Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil.
Kekik ve okaliptüs bitkileri
Kekik ve okaliptüs çoğu insan için hoş kokuludur fakat eşek arıları bu kokulardan nefret eder. Eşek arılarını uzak tutmak için, evin etrafına bu bitkileri ekebilirsiniz.
Arı kaçıran, çift yönlü özelliği sayesinde bal hasadı öncesi arıların ballıktan çıkmasını sağlar ve bu sayede bal verimini artırmak amacıyla kullanılır. Arı Kaçıran ürünü çift yönlü ve işlevsel kullanımı sayesinde arıcılar için büyük bir kolaylık sunmaktadır.
Delikler, şişenin tabanına yakın ve birbirine eşit mesafede olmalıdır. 3. Şişenin alt kısmına, su, şeker ve sirke karışımını doldurun. Karışımın miktarı, şişenin yarısını geçmemelidir. Şeker ve sirke, sarıca arıları cezbedecek ve tuzağa düşmelerini sağlayacaktır.
Nektar ve bal, arılar tarafından enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Arılar sadece bal yiyerek yaşamlarını sürdürebilirler.
İlgili 30 soru bulundu
Sarımsak : Sarımsakları doğrayıp birkaç gün suda bekletirseniz oldukça doğal bir aroma ile arıları uzak tutmaya yeterli olacaktır. Sarımsak iyi bir arı kovucudur. Türk Kahvesi : Kahveyi pişmemiş halde bir çay tabağı içine dökerek yakarsanız çıkardığı duman yine arıları uzak tutmaya yardımcı olacaktır.
Arılar Hangi Bitkileri Sever? Arıların en sevdiği bitkiler lavanta, kekik, fesleğen, adaçayı, biberiye, melisa, yonca, karahindiba, bakla, acı
Neonikotinoidler, arıların yaşamını çok ciddi şekilde tehdit ediyor. Böcek ilaçları ve diğer birçok pestisit arılarda Koloni Çöküş Sendromu adı verilen ölümlere neden oluyor. Bu zehirler bitkilerin tohumlarına uygulanabiliyor, böylece bitki büyürken zehiri bünyesinde tutmaya devam ediyor.
Bir arı sokması, bilinenin aksine yalnızca zehrini bırakmaz. Arı sokması faydaları incelendiğinde; anti-enflamatuar ve ağrı azaltıcı maddelerle birlikte, ortaya çıkan karışımda yaklaşık 18 ila 20 doğal olarak oluşan antibiyotik ve antiviral bulunabildiği görülür.
Arıya hiçbir zarar vermez.
Arılar genellikle saldırgan bir yapıya sahip değillerdir fakat bazı durumlarda, insanların yaptığı bazı hareketleri tehdit olarak algıladıkları için kendilerini savunmak maksadıyla, vücutlarında bulunan iğneyi batırarak arı sokması olarak adlandırılan durumu meydana getirirler.
5. Sadece dişi arılar sokar. Çünkü sadece dişi arıların iğneleri vardır. Üzücü olan ise bal arılarının herhangi birini ya da bir şeyi soktuktan sonra ölmeleri…
Arılar olmazsa sadece bitkisel ürünlerin değil, et, süt, yumurta gibi hayvansal ürünlerin üretimi kısıtlı olur ve bu ürünler daha pahalı satılır. Arı kaybı veya azalması, bitkilerde meyve, sebze, bakliyat oluşumunun azalmasına, dolayısıyla gıda açığının ortaya çıkmasına neden olacaktır.”
Sarı ve mavi renklerine doğru uçmayı tercih ederler. Kırmızı rengi göremezler. Örneğin gelinciği sadece kara bir nokta olarak görürler. Ancak arılar morötesi ışığı görebilir ve çiçek açan bitkiler de bunu “bilir”.
Meğer yaşlı asma ağacında olgunlaşan üzüm salkımları arıları kendine çekince, müşteriler rahatsız olmasın, arılar kimseyi sokmasın diye böyle bir yöntem bulmuşlar. Kahve hem keskin bir koku, hem de dumanı tütsü görevi gördüğü için arılar asmadan uzak duruyormuş.
Duman arıların koku duyusuyla çatışıyor, bundan dolayı arılar feromonların düşük konsantrasyonlarını uzun süre saptayamıyorlar. Bu nedenle de saldırmıyorlar ve kaçışmıyorlar.
Aksi takdirde vücudunuzda alerjik reaksiyon oluşma ihtimali artar. Çünkü zehirli iğne derinin altında ne kadar kalırsa vücudunuza o kadar zehir yayılır. Bu durum fazla ağrılı ve acılı olur.
İdrar: Arı sokmasına karşı sokulan bölge hemen idrarla ıslatılmaktadır. Yaban arısı sokmasına karşı toprak idrarla karıştırılarak yaraya sürülmektedir (Carmen, 1995). Trakya bölgesi ve Balkan göçmenlerinin yaşadığı diğer yörelerde idrardaki amonyağın arı zehirinin etkisini azaltacağı düşüncesi hâkimdir.
Alerjinin yanı sıra arının kaç kez soktuğu, yaşanılan belirtilerin şiddetinde etkili olan bir diğer faktördür. Bal arıları bir kişiyi soktuktan sonra ölür ve yalnızca bir kez sokabilir. Fakat eşek arıları ve yaban arıları gibi farklı türdeki arılar birden fazla kez sokabilir ve sonrasında yaşamaya devam edebilirler.
Tıpkı yukarıda da bahsettiğimiz gibi kahve yakmak kesinlikle arıları bulundukları bölgeden uzaklaştırır. Eğer evinizde kahvaltı yaparken arıların gelmesinden rahatsız oluyorsanız bir çay tabağının içerisinde kuru kahve telvesi yakabilirsiniz. Yaktığınız telveyi masanızın üzerine koyarsanız arılar yaklaşmayacaktır.
Arıların sakinleşmesi, dumana maruz kaldıktan sonra kendilerini korumak adına petek gözlerine girerek bal yemesi ile gerçekleşiyor. Balı yiyen arılar sakinleşerek agresifleşme ve arıcıyı sokma eğilimini azaltıyor. Bu da arıcı körüğünü arıcılık faaliyetleri için olmazsa olmaz bir alet haline getiriyor.
Araştırmacılar yaptıkları bu çalışmada kafeini tercih eden arıların daha az şeker aldıklarını, bu nedenle ağırlıklarının azaldığını ve bal üretimlerinin azaldığına da dikkat çekti.
Arıları ne kaçırır sorusunun birden fazla yanıtı vardır; Türk Kahvesi: Bir tabağın içine koyacağınız çiğ Türk kahvesini yakınca oluşacak olan dumanla arıları bulunduğunuz ortamdan kaçırmak mümkün. Bu yöntemle hem güzel bir kahve kokusu etrafı kaplayacak hem de arılara zarar vermeden onları uzak tutmuş olacaksınız.
Bal arıları İlkbaharda yetişir (çiçeklenmenin uzun ve yoğun olduğu dönemde), yaz aylarında polen ve nektar toplarlar; sonbaharda ise kışa girmek için kovanın nüfusunu azaltmak zorunda kalırlar. Bal arıları nüfusu azaltarak bir sonraki ilkbahara kadar hayatta kalmalarını sağlarlar.
Arı, zar kanatlılar takımına ait Apoidea familyasını oluşturan tüm böcek türlerine verilen isimdir. Bir bal arısı kolonisi yıllık 15–75 kg polen tüketir. Gündelik yaşamlarını sürdürmek adına 1 kg bal üretmek için 8 kg bal tüketirler. Günde 200 gram suya ihtiyaç duyabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri