Doğranan şeftalilerin üzerini şeker ile doldurduktan sonra kaynamaya bıraktığınızda üzerinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri sürekli olarak delikli ya da tahta bir kaşık yardımıyla üzerinden almayı sakın unutmayın. Aynı zamanda içerisine bir kaşık tereyağı ekleyerek köpük oluşumunu en aza indirmeniz mümkündür.
Tereyağı meyvelerin çok daha parlak görünmesini sağlarken çok ağdalı bir reçel yapmanızı da engelleyecektir. Tam kıvamında olmalarını sağlayacaktır. Ayrıca içerisine tereyağı ilave edilen reçeller oldukça uzun süre dayanıyor. İçerisindeki yağ meyvelerin daha uzun süre taze şekilde, küflenmeden korunmasını sağlıyor.
Reçel kaynamaya başladıktan köpüklendikten sonra içine tereyağ atmayı sakın unutmayın.Merak etmeyin tereyağ reçeliniz de hiç bir koku ve tat bırakmaz reçelinizin tadını bozmaz…
Reçeli kaynatırken üzerine biriken köpükleri tahta kaşıkla almak gerekiyor. Bu köpükleri aldıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Tereyağı, meyvelerin parlak görünmesinin yanı sıra, çok ağdalı bir reçel yapmanızı da engelleyecektir. İçine tereyağı eklenen reçeller, daha uzun süre dayanır.
Şeftalilerin kabuğu soyulup küp küp doğranır ve bir tencereye alınır. Üzerine aynı miktarda şeker ilave edilir, ağzı kapatılarak buzdolabında 2 gece bekletilir. Buzdolabında bekletmenin amacı şeftalilerin marmelat gibi erimeden tane tane olmasını sağlamak.
İlgili 29 soru bulundu
Reçeliniz kaynarken üzerinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri engellemek adına üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı ilave edebilirsiniz. Eklediğiniz tereyağı reçelinizin içinde doğal bir koruyucu görevi göreceği için daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.
🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur.
Reçeli kaynatmak için kullandığınız tencerenin içerisine bir cam bilye atarsanız dibinin tutmasını engellemiş olursunuz. Reçelin kabarmaması için içine bir miktar tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırın. Yapımı sırasında reçelin kıvamını kontrol etmek isterseniz, suya birkaç damla reçel damlatın.
Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirerek bir süre daha dinlendirin. Reçellerinizi mümkünse serin ve kuru bir ortamda ya da orta ısıdaki buzdolabında saklamaya özen gösterin. Oda sıcaklığında, kuru ve serin bir ortamda, güneş ışıklarını doğrudan almayacak bir şekilde bekletmenizi öneririz.
Uygun bir tencereye dilimlediğimiz şeftalileri aktaralım. Üzerine şekeri aktaralım ve tencerenin kapağını kapatarak bu şekilde gece bekletelim. Ertesi gün şeftalileri orta ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz
Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
😊😊reçelin olduğunu nasıl mi anlarız. Reçel iplik iplik süzülüyorsa olmuş demektir. Ayrıca suya damlattığımızda bir kaç damla reçel dağılmadan duruyorsa da kıvama gelmiştir. 😊😊reçelimizi kışa saklayacağımız zamanlarda şekerlenmemesi istiyorsanız şekeri mutlaka limon tuzuyla veya limonla kestirmeliyiz.
ŞEFTALİ REÇELİ KAÇ DAKİKA KAYNATILIR? Şeftali reçeli hazırlarken kaynatma süresi oldukça önemli. Reçelinizi meyveleri şekerde 1 gece beklettikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz.
Reçelin hoş bir renge ve parlak bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız kaynama esnasında reçelin üzerinde biriken köpükleri toplamak yerine reçel içine az miktarda tereyağı ekleyin. Böylece daha parlak bir görünüm yakalayabilirsiniz.
1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.
Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Reçel Yaparken Tenceredeki Köpükleri Almamak
Reçel kaynarken tencerede köpük oluşması oldukça normal bir durum. Ancak, reçelinizin görüntüsünün daha sade ve berrak olmasını istiyorsanız, kaynama aşaması bittikten sonra tencerenin üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla almalısınız.
Nasıl mı buyurun. Şekerlenmiş reçele çok az su koyarak kaynatabiliriz ve böylelikle şekerlenmeden kurtulmuş olacaktır.
Suyunu salan meyveleri ocağa alın çekirdeklerini de ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Kaynayan reçeli 20 dakika pişirin, yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Normalde çok fazla yumuşak ya da sert şeftali tercih etmeseniz de reçel yapacağınız için bu noktada fazla dikkat etmemek, sonucu olumsuz bir yönde etkilemeyecektir. Bu nedenle orta sertlikte ya da yumuşak şeftali seçimi, sizi iyi bir şeftali reçeline kavuşturacaktır.
Şeftali reçeline su konur mu? Şeftalileri sert tercih ettiğimiz için şu ilave edilir. Meyveler sulu ise su eklemeye gerek kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri