dandik araçlarda yakıt bitince otomatik duran motor sistemi olmadığı için kontağı kapatmadığın sürece araç gider.
Tüm detayları bu yazımızda. LPG sistemi takılı araçlar dururken yada hareket halindeyken gaz bitmesi durumunda sesli uyarı vererek araç otomatik olarak benzine geçmesi beklenir.
Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG'li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz.
Gazdan benzine geçerken butonu direk benzine anarak geçebilirsçn ama benzinden gaza geçerken orta konuma alıp araçla seyir ederek yakıt sistemindeki borulardaki benzini yaktırarak araç tekleme aşamasına geldiğinde gaza çekilerek geçiş yapmak bana öğretilen uzun dönem kullandığım teknikti.
Klima gazı biterse araç kabininin içi soğumaz. Klima içerideki sıcak havayı çekemez. Böylece düzgün çalışmayan klimalar özellikle yaz aylarında araç kabini içerisinde zaman geçirmeyi zorlaştırır. Klima gazı yaz aylarının kavurucu sıcaklarında kabin içerisinde geçen sürenin konforlu olmasını sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
m.C.k. sırali sistemse benzine otomatik gecer benzin deposu da boş ile yokuş aşşagı serbest birakabilirsin . Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. sırali sistemse benzine otomatik gecer benzin deposu da boş ile yokuş aşşagı serbest birakabilirsin .
Arabayı ilk çalıştırdığımda benzin ışığı sabit yanar gaz ışığı yanıp söner ve benzinde gaza geçtiğinde sadece LPG ışığı sabit yanar ve benzin ışığı söner.
Bu sorun genelde yüksek devirlerde yaşanır. D: LPG beyin diyaframı zaman içerisinde çalışma özelliğini yitirerek basınç hatasına yol açar bu sebepten dolayı ecu arıza olarak algılayıp aracın benzine geçmesini sağlar. Bu sebepten dolayı araçta kendi kendine gazdan benzine geçme sorunu gözükür.
LPG'den Benzine Geçememe Sorunu
Bu sorunun iki temel sebebi vardır. Birinci durum LPG map sensörü arızalıdır. İkinci durumda ise LPG basınç ayarları yapılırken Map sensörü devre dışı bırakılmış olabilir.
Bu sorunun cevabı kısaca katkılı otogaz kullanmak ve zamanında bakım yapılmamasından kaynaklanır.
Yeni sıralı sitemlerde benzin ve LPG nin ECU daki yazılımı ile aynı anda yanması sağlanabiliyor.
Yakıt sistemi havayla tamamen tıkandığında, enjektörlere ve filtrelere zarar verir ve motorun tekrar dönmesini inanılmaz derecede zorlaştırabilir.
Yakıt bulmak için geçen araçlardan yardım isteyebilir ya da en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz. Ancak sizin ve aracınızın güvenliği için yol yardım - sigorta şirketi ya da çekici çağırmak en doğrusu olacaktır. Karakoldan izin belgesi alarak bidonla benzin alabilirsiniz.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
trafikte yanan araçların çoğu lpg den benzine alıp sürmekten dolayı olmaktadır. benzin hortumlarınızı da kontrol ettirin. lpg ye göre rölanti yapılmış. karbüratörlü ise, bant yapıştırılıp hava girişi kısılmıştır, benzinde hava yetmez ve rölanti düşüklüğünden dolayı stop eder.
Araba motorlarının teklemesinin en yaygın nedeni tıkalı bir yakıt enjektörüdür. Bu genellikle yakıt hatlarının karbon birikintileriyle tıkanmasından kaynaklanır. Yakıt enjektörlerinin temizlenmesi gerekir ve bu, bir yakıt enjektörü temizleme kiti ile yapılabilir.
Araba gaz kesilmesi, birkaç farklı şeyin neden olabileceği yaygın bir sorundur. Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur.
Araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsatının noterden değiştirilmesi gerekmektedir, bunun için araç sahibi araç LPG söküm projesi, TÜV-TÜRK araç muayene raporu, araç tespit raporu ile beraber notere başvuru yapılarak araç tescil belgesi değiştirilir ve ruhsattan LPG yakıt sistemi kaldırılmış olur.
👉 Aracınızın soğutma suyu eksik olabilir. 👉 Geçiş ısısı yüksek ayarlanmış olabilir. 👉 Isı sensörünüz arızalı olabilir. 👉 Soğutma suyu hattında tıkanıklık olabilir.
hava sıcaklığı, lpg markası ve araç modeli yazarsak fikir vermiş oluruz. bende ısıya bağlı olarak 40 derece, süre ise 25 saniye. motor soğuk olduğunda 40ta gaza geçiyor, motor sıcak olduğunda çalıştırmadan sonra 25 saniyede geçiyor.
90 km civarı gidiyor. 35lik simit tank mevcut kırmızı ışık yandıktan sonra 120-140km gidebiliyorum.
- 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. Bu hesaba göre 1 litre benzinle, LPG'ye oranla 3.34 kilometre daha fazla yol almak mümkün olabilmektedir. (Hesaplamalarda, benzin için 6.8 lt/100 km, LPG otogaz için 8.8 lt/100 km tüketim kabul edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri