Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Pasta cila, yüzeydeki ince çizikleri giderme konusunda oldukça etkilidir. Ancak derin çizikler söz konusu olduğunda, pasta cilanın bu tür hasarları tamamen ortadan kaldırma kapasitesi sınırlıdır.
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar. Arabayı park ederken veya kapıyı açarken sürtme sonucu oluşan küçük izler ve sürtme lekeleri eğer çok ağır seviyede değilse lokal pasta cila uygulaması ile giderilebilir.
Diş macunu ile çizik giderilemez. Diş macunu ile yapılan işlemler telafisi zor ve maliyetli hasarlara yol açan riskleri barındırır. Bu iş için özel olarak üretilmiş çizik giderici pastalar varken, diş macunu ile uygulama yapmak tam bir intihardır. Gerek olmadığı halde aracınızı riske atmaktan başka birşey değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir.
Araçta oluşan çizikler hem görüntüye bozar hem de aracın değerini düşürür. Kaportada oluşan çiziklere müdahale edilmezse çizik giderek derinleşecektir. Araçta çiziklerin oluşma nedenleri ise farklılık gösterecektir.
Kılcal çizikleri kalın pasta ile yok edemeyeceğiniz gibi, derin çizikleri de ince pasta ile gideremezsiniz. Bu yüzden pasta çizik giderme işlemi öncesinde pasta modelini seçerken aracın yüzeyindeki çiziklerin seviyesini iyi yorumlamak gerekir.
Pasta cila fiyatları; kullanılan malzemeye, işçilik kalitesine ve hatta mevsime göre bile değişkenlik gösterir. 2022 yılında 500 TL – 2500 TL aralığında olan pasta cila fiyatları, 2023 yılı itibariyle ise ortalama 1000 TL ile 5000 TL aralığındadır.
Çizik giderme pastası uygulama yapılacak materyale sıkılıp oval hareketlerle bastırarak uygulanır. Makine kullanımında baskı hareketlerine gerek yoktur. Çizikler yok olana kadar bu işleme devam edilir. Farklı kalınlıklarda pastalar kullanılabilir.
Derin olmayan bir çizik var ise, çizik kalemi kullanmak etkili olabilir. Aracınızın rengine uygun olan çizik kaleminden temin edebilir ve çizikleri boyayabilirsiniz. Uygulama sırasında çiziklerin dışına taşmamaya özen göstermelisiniz. Hafif ve yüzeyde bulunan çizikler için pasta cila işlemi de uygulanabilir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Pasta cila işlemi, tek başına uygulandığı zaman çizikleri kapatmaz. Araçta oluşan çizik büyükse veya derinse yapılan cila işlemi bir süre sonra tekrar yüzeye çıkmaktadır. Tek başına yapılan cila uygulamaları, sorunu yok etmiş gibi görünse de gerçekte yok etmez.
Bu nedenle, pasta cilanın aracın değerini düşürüp düşürmediğini merak etmekte haklısınız. Ancak endişelenmeyin, doğru malzemeler ve yöntemler kullanılarak uygulanan bir pasta cila aracın değerini azaltmaz; aksine aracın kusurlarını kapatarak ve daha temiz görünmesini sağlayarak değerini arttırır.
Ekspertizde Görünür Mü? Yaptığımız uygulama çizik hattında aynı mikronda boyayla doldurduğumuz için, boya makinasında gözükmez.
Kasko sigortası yaptırırken mini onarım teminatını poliçe kapsamı dışında bırakan araç sahipleri, çizik ve sıyrık gibi küçük hasarları kaskodan karşılamak zorunda kalır.
WD 40 in fiyatına bir çizik giderici alınıp zift ve diğer lekelerle birlikte kullanılır.Neden macera arıyorsunuz ki? :) mevcut çizikleri gidermiyor, diğer aracın sürtünmesinden kaynaklı boya yada plastik izlerini çıkarıyor. bunu 0,50 kuruşluk nano silgi ile, tiner ile, arapsabunu ile vs vs tümüyle çıkarabilirsiniz. .
Arabanıza bulan ve zor temizlenebilen lekeleri tiner yardımıyla temizleyebilirsiniz. Tiner her ne kadar arabaya zarar vermese de temizlik esnasında sentetik tiner kullanımına özen gösterilmelidir. Selülozik tiner, HRM tiner ya da yol çizgi boyası gibi tiner çeşitleri, arabanın boyasına az da olsa zarar verir.
Cif mahveder arabayı..
Cifle bilgisayar kasası ve monitörün dışı iyi temizleniyor, fakat arabayı çizer cif ister amonyaklı ister limonlu olsun. Boyaya zarar vereceği kesin. Cif kremin içindeki amonyak, boyayı parlatır. Cifin içindeki deterjan boyanın üzerindeki kir tabakasını alır.
KARBONAT YARDIMI İLE ÇİZİKLERİN OLUŞTUĞU BÖLGEYİ TEMİZLEYİN
Karbonatlı suyu kolaylıkla püskürtebileceğiniz bir şişede karıştırın ve çiziklerin olduğu bölgeye uygulayın. Temiz bir bez yardımıyla bu bölgeyi temizledikten sonra çiziklerin yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Parox dökün ve azar azar su ekleyip çözünen kadar iyice çalkalayın. Camınızın durumuna göre 50-100 gr. Parox yeterli olacaktır. Pedinizi uygulamadan önce biraz suyla hafif nemlendirin.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri