Aplikasyon Krokisini Kim Hazırlar? Lihkab tarafından yapılır. Lihkab dan alınan Kroki resmî belge yerine geçer.
Aplikasyon krokisi LİHKAB tarafından verilir. Parselin aplikasyon ölçüleri ile parsel sınır koordinatlarının olduğu, varsa parsele tecavüzlü duvar veya bina köşelerinin belirtildiği resmi bir evraktır.
Eğer Lisanslı büro kurulmamışsa aplikasyon işlemi için başvuru kadastro müdürlüğüne yapılır. Aplikasyon işleminin tescil yönü olmadığından işlem; başvurunun yapıldığı lisanlı büro ya da kadastro müdürlüğünde tamamlanır.
Kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesine denir. YAPI APLİKASYON BELGESİ NEREDEN ALINIR ? Aplikasyon krokisi , parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
4. Mimar tarafından hazırlanan Yapıya ait Mimari Proje ilgili idare tarafından kullanılan koordinat sistemine göre sayısallaştırılarak Yapı Aplikasyon Projesi düzenlenir.
İlgili 28 soru bulundu
Aplikasyon Krokisi Zorunlu mu? Ruhsat alacaksanız zorunludur.
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.
Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
Bunun için bir lihkab bürosuna tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, çap (çap nasıl alınır buradan bakabilirisniz) ve vekil iseniz vekalet fotokopisi ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. 1000m² ye kadar olan parsellerde 630TL harcı bulunmaktadır. 2 ila 4 gün içerisinde evrak hazırlanıp size bildirilir.
Aplikasyon krokisi nedir için işlemleri bir gayrimenkulün mevcut halini gösteren uydu koordinatlarına göre ince ölçümlerle haritada yerini gösteren bina hakkında gerekli olan incelemelerin yapılması ve elektronik ortamda işlenmesidir denilebilir.
Kullanıcı tarafından Harita Çubuğu üzerinde yer alan işlemler bölümünde bulunan aplikasyon krokisi hazırlama butonu tıklanır. Aplikasyon krokisinin hazırlanması işlemi Taşınmaz Seçimi, Yer Kontrol Noktası Seçimi, Fen Kayıt Bilgileri, Form Bilgileri ve Kroki Çizimi olmak üzere beş sekmeden oluşmaktadır.
Röperli kroki onayı almak için Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne başvurmak gerekir. Arsa sahibi ya da vekili bu başvuruyu gerçekleştirebilir. Ayrıca bu belge ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden arsa yapısının tüm sınırlarını ölçeksiz olarak gösteren ve "ÇAP" adı verilen belgeyi de almak gerekir.
Sınır Tespiti Kimler Tarafından Yapılır? Sınır tespit işlemi, sadece tek başına yapılıp resmî işlemlerde kullanılacaksa bu işlem LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Büroları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Röperli kroki aplikasyon krokisinin özel bir çeşididir. Genellikle yapı kullanma izin belgesi öncesinde yapının projesine uygun olup olmadığının kontrolü için istenmektedir.
Röperli krokiyi daha önceden resmi olarak hazırlanmış koordinat ve ölçüleri gösteren kroki olarak tanımlar isek aplikasyon bu noktaların arazi üzerinde fiili ve kalıcı olarak işaretlenmesi olarak görmek gerekir. Aplikasyon krokilerin hazırlanmasında özel harita mühendislerinin çalışmaları kabul görmektedir.
Aplikasyonu yapılan parselin, zeminde belirli olan veya işaretlerle belirlenmiş sınır noktaları, etrafında mevcut yapı, elektrik direği, kuyu, imar poligonu vb . noktalardan röperlenir ve ölçüler aplikasyon krokisinde gösterilir.
İmar çapı; ilgili belediyelerden alınır.
Röperli krokiye ihtiyacınız olacaktır bunu da Tapu Kadastro Müdürlüğünden alabilirsiniz. Belediye Harita Müdürlüğü'ne gidip, imar durumuna uygun inşaat istikamet rölevesi ve arazi-yol kotlarının belirlendiği kot kesit rölevesi alınır.
Web tapu - kadastro sistemi ile LİHKAB Ofis Otomasyon sistemi arasında gerekli entegrasyon tamamlanmış olup vatandaşlar artık https://webtapu.tkgm.gov.tr internet sitesinden başvurularını yapabilecekler.
2023 Yılı (13 Temmuz 2023 Tarihli ve 32247 sayılı Resmi Gazete) için talep edilecek krokilerinde, tapu başına ilgilisi tarafından Vergi Dairesine (4 sayılı Tarife Md.16) 388,20₺ (Üçyüzseksensekiz Lira, Yirmi Kuruş) ücret yatırılması gerekmektedir.
Cins değişikliğine konu edilmemiş olsa da, yapı ruhsatı ve onaylı mimari projesine uygun olan yapılara değer verilir. Ancak, yapı ruhsatı ve onaylı mimari projesine uygun olmayan yapı ya da yapı bölümlerine değer vermemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri