Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
Öncelikle gidere yaklaşık bir bardak (200 ml) karbonat dökülür ve arkasından 1 bardak tercihen beyaz sirke dökülür. Bu karışım saç topaklarını çözmede işe yarayacaktır. 10 dakika sonra giderden aşağıya sıcak su dökerek giderin açılmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak suyu giderden dökerken dikkatli olmayı unutmayın.
Kabartma tozu ve sirke:
İlk olarak, lavaboya yarım bardak kabartma tozu dökün. Ardından, yarım bardak sirkeyi üzerine dökün ve kabarcıklar oluşana kadar bekleyin. Son olarak, kaynar suyu lavaboya dökerek tıkanıklığı açın. Evde bulunan bu malzemelerle banyo gider tıkanıklığını çözebilirsiniz.
Banyo gideri tıkandı ne yapmalıyım sorusu için, karbonat ve sirke karışımından faydalanabilirsiniz. Giderin üzerine 1 bardak karbonat dökün ve üzerine 1 bardak sirke ekleyin. 10 dakika bekledikten sonra, giderden aşağıya sıcak su dökün ve tıkanıklığın gitmesini sağlayın.
Banyo giderinin taşmasının temel sebebi tıkanıklıktır. Tıkanan gider suyu çekemeyecek ve taşıyamadığı suyun taşmasına neden olacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Tıkalı bir lavaboyu açmak için en doğal çözüm ise karbonat. Nasıl uygulayacağımıza gelirsek; Tıkanan gidere, 1/2 bardak karbonat ve 1/2 bardak sirke döküp 15 dk. bekletin. Bu işlemden sonra sıcak su dolu herhangi bir kabı gidere boşaltın. Lavaboyu açmak işte bu kadar kolay bi işlemdir.
Sifonu çekerken, suyun hızla hareket etmesi gereken kanalizasyon sistemine bir baskı uygulanır. Eğer bu sistemde herhangi bir engel varsa, su geriye doğru basınç yaparak en düşük dirençli yol olan banyo giderinden geri çıkabilir. Sonuç olarak, tuvaletinizi çektiğinizde suyun banyo yerine geri geldiğini görebilirsiniz.
Ayrıca lavabo açıcı ürünleri tavsiye etmiyoruz. Çünkü lavabo açıcı ürünler asit bazlı ürünler olduğundan dolayı hem sağlığınıza zarar verebilecek sonuçlar doğurabilir, hem de duş giderinizi eritebilir. Bu iş için uzman sıhhi tesisatçı çağırmanızı tavsiye ederiz.
Sıcak su: Duşakabin giderini açmak için sıcak su kullanabilirsiniz. Yaklaşık 5 litre kaynar suyu bir kova veya tencereye doldurun. Suyu tıkanıklık noktasına yavaşça dökün. Bu, kalıntıları eritecek ve giderin açılmasına yardımcı olacaktır.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Bazen balkon giderleri, bazen tuvalet, klozet ve lavabo içerisinde hem tıkanmayı gidermek hem de tüm lekeleri ortadan kaldırmak için seçilse de mermere tuz ruhu kullanılması tavsiye edilmeyen bir malzemedir.
Sirke Ve Karbonat İle Tıkalı Mutfak Gideri Açma
Önce yarın su bardağı karbonat tıkalı mutfak lavabo gideri içine dökülür. Sonra 1 su bardağı sirke dökülür. Birkaç dakika sonra 1 litre kadar kaynar su dökülür ve beklenir. En sonda soğuk su açılır ve gider borularının durulanması sağlanır.
Şişenin yaklaşık yarısına yakınını yavaşça delik hizasına dökünüz. Jel lavabo açıcı yoğunluğu nedeniyle suyun dibine çökecektir. Jel lavabo açıcının deliğe dolduğundan emin olduktan sonra 15 dakika kadar bekleyiniz. Bekledikten sonra suyun delikten halen gitmediğini görürseniz pompalama işlemi yapabilirsiniz.
Lavabo açma telini gerdirerek uzattıktan sonra bir kişi lastik eldiven takarak telin ucunu lavabo, tuvalet veya banyo deliğine tutturur. Diğer ikinci kişi ise kontrollü bir şekilde telin başındaki sapı döndürmeye başlayacak. Sap döndürdükçe açma teli de tıkalı borunun içine girecek.
Duşakabin gider borusunun bulunduğu gider boşluğundaki vida, tornavida ile sökülmelidir. Vida söküldükten sonra gider borusu boşa çıkacak ve kolayca yerinden çıkartılabilecektir. Eski gider borusunu yerinden çıkartıp, aynı şekilde yeni boruyu gider deliğinden ittirmeniz ve yerine oturtmanız gerekecektir.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Evet, banyo giderine klozet bağlamak mümkün!
İstanbul. Tıkalı lavabo, tuvalet ve diğer giderlerin açılması için sıklıkla tercih edilen kimyasalların suyla temas etmesiyle oluşan patlama sonucu bunların cilde ve gözlere teması halinde yanma, tahriş ve kimyasal yanıklar meydana gelebiliyor.
Ancak aşırı kullanım aynı zamanda gider borularında tahribatlara ve deformasyona neden olabilir. Bu gibi durumda borular çatlar, aşınır ve tamamen kullanılamaz hale gelebilir. Lavabo açıcıların içindeki kimyasal maddelerin sürekli kullanılması borular için sağlıklı değildir.
Lavabo tıkalı olduğu için lavabonun içinde su birikintisi bulunur. Eğer lavabo içinde su birikintisi yoksa, lavabo açıcıyı döktükten sonra yarım litre su dökünüz. Suyu döktükten sonra ortamı terk ediniz, çünkü açığa çıkan buharı solumamanız gerekir.
Bu sorunun çözümü çok basittir. Banyo veya tuvalet fayanslarının yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Derz dolgudan sonra su sızıntısının kesildiğini göreceksiniz. Banyodan alt kata su sızıyor olmasının bir diğer sebebi temiz su tesisatında meydana gelen su kaçaklarıdır.
Duş teknesinin en alt tabanında bulunan silikonların kabarması ve yıpranması duşakabin altından su kaçırıyor! gibi bir sorun oluşturur. Duşakabin montajı yapılırken yapılan hatalı montaj su sızdırmasına neden olur. Banyo zemininde eğrilik olması duş teknesinin yerine tam oturmasına engel olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri