Otomatik vites araç ile araba kullanmayı öğrenmek çok çok kolay ve oldukça çok kısa süre alıyor. Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 - 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.
Bu tamamen kişiye bağlı bir durum herkes belli bir süre içerisinde araba kullanmayı öğrenebilir demek doğru olmaz. Ancak gerekli çalışma ve pratikle ortalama 1 aylık sürede trafiğe çıkabilirsiniz. 1 ay geçmesine rağmen trafiğe çıkma konusunda kendinize güvenmeyebilirsiniz, bu çok normal.
Araba sürme becerisi de çoğu beceri gibi sonradan rahatlıkla kazanılabiliyor. Sürücü adaylarının araba kullanmayı öğrenirken genellikle zor buldukları durum, birden fazla şeyi aynı anda düşünüp hızlı karar verme ve uygulama gerekliliği oluyor. Bu temel beceriler zayıf olduğunda ise ehliyet alma süreci zorlaşabiliyor.
Bizim ülkemizde ehliyet alabilmek için 17 yaşını doldurmak gerekir. Yani yasal olarak çocukluğun bittiği ama gelişimsel olarak ergenliğin sürdüğü bir yaşta araba kullanılabilir. Aslında özellikle erkek çocukları, ailelerin izni ile ehliyetsiz ve daha erken yaşlarda araç kullanmaya yönlendirilebilmektedirler.
İlgili 36 soru bulundu
Araba kullanma korkusu bir araç kazasından sonra gelişebileceğini ve bir travma sonrası stres bozukluğunun bir parçası olabileceği unutulmamalıdır. Bu korku, agorafobi, panik bozuklukları veya sosyal fobi gibi, farklı anksiyete bozukluklarına evrilebilir.
Araç bulma konusundaki sorunun da tahminen 2023'ün ikinci yarısında daha az olacağını vurguladı. "Her çeyrekte tedarik sıkıntısının daha da azalacağını, 2023'ün ikinci yarısında daha rahat bir ortama kavuşacağımızı öngörüyoruz."
Trafikte panik ve heyecan hissedilen durumlarda, derin nefes alarak ya da doğru nefes tekniklerini kullanarak rahatlayabilirsiniz. Burnunuzdan aldığınız nefesi, ağzınızdan yavaşça verin ve tüm gerginliğin sizi terk ettiğini hissedin. Bu şekilde yola daha rahat ve kendinize güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz.
Düz vitesli olan otomobillerin yollarda durdurulması için öncelikle gazdan ayağın çekilmesi gerekir. Daha sonra ise fren pedalına basılarak aracın hızı düşürülür. Debriyaj frenine en sonuna kadar basılır ve aracın durdurulması sağlanır. En son olarak ise el frenini çekilir ve araç bütünüyle durdurulur.
Manuel vitese sahip olan bir arabayı kullanmak, otomatik vitesli arabayı kullanmaya göre daha da zordur. Bundan dolayı manuel araba vitese sahip bir arabaya sahipseniz, arabayı kullanmak için toplamda 3 pedal ile ilgileneceğinizi bilmeniz gerekmektedir.
Arabanızı Ara sıra Kullanmalısınız
Mümkünse, arabanızı haftada bir veya iki haftada bir çalıştırmak iyi bir fikirdir.
Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir.
6 ay sonra dönünce aracınızın motor yağı ve filtresini değiştirirseniz bir sorun kalmaz. Merhaba, aracınız 6 ay yatarsa ilk olarak motor yağı özelliğini yitirir ve balçıklaşır.
Uzun süre kullanılmayan araçlarda oluşan sorunlar;
Akü boşalır. Havasızlık nedeniyle kötü kokularla birlikte haşereler de oluşabilir. Lastiklerde kalite kaybı olur. Parçalarda bulunan yağ mumlaşır, işlevsiz hale gelir.
Aracı başlatmak için ilk olarak debriyaja sonuna kadar basılmalıdır. Bu işlemden sonra vites boşa alınmalıdır. Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır.
Otomobil üretmek zor değil, hatta günümüz şartlarında çok kolay bir iştir. Üretime başlarken yaşanacak ilk sıkıntı ise, patent sorunudur, ki çoğu firma bunu kabul edip birbirlerinin patentlerinin kullanım hakkını satın alıp, yollarına bu şekilde devam ediyorlar.
En İyi Cevaplar. Arabayı çalıştırırken ayağın debriyaj ve frende olacak. Sonra ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekerken yavaş yavaş da gaz vererek arabayı kaldıracaksın. Arabayı durdurmak için de önce debriyaja sonuna kadar basacaksın ardından da frene basacaksın.
Durumsal yatkınlık gösterilen panik ataklar: Genellikle destekleyici bir etken vardır, ama her zaman panik oluşmaz, örneğin araba kullanırken panik atak oluşmaktadır, bazen araba kullandıktan sonra atak geçirmektedir.
Karayolları üzerinde herhangi bir motorlu taşıt kullanan kişiye şoför denir. Kendisine veya bir başkasına ait taşıtı, başkası adına özel bir amaç için kullanan kişiye ise özel şoför denir. Kullanılan araç, amaç ve sektöre göre alan belirlenebilir.
Agorafobi için bir dizi farklı tedavi seçeneği bulunur. Ancak sıklıkla bu tedavi yöntemleri kombine olarak kullanılır. Agorafobi tedavisi için kullanılan yöntemler psikoterapi, maruziyet terapisi, ilaç tedavisi ve yaşam tarzı değişiklikleri şekilde sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri