Oto ekspertiz raporu ortalama 3 iş günü içerisinde çıkar. Raporun hazırlanabilmesi için öncelikle aracın bazı bölümlerinin bilgisayarlı makineler ile kontrol ve test edilmesi gerekir. Bu kontroller sırasında araç en ince detayına kadar incelenir.
Kaza tespit tutanağı TRAMER sistemine yüklendikten sonra, trafik kazası ekspertiz raporu 3 iş günü içinde çıkar.
Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Ev veya araba alım-satımlarında ekspertiz raporu genellikle 7 iş günü içinde çıkar. Sigorta şirketleri tarafından yönlendirilen sigorta eksperleri ise riskin gerçekleşmesinin hemen ardından hasar tespiti yapar ve raporu hazırlar.
Oto ekspertiz ne kadar sürer sorusunun cevabı ise ortalama 45 - 60 dakikadır. Bu süre zarfında araçlar en ince ayrıntılarına kadar incelenir ve ekspertiz raporu araç sahibine sunulur.
Standart bir aracın ekspertiz süresi 20 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanmasını içermektedir. Bu süreçte gerekli sözleşmeler ve ipotek işlemleri başlar.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Ekspertiz işlemleri, aracı satın almaya niyetlenen kişinin talebi doğrultusunda başlatılmaktadır. Yani satın alacağı aracın kusurların öğrenme, eksikliklerini bilme ve aracı gerçek değerinde satın alma talebi doğrultusunda araca ekspertiz yapılmaktadır. Dolayısıyla ekspertiz ücreti alıcı tarafından karşılanmaktadır.
Eksper raporu öğrenebilmek için öncelikle sbm.org.tr adresine girin. Ardından ana menüde yer alan “Sorgulamalar” sekmesine tıklayın. Sigortam 360 yazan yere gelin. “Plaka ile Sorgula” ve “Şasi ile Sorgula” şeklinde iki seçenek göreceksiniz.
Ekspertiz raporunun ücreti, satış işleminin alıcıdan kaynaklanan bir nedenle gerçekleşmemesi durumunda alıcı, diğer hallerde yetki belgesine sahip işletme tarafından ödenir. Nitekim, ekspertiz incelemesi yapılmış olsa dahi, ekspertiz raporunda belirtilmemiş ayıplar çıkmaktadır.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Raporsuz satışların engelini sağlayacak sorgu sistemi Ağustos ayında noterler tarafından kullanılması bekleniyor. Bu tarihten itibarense, ikinci el otomobil satışlarında oto ekspertiz raporu olmadan satış yapılamayacak.
Yeni yönetmeliğe göre, ekspertiz işleminden sonra verilen oto ekspertiz raporu, resmi belge niteliği taşıyabilmesi için en fazla 3 günlük olması gerekiyor. Eğer bir araç satışından 4 gün önce oto ekspertiz raporu aldıysa, o rapor resmi bir belge olarak değerlendirilmeyecektir.
500 TL - 2250 TL
Profesyonel ve güvenilir Oto Ekspertiz hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Oto Ekspertiz fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Konut Kredisi Ekspertiz Raporu Sorgulaması Nasıl Yapılır? Bankanın doğru bir kredi miktarı belirleyebilmesi için gerekli olan konut kredisi ekspertiz süreci yaklaşık 4 ila 7 iş günü içerisinde sona erer.
Kaza Eksper Raporu Kaç Günde Çıkar? Kaza eksper raporu, genellikle kaza anından itibaren 5-7 iş günü içerisinde hazırlanır.
Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını Turkcell, Türk Telekom, Vodafone "5664"e mesaj atarak sorgulayabilirler.
İkinci el araç satış sürecinde, alıcı ve satıcı tarafların mağduriyetini önlemek için birtakım düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme çerçevesinde 8 yaşını geçmemiş ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar için ekspertiz raporu zorunlu hale getirildi.
Cevap: Ekspertiz kurumları bankalardan bağımsız olarak çalışan kurumlar olduğu için, ödenen ücret geri alınamaz.
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
Tıpkı ikinci el araç alım satımda olduğu gibi sıfır araç ticareti öncesinde de ekspertiz yapılması önerilir. Araçların durumu hakkında fikir almak, bayiden almadan önce herhangi bir kusuru var ise farkında olmak için oldukça önemlidir. Genellikle bayiler tarafından da bu hizmet verilmektedir.
Firmalar hafta sonu mesaiye kaldıklarında genelde hafta içinden sarkan işlemlerin toparlanması amacı ile mesai yaparlar. Yeni bir ekspertiz talebi geldiğinde bu talepler haftanın iş günlerinde işleme alınmaktadır. Tapu Eksperi pazartesi-cumartesi günleri arasında haftanın 6 günü hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri