Öncelikle yapılması gereken araç içinin ve ön konsolun süpürge yardımıyla en ince ayrıntısına kadar temizlenmesidir. Bu sayede konsol ve torpidodaki artıklar rahatlıkla temizlenecektir. Daha sonra mikro fiber bir bez yardımıyla tüm konsol ve torpido temizlenmelidir.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Araba Temizlemek için kullanılabilecek diğer pratik yöntem de ıslak mendildir. Alkolsüz ve kimyasal içermeyen ıslak mendiller içinde kiri hapseder ve aracınızın iç aksamlarına zarar vermez.
Torpido temizleyici ile birlikte mikrofiber bez, sünger, fırça gibi yardımcı aparatlar kullanarak etkili bir temizlik yapabilirsiniz.
Parlatıcı spreyi yüzeye eşit şekilde püskürtün ve ardından bir bez veya sünger yardımıyla yüzeyi ovun. Böylece aracın ön konsolu, kapı tarafı ve plastik aksamları parlak bir görünüme kavuşacaktır. Aracın torpidosunu parlatmak isterseniz, bu yöntemle torpido yüzeyindeki lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
İlk olarak zımparalanıp temizlenen yüzeye 2 kat plastik astarı atılır. Sonrasında tekrar ince bir zımpara yapılır. Son olarak boyanır. Ancak boya yapıldıktan sonra da düzenli olarak parlatıcı sürmemiz gerekir.
Aracın Radıo-Cd/Kaset Calar Bölgesi ve Komple Direksiyon Ve sag Airbag torpıdo Heryeri İçin VAZELİN ile bir singer ile silmenizi tavsiye ederim. Hem Besler Çatlamasını Önler Hemde Goruntu Farkını parlaklıgı goreceksınız Ayrıca Kokulu Vazelin ise Koku da yaymakta. ( Araç iç Siyah Yerlerinde de uygulayabilirsiniz. )
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Bu işlemi krem arap sabunu ile yaparsanız bir miktar parlaklıkta yakalarsınız hem de kolay toz tutmaz . Ayrıca arap sabunu ile plastik aksamı- lastik aksamı temizlersen iyice bu akşamlarda temiz ve hoş bir görüntüye sahip olur . Eskiler bu yöntemi çok iyi bilirler .
Ürünün en ideal kullanım şekli, kuru zemin üzerinde uygulamadır. Zeminin temiz ve kuru olduğundan emin olduktan sonra torpido parlatıcı sprey ürününü bir mikrofiber bez, havlu ya da sünger üzerine bir miktar dökün ve ardından parlatmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Tek bir uygulama ile maksimum verim almak mümkündür.
Arabanın iç kısmı farklı yöntemler izlenerek temizlenebilir fakat bunlardan en sık olanı robot yöntemi ile temizlemektir. Ev işlerinde süpürgenin yerini tutan ve vakumlama gücü dışında su ile temizleme gücü de olan robotlar sık sık tercih edilir.
Sıcak su bulunan kovanızın içine normal çamaşır deterjanı ekleyin. Bu aşamada Omo Active Sıvı Deterjan gibi kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.
Araç içi döşeme temizliğini genelde kuru ve yağışsız havalarda yapmak daha uygun olacaktır. Uygulamadan sonra kuru ve temiz bir havlu ile ıslaklık alınır. Bu işlemi vakum gücü yüksek bir süpürge ile ya da halı temizleme makinesi ile yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Sabunlu su, arap sabunu ya da araç yüzeyi temizleyiciler kullanılarak lastiklerin temizliği ve parlatılması gerçekleştirilir. Yumuşak uçlu fırça ile sabunlu su karışımı ile lastik yüzeyini fırçalayarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Otomobil döşemelerinin temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu tercih edebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
1) Tavan kumaşında bulunan kir ve lekeleri mikrofiber bez ile sürterek yumuşatın. Mikrofiber bez tavan kumaşınızdan toz ve kirlerin büyük çoğunluğunu toplayacak ve kaldıracak malzemelerden yapılmıştır. Temiz ve kuru bir mikrofiber bez ile tanelerin doğrultusunda olacak şekilde kir ve lekelere hafif şekilde sürtün.
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir.
Ben ıslak mendille ( kolonyalı mendil ) temizliyorum. Pırıl pırıl oluyor.
Temizlenmiş yüzey üzerine temiz bir sünger ile eşit miktarda sürünüz . Autokit Torpido Bakım Sütü , otonuzun torpido , kapı panelleri ,vinil ve plastik aksamlarının güneş ışığından kaynaklanan çatlaşması ve matlaşmasını önler ,sürekli parlaklık verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri