Sandık motor, sıfır olarak satın alındığında aracın performansını yükselterek ömrünü uzatır. Mevcut motorun kullanılamaz hale geldiğinde bu motorun takılması daha makul olur. İkinci el takılan bu motorlar aracın performansını ciddi oranda düşürerek aracın ömrünü kısaltır.
Sandık Motor Ruhsata Nasıl İşlenir? Motoru değişen aracın trafikte herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmaması için mutlaka ruhsata değişen motor bilgilerinin kayıt edilmesi gerekir. Sandık motor değişiminin ruhsata işlenmesi için motor alınan yerden fatura almak yeterlidir.
- Aracınızın check engine ışığı dediğimiz motor arıza lambası göstergede yanıyorsa bu sandık motorda bir arıza olduğunu göstermektedir. - Aracınızın motorunda bir güç kaybının oluşması ya da aracınızın hızlanması için olması gerekenden daha fazla zamana ihtiyaç duyması sandık motor arızasına işarettir.
Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları. Öyle bir işlem yok.
Sandık motor, genel anlamda fabrikadan sıfır olarak çıkmış motorlara verilen isimdir. Sıfır sandık motor nedir konusu ise oldukça merak edilen bir soru haline geldi. Sandık motorlar, araç üreticisi tarafından üretilen orijinal motorlardır. Araçtan bağımsız şekilde satışa sunulurlar.
İlgili 36 soru bulundu
Sandık motor, fabrikadan sıfır olarak çıkmış motor türlerine verilen isimdir. Sandık motor modelleri, fabrikadan yeni çıkmış motorlardır. Kullanıma hazır halde olan sandık motorların az kullanılmış versiyonlarına ise çıkma sandık motor adı verilir.
Yeni motorun ruhsata işletilebilmesi için satın almış olduğunuz çıkma motorun belgesi ile aracı Tüvtürk muayene istasyonuna götürüp göstermeniz ve sonrasında yeni ruhsatınızı çıkartmanız gerekir.
C segmentine sahip araçların sandık motorunun fiyatı, en düşük 18.000 TL olup en yüksek motor fiyatı ise 65.000 TL'dir.
Bu durumda iyi bir yetkili servis ile çalışırsanız ve garanti koşullarını sağlarsanız, motoru yenilenmiş bir araba satın alabilir ve eski bir model olsa bile yenilenmesi durumunda kullanılabilir.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Araç motor değişim tadilat projelerinde ise araca takılan motor numaralı veya numarasız motor oluşuna bakılmaksızın aracın mevcut muayenesi varsa, araç yine tüvtürk araç muayenesine giderek araç motor değişimi için araç tadilat muayenesine girmesi zorunludur.
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Ülkemizde motosiklete "motor"dendiği için , gerçek anlamdaki motor belirtilmek istendiğinde motosiklet ile karışmaması için için "kelle motor" tabiri kullanılır.
Gömlek ve piston hariç olmak kaydı ile üst motor ekipmanlarının revizyona uğraması olayına yarım motor adı veriliyor.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
Rektifiye Yapılmış Motor Araç Alınır Mı? Araç sahiplerinin yanlış bildiği konulardan biri de rektifiye işlemi görmüş motorun kötü olduğu ve asla alınmaması gerektiğidir. Bu bilgiyi kesinlikle yanlıştır. Çünkü rektifiye işlemi, hasar gören motorun yenilenmesi ve canlandırılmasına yarayan bir bakım işlemidir.
Conta yakmış araba alınır. Ancak arabayı almadan önce oto ekspertiz yaptırarak motor performansını ölçmek faydalı olur.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Sandık Motor Nereden Alınır? Sıfır sandık motorlar fabrikalardan, servislerden veya yedek parça mağazalarından temin edilebilir.
Bir kazada pert olmuş ya da ağır hasar almış, ancak motoru zarar uğramamış araçlardan alınan motorlara çıkma sandık motor adı verilmekte. Motorun değişmesi gerektiği durumlar için ekonomik bir alternatif aranıyorsa çıkma sandık motorlar en uygun seçenekler arasında yer alır.
Sandık motor, fabrikasında eksiksiz bir şekilde üretilip araçtan bağımsız şekilde satılan motorlara deniyor. Motor değişimi yapmak bazen arızalı motoru tamir etmekten daha avantajlıdır. İşte bu noktada sandık motorlar araçlarda kullanılabilir. Böylece aracın motoru yenilenmiş olur.
Motor değişimi yapıldıktan sonra araç, alınabilir, binilebilir veya satılabilir. Yenilenen motorda bu üç işlem gönül rahatlılığı ile uygulanır. Ancak gerekli garanti işlemlerinin düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir.
Ruhsatsız araç kullanma cezası 2021 yılı için 122 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer 15 gün içerisinde erken ödemek isterseniz, yüzde 25 oranında indirim alabilirsiniz. İndirim aldığınız zaman da 91 TL değerinde indirim kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ehliyetinize -10 tutarında ceza puanı yazılır.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri