Apartlarda faturaların kim tarafından ödendiği merak edilen konular arasında yer almaktadır. Apart kiralama işleminin aracı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda, aracılık faturası kesilmektedir.
Doğrudan kullanan kişi ve kişilerin yaralandığı temizlikçi, kapıcı, asansör bakımı, elektrik, su vb işletme giderleri ise kiracı tarafından karşılamakla yükümlüdür.
Yatak odasında 2 kişinin ve salonda bulunan iki adet tek kişilik sofa yatakta da 2 kişinin konaklayabileceği düşünülürse, apart dairelerin kapasitesi en fazla 4 kişidir. Bu dairelerin bazılarına ilave bir yatak koyulabilir.
Diğer tatilcilerle ortak kullanım alanları otellere göre daha azdır. Apart oteller konaklama yapılacak gece sayısına göre fiyatlandırılır ve bu nedenle kişi sayısı arttıkça kişi başına düşen maliyet düşer. Kişi sayısı sınırlaması elbette vardır ancak fiyat kişi başı değil, gecelik fiyat olarak hesaplanır.
“Apartlarda giriş çıkış saatleri var mı?” sorusu ise yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Apartlarda giriş çıkış saatleri bulunmamaktadır. Özellikle öğrencilerin kalabilecekleri öğrenci apartlarında giriş çıkış saatlerinin bulunmaması, apartların tercih edilme nedeni olmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
18 yaşını doldurmuş herkes apart otellerde kalabilir. Fakat kimi apart otellerin farklı standartları olabilir.
Otel girişi esnasında konuklardan odada konaklayacak kişilerin T.C. kimlik numarası talep edilir ve kimlik bilgileri tesis tarafından polis ya da jandarmaya bildirilir. Otel odasına dışarıdan bir misafir gelmesi durumunda bu kişinin kimlik bilgilerinin de otel ile paylaşılması gerekir.
Kiracı olacak su aboneliği açtırmak için ücret ne kadar? Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir. Su aboneliği kaç günde açılır? Belgelerin teslim edilmesi durumunda 1 ila 3 gün içerisinde abonelikler açılır.
Kira kontratında aksi belirtilmedikçe su, elektrik gibi faturaları da kiracının ödemesi gerekir. Bu masraflar kira bedelinden düşülemez. Ev içerisinde bir yenilik gerçekleştirildiği zaman ortaya çıkan masraflar da kiracıya aittir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 615,20 TL, Mesken-İnşaat 1122,44 TL, İşyeri 1203,80 TL, İnşaat 7938,20 TL'dir. Suyu kapalı abonelerden ayrıca 156,62 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Karma apart derken, aynı evde ya da apartta kız-erkek karışık konaklama aklınıza gelmesin. Bu mümkün değil. Ancak aynı bina içerisinde, ayrı dairelerde kız - erkek karışık olabiliyor ki bu da düz apartman mantığı aslında. Bu gibi apartlarda oda oda değil de, daire daire kiraya veriliyor.
Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin. Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin.
Apart, birden fazla odadan oluşan ve kendine ait mutfak ile tuvaleti olan dairelere denir. Özellikle tatil beldelerinde apartlara sıklıkla rastlamak mümkündür.
Kanun Hükmünde Kararname ile konaklama yerleri ile ilgili de düzenleme yapıldı. Burada kalanlara kimlik bildirme zorunluluğu getirildi.
otellerde evlilik cüzdanı istenmesi ihtiyâridir
kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.
Danıştay, öğretmenevlerinde kadın ve erkeğin aynı odada kalmasıyla ilgili davada, evli olmayan çiftlerin aynı odada kalamayacaklarına ilişkin yönergenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Danıştay, öğretmenevlerinde evli olmayan çiftlerin aynı odada kalmasını engelleyen düzenlemeye ilişkin kararını açıkladı.
Oteller yasa gereği tüm misafirlerinin kimlik bilgilerini alıp bulunduğu bölgeye göre jandarmaya ya da polise bildirmek zorunda. Böylece otelde konaklayan misafirler kolluk kuvvetleri tarafından da görülebiliyor ve kayıt altına alınıyor. Otele gelen misafirin kimliğinin fotokopisinin çekilmesi ise zorunlu değil.
GBT sisteminde ülkemizde yaşayan vatandaşların ve yabancı uyruklu kişilerin karıştıkları her türlü olayın kaydı tutulur. GBT sisteminde otel kaydı yani kimlik bildirim bilgileri çıkmaz.
Günübirlik kiralanan yerlerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre kullanılan daire, apart, rezidans gibi yerler 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na tabidir ve bu Kanun'a aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanır.
Kaydın tutulmasındaki amaç suç ve suçlularla mücadeledir. “Kimlik Bildirme Kanunu'nun uygulanması ve yönetmeliğine göre otel, motel gibi geçici konaklama alanlarında kalanların kimlik bilgilerinin 5 yıl süre ile saklanır.”
Apart oteller ise genellikle daha sakindir ve size dinlenme imkanı sağlar. Diğer müşteriler ile ortak kullanım alanları azdır, her apartta kendine ait salon, mutfak, balkon, banyo ve tuvalet bulunmaktadır.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Suyu kullanan kişinin aboneliği kendi adına alması gerekmektedir. Su aboneliği isim değişikliği için gerekli belgeler konut ve iş yeri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri