Yani farklı iki yağ karıştırılınca ortaya işgörmez bir yağ çıkmaz. Tam sentetik yağa yarı sentetik yağ ilave etmek tam sentetiğin birçok özelliğinden vazgeçmek demektir. Eklenebilir. Motor sorunsuz çalışır.
vizkoziteleri ve kimyasal yapıları (yarı sentetik-tam sentetik) aynı olsun, hiç bir şey olmaz. motor yağı teknolojileri markalar arasında bir teknoloji sırrı değildir. özellikleri denk olan yağlar hemen hemen aynıdır.
Fazla yağ, aracınızdaki yağ basıncını arttırarak pompa ve filtreye zarar verebilir.
Tam tersi durumda da daha uygun fiyatlı olsun diye 10W40 yerine 20W50 de koyarsanız yine yağınız yağlama görevini tam yapamaz. Çünkü yüzeyler arasına girebilmesi için ince bir yağ gereklidir. Yani kalın yağ yüzeylerin arasına giremeyecektir ve aracınızın motorunun yağsız kalmasına neden olacaktır.
Farklı Numara Motor Yağı Ekleme
Çoğu durumda sorun olmaz. Yağ viskozitelerinin karıştırılması, iki ağırlığın birlikte harmanlanmasını sağlar.Yinede araba üreticisinin tavsiye ettiği yağ viskozitesinden çok uzaklaşmak istemezsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Motor yağı seviyesi 1 litrenin altında ise bu aracınızın motoru için büyük sorunlara neden olmaktadır. Motor yağı 1 litreden eksik olursa motorda yatak sarması denilen problem başta olmak üzere hararet yapması ve tekrar çalışmaması gibi birçok sorun oluşmaktadır.
Aracının motorunda dolaşan yağ tüm oynar parçalarının serinlemesine yardımcı olur. Aracının motor yağını kendin değiştirerek birkaç kuruşun cebinde kalmasını sağlayabilirsin. Her araç farklı olsa da, gözleri ince gören ve ellerini kirletmeye razı olan herkes motor yağı ekleyebilir.
Zararı olmaz da yağ eksiltir ya da akıtır.
Marka değişikliği bile yağlama performansını etkiler. Mobil ise mobil,Castrol ise Castrol devam edin, macera peşinde koşmayın kısacası. 10w40 daha kalın yağdır. Şu anda sorun olmaz ama 5-10 bin km sonra yağı filtresi ile değiştirin 5W30'a geri dönün.
10W-40 motor yağı, yüksek kilometreli motorlarda bulunan eski parçaları yağlama esnasında daha ince viskoziteye sahip olan motor yağlarından sızıntı olasılığı daha düşüktür. Bu durumda, termal bozulmaya karşı da daha ince viskoziteye sahip motor yağlarına göre daha iyi dirence sahiptir.
10-40 daki 10 soguk havada yagın aldığı akışkanlık derecesini gösterir.15-40 daki 15 soğuk havada digerinden biraz daha kalın.
Fazla yağ karter boğazından dışarı çıkabilir,ama max cizgisinin biraz yukarıda olmasının sakıncası yoktur. Fazla yağ karter boğazından dışarı çıkabilir,ama max cizgisinin biraz yukarıda olmasının sakıncası yoktur. Sakıncası vardır. krank mili kartere her vurduğunda belli bir miktar yağ yağlama görevini üstlenir.
5W40 sorun çıkarmayacaktır çünkü sıcak viskozitesi 10 40 la aynı.Avantajı tam sentetik olması olacaktır,10 40 günümüxde çok ilkel kalan yarı sentetik niteliksiz bir yağdır eğer motor 5W xx leri destekliyorsa kullanılmaması gerekir.
Kesinlikle tavsiye edilmez. Yağ yırtılması denen durum gerçekleşir ve 2 yağ da kendi viskozitesini sağlayamaz.
İki yağın da sıcak viskozitesi 5 olduğuna göre, sadece motor soğukken zafiyet olacaksa olur. Isınınca iki yağ da aynı akışkanlığa gelecektir. Tabii tamamen yanlış yorumlamış da olabilirim. Zor durumlarda aynı tipte farklı viskozitede yağ kullanılabilir (sentetik-yarı sentetik karıştırması çok önerilmez).
Iki urunun akiskanliklari hemen hemen bile ayni degil. Buyuk ihtimal 5/30 cok daha iyi uyum sagliyacaktir motora ki devirlenme istegi ve gorece performansi ozellikle alt devirlerde cok daha iyi olmasi gerekir. İki yağın akışkanlık karakteristiği tabiki birebir aynı değil.
5w-30 ile 5w-40 yağ arasında öyle aman aman bir fark yok. 5w-30 biraz daha ince. İki yağ ın ilk başında ki 5W motor soğukken ki akışkanlığını gösterir, ikincisi ise motor sıcakken ki akışkanlığını gösterir.
Tam sentetik 5W-40 motor yağı kış sıcaklıklarında soğuk başlatmadan itibaren 5 viskoziteli yağ gibi ve motor normal çalışma sıcaklığına ulaştıktan sonra 40 viskoziteli yağ gibi akmak üzere formüle edilmiştir.
SAE 5W-30 ve 10W-40 gibi çok dereceli yağlar, aşırı sıcak veya soğuk hariç tüm koşullar altında yeterince ince oldukları için yaygın olarak kullanılmaktadır. 5W-30 yağı, hafif hizmet tipi çok dereceli bir motor yağıdır ve hafif benzinli dizel ve benzinli motorlarda kullanılabilir.
Ayrıca motor yağı zamanla eksilerek aracın çekiş gücünü etkiler. Motor yağının eksilmesi aracın performansının düşmesine neden olur. Aracınızdan en iyi performansı alabilmek için motor bakımının da zamanında yapılması gerektiğini unutmayın.
Arabanın yağı biterse veya motor yağı herhangi bir nedenle mikro parçacıklar biriktirirse parçalar arasında sürtünme artacaktır. Böyle bir durumda parçaların kısa zamanda hasar görmesi ve motora da zarar vermesi muhtemeldir.
Düzenli aralıklarla yapılan yağ değişimi, motorun temiz kalmasını sağlar. Yakıt ve hava ile motor içine ulaşan partiküller, kirler, tortular ve metal çapaklar, yağ filtresi tarafından temizlenir. Ancak zamanla kirlenen yağın arındırılması zorlaşır.
Eğer motor yağı seviyesi minimum seviyesinin altına düşmüşse motorun sağlığı açısından en kolay erişebileceğiniz yağı eklemeniz, uygun yağı yağsız bir motorla aramanızdan daha evladır.
Motor sıcakken yağ değişimi için bir süre ılıması beklenmelidir. Ardından yağ karteri üzerindeki tıpa açılarak eski yağın geniş bir hazneye boşaltılması gerekecektir.
Yanma tehlikesi olmamak kaydıyla değiştirilir fakat gelirgelmez değiştirmesi pek iyi değil neden: motor daha yeni durduğu için yağ yukarılardan aşağıya süzülmemiş olur ve normalinden falza eski yağ motorun içinde kalır. Yağ yeteri kadar süzüldükten sonra ama kesinlikle sıcakken yağ değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri