Nasıl Gidilir: Bursa ile Karacabey arasında Bursa-İzmir Yolu'nun 5 kilometre güneyinde, Bursa'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunmakta olan göle İzmir Yolundan ulaşılabilir.
Apolyont veya Ulubat Gölü olarakta bilinen göl, Mustafakemalpaşa haricinde Karacabey ve Nilüfer ilçelerinin sınırları içerisinde de yer alır. 13.500 ha alana sahiptir. Deniz seviyesinden yüksekliği 9m dir.
Uluabat Gölü, eski ismi Apolyont Gölü, Bursa ilinde büyük bir tatlı su gölüdür. Referans no. Gerek plankton ve dip canlıları, gerekse sucul bitkileri, balık ve kuş populasyonları açısından Türkiye'nin en zengin göllerinden birisidir. Nisan 1998'de T.C.
Uluabat Gölü'ne ismini veren yerleşim yeridir.İstanbul'un fethinde surlara ilk sancağı diken Ulubatlı Hasan'ın memleketidir.
Ulubat Gölü Nasıl Oluşmuştur? Ulubat Gölü tektonik kökenli olarak oluşmuş bir göldür. Bu gölün çevresinde Yenişehir, Bursa ve Gönen isminde yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bu yerleşim yerlerindeki çöküntüler sonucunda ortaya Ulubat Gölü çıkmıştır.
İlgili 36 soru bulundu
Gölde insan kaynaklı iç ve dış besi yükleri, azot fosfor aşırı oranda artış göstermekte… Bu atıklarla göl suyunda fosfor ve azot yükünün artması, suyun aşırı çekimle azalması, göl suyunu yıllardır kirlilik yüküyle adeta 'çürümüş yemyeşil suya' dönüştürmekte.” Göldeki aşırı alg artışına dikkat çeken Dr.
Alanın Tanımı: Uluabat Gölü, Bursa şehir merkezinin batısında şehir merkezine 25 km uzaklıkta bir sulak alandır. ÖDA; doğu-batı yönünde uzanan, tektonik oluşumlu, sığ ve tatlı su gölüdür. Güneyinde Uludağ'ın uzantısı tepeler, kuzeyinde ise düşük rakımlı tepeler yer alır.
Uluabat Gölü Türkiye'de yer alır ve eski adı Apolyont Gölü olarak bilinir. Göl, kapladığı alan bakımından büyüktür ve tatlı su gölü olma özelliği taşır. Coğrafi konum olarak Marmara Bölgesi içerisinde ve Bursa ili sınırlarında yer alır.
Ülkemizde bulunan Uluabat gölü tektonik kökene sahip olarak oluşan bir göldür. Bu göl çevresinde bulunan Yenişehir, Bursa ve de Gönen bölgelerinde oluşan çöküntülerin sonucunda Uluabat gölü meydana gelmiştir.
BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluabat Gölü'nü, Marmara Denizi'ne bağlayacak projeyle bölgeyi turizme açıyor. Marmara Denizi ile göl arasındaki 30 kilometrelik hattın, Nil Nehri'nde olduğu gibi tekne turlarına açılması planlanırken, bölge ekonomisi turizmle kalkınacak.
Bu balık türleri; Tuzılgöz ( Rutilus rutilus (L., 1758)), kızılkanat (Scardinius erythrophthalmus (L., 1758)), tahta (Blicca björkna L, 1758), ringa (Alosa maeotica Grimm, 1901), eğrez (Vimba vimba L., 1758), inci (Alburnus alburnus L., 1758), tatlısu kolyozu (Chalcalburnus chalcoides Güldenstaedt, 1772), havuz ( ...
Bu iki gölden Uluabat, kıyısında kurulmuş olan Gölyazı ile birlikte 2009 yılında suya bağlı turizm temalı EDEN yarışmasının finalistleri arasında yer almayı başarmış. Gölyazı, Uluabat Gölü'nde karaya çok dar bir yolla bağlanan bir yarımada üzerinde kurulu.
Ulaşım: Balık Gölü Taşlıçay ilçesine 26 km, Doğubayazıt ilçesine 60 km. mesafede olup iki ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. Ağrı İline ise yaklaşık 60 km. mesafededir. Karayolu ile ulaşımı sağlanmaktadır.
Durugöl (ya da Durusu, Terkos), İstanbul'da bir göldür. İstanbul'un kuzeybatısında, kente yaklaşık 40–50 km uzaklıktadır. Lagün kökenlidir ve az tuzludur. Gölün denizden yüksekliği +4,5 ile -2 m arasındadır.
Jeoloji. Dünyanın en yaşlı ve en derin gölü olan Baykal gölü tektonik oluşumlu bir göldür ve 25 milyon yıl yaşındadır. Oldukça aktif bir tektonik bölgede yer alan Baykal gölü yer kabuğu hareketlerinin sıkça yaşandığı, deformasyonların yıldan yıla değiştiği bir durumdadır.
Bursa'dan 42 kilometre uzaklıkta, Bursa-İzmir karayolunun 37'inci kilometresinden güneye saptığınızda, yol sizi Uluabat Gölü'ne götürüyor.
Uluabat Gölü'nün su ürünleri oldukça ünlü. Kerevit, sazan, turna, yayın, hemen hemen her gün göl içindeki canlı balık yaşatma havuzlarından veya köy meydanında yapılan balık mezatından satın alınabiliyor.
Uluabat Gölü Marmara Denizi'nin 15 km güneyinde ve Bursa'nın 30 km batısında yer alan bir tatlı su gölüdür.
Gölyazı Köyü, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı. Bursa'dan İzmir yönünde devam ederken tabelaları kaçırma imkanınız yok. Köye Küçük Sanayi'den kalkan minibüslerle de ulaşım sağlanabilir. Hafta sonu köye giriş artık ücretli.
Başlıca doğal göller Ulubat Gölü(134 km2) ile kuzeydoğu bölgesinde yer alan ve Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü'dür (298 km2). Ayrıca Susurluk Çayı deltasında Arapçiftliği ve Dalyan gölleri vardır. Yapay göller ise Demirtaş, Doğancı, Gölbaşı, Kayapa ve Hasanağa baraj gölleridir.
Balıkçılık, Tuz ve soda üretimi, Turizm. Bu alanlarda göllerin insanlara faydaları büyüktür.
Marmara Gölü, Manisa'nın ilçesi Gölmarmara'nın güneyindeki bir alüvyal set gölüdür. Ege Bölgesi'nde yer alır. Gölün bulunduğu saha çukur olup batı ve kuzeyi tepelerle çevrilidir. Doğu kısmı Gediz Ovası'na, kuzeybatı kısmı Akhisar Ovası'na açık olup buralardan alüvyon setleriyle ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri