Karavan çekmek, aracın motoru, şanzımanı ve süspansiyon sistemini ekstra yük altına sokabilir. Ancak, uygun şekilde kullanıldığında, bir aracın şanzımanına zarar vermez.
Bozuk yollar arabanıza zarar verirken kazı çalışması yapılan yollarda oluşan toz da otomobilinizin filtrelerinin tıkanmasına neden olur. Periyodik olarak değiştirdiğiniz hava ve polen filtreleri, bu yollarda sık araç kullanıyorsanız bakım günü gelmeden dolacak ve işlevini verimli bir şekilde yerine getiremeyecektir.
Çünkü çekici, kaskolu aracı çekerken zarar verirse sigorta şirketi, vatandaşın zararını öder; sonra da çekinin şoförüne ya da çekicinin bağlı olduğu vakfa rücu eder, yani ödediği zararı hukuk yoluyla talep eder.
Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Maddesinde de açıkça görüldüğü üzere; başka araçların giriş çıkışının engellenmiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışı engellenmiyorsa o araç çekilemeyecektir.
İlgili 16 soru bulundu
Ani Kalkış Ve Ani Fren Ciddi Zarar Verir
Gaza basmak ve hızlı bir şekilde hızlanmak eğlenceli olsa da, yavaş bir başlangıçtan önemli ölçüde daha fazla yakıt kullanır ve motor bileşenlerinde daha fazla yıpranmaya neden olur.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
İki araç arasında belirli bir mesafenin olması gerekmektedir. Fakat bu mesafe beş metreyi aşmamalıdır. Eğer çekilen araç bir fren arızası ile yolda kalmış ise çekilirken hızı minimum tutulmalıdır. Yani en fazla 20 km hız ile çekilmelidir.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Aracınız çekildiğinde çoğu zaman çekilen bölgenin yakınındaki boş olan otoparklara gönderilir ve orada muhafaza edilir. Eğer 6 içinde aracınızı otoparktan almazsanız farklı prosedürler uygulanır ve araç devlet hazinesine aktarılır.
Unutulmamalıdır ki, kasko çekici hizmetini kullanabilmek için öncelikle kasko poliçesinin bu hizmeti kapsadığından emin olunmalıdır. Eğer kasko poliçesinde bu hizmet yer almıyorsa, çekici ücreti araç sahibi tarafından karşılanacaktır.
Trafikte seyir halinde olan araçlar sigorta şirketleri tarafından oluşabilecek tüm şartlara karşı koruma altına alınır. Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.
Özellikle, tam oturmamış mıcır kaplı yollarda lastik izinden gitmemeniz büyük tehlikeler yaratabilir. Oturma izi dışındaki yüzeyde mıcır gevşek olacağından, tekerleklerin dönmesi engellenecek ve patinaj nedeniyle kayma ve yol dışına çıkma olabilecektir.
El freni çekili araç kullanmanın zararları nelerdir? Araç değerden düşer ciddi bir bakım gerekebilir. Balatalar yanar ve araçtan çok kötü kokular gelir. El freni çekili uzun süre yol yapılırsa araçta yangın çıkabilir.
Dolayısıyla sağlık açısından zararlı olanlar “ince toz” veya “solunabilir toz” adını verdiğimiz 0,5 ila 5 mikron arasındaki tozlardır. Bu tozlar solunum yoluyla hava keseciklerine kadar ulaşırlar ve “pnömokonyoz” dediğimiz akciğer hastalıklarına neden olurlar.
"HER ARACI KALDIRIP GÖTÜREMEZSİN"
Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Madde açık; başka araçların giriş çıkışını engellemiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışını engellemiyorsa o araç çekilmez.
Çekilen araçlar yalnızca araç sahiplerine, muvafakatnamesi bulunan kişilere, araç sahibi vekillerine verilebiliyor. Araç şirket üzerine kayıtlıysa şirket imza sirküleri bulunan kişiler araçları teslim alabiliyor.
Çeken ve Çekilen Araçlarla İlgili Şartlar:
2- İki aracın bağlantısı çelik çubuk, çelik halat veya zincirlerle yapılacak, 3- İki araç arasındaki mesafe 5 m. yi geçmeyecek. Bu açıklık 2,5 m. yi geçtiği takdirde, bağlantının orta kısmına gündüz kırmızı yansıtıcı veya bez, gece kırmızı ışık veya yansıtıcı konacaktır.
çekme halatı ucunu önündeki bağlayacağınız bozuk araca yerleştirin, daha sonra araçtan dışarı doğru halattan düğüm atın. Bu, çekici aracı doğru şekilde konumlandırmanıza yardımcı olacaktır. İçinde düğüm veya dolaşma olan bir çekme halatı kullanmayın.
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır. Kuş pisliği ilk etapta sıvı bir haldeyken katı hale geçtiği zaman çok sert bir hal alır. Bu sertlik boyanızda derin çizikler yaratacaktır.
Özellikle Bulaşık deterjanları fosfat içerdiğinden ve yüksek PH değerli her kimyasal boyaya zarar verir. Bu kimyasallarla yapılan yıkamalar aracın üzerindeki verniği aşındırmakta bir süre sonrada araç boyasının matlaşmasına sebep olmaktadır.
Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez. İnsan sağlığına zararlı bir kimyasal olan metanol içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri