sorunlu komşunun gerekirse evinin satılacağını düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Binada istenmeyen komşu nasıl çıkarılır?

Komşunun size rahatsızlık vermesi durumunda öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33'üncü maddesi kapsamında sulh hukuk mahkemesine başvurabilir ve hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz. Burada hakim eğer rahatsızlık verildiği kanaatinde olursa, bu rahatsızlığın giderilmesi için tedbirler alınması ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Dairenin kararında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun "gürültü" başlıklı 36'ncı maddesinde, "Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, 50 Türk lirası idari para cezası verilir." şeklindeki düzenleme bulunduğu, bunun ses değerinin aşılıp aşılmadığının teknik araçlarla denetimi ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Üst komşu Balkondan halı silkeleyen nereye şikayet edilir?

ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ, 81 İLE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Komşunun komşu üzerindeki hakları nelerdir?

More videos on YouTube
  • 1) Borç veya ödünç bir şey isteyince vermek,
  • 2) Darda kaldığında yardımına koşmak,
  • 3) Maddî sıkıntıya düşünce gözetip kollamak,
  • 4) Mutlu günlerinde sevincine, kederli günlerinde üzüntüsüne ortak olmak,
  • 5) Kokusu komşunun evine gidecek bir yemek yapınca ona da bir miktar ikram etmek,

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Komşunun kapısına gitmek suç mu?

”Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Değişik: 31/3/2005 – 5328/8 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar nelerdir?

- Sabah erken ve gece geç saatler, hafta sonu tatilleri, resmî ve genel tatillerde apartman sakinlerini rahatsız edecek şekilde gürültülü aktivitelerde bulunulmaması gerekir. - Hayvanları beslemek gibi sebepler için balkondan ya da pencereden yemek artıkları atılmamalıdır. - Tüm çöpler belirlenen alanlara atılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Polise şikayet ettikten sonra ne olur?

En İyi Cevaplar. Seninle uğraşma çeşidine göre değişir. Uyarılmasını istersen karakola çekilir, hakkında tutanak tutulur ve sen şikayetinden şartlı vazgeçersen salınır. Yok şikayetinde ısrar edersen savcılığa sevkedilir, sana karşı yapılanın kişisel haklarına karşı olduğunu hükmederse mahkemeye sevkeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Birini polise nasıl şikayet edebilirim?

Suç Duyurusunu Nasıl Yapacağım? Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızın (nüfus cüzdanınızın) yanınızda bulunması koşulu ile sözlü ya da yazılı olarak yukarıda açıklanan (karakol, jandarma, savcılık) makamlardan birine doğrudan ya da vekil aracılığıyla şikayette ya da ihbarda bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dimgurses.com

Apartmanda gürültü sınırı kaç desibel?

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nin ekinde yer alan VII sayılı listeye göre; kullanım alanında herhangi bir faaliyet yokken ve pencere kapalıyken konutların yatak odalarında 35 ve oturma odalarında 45 desibellik bir üst sınır bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Benzer sorularSıkça sorulan sorular

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT