problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir. Düşük ihtimal de olsa o cam suyu antifirizinin motor suyu antifiriziyle kimyasal tepkime verme olasılığıda vardır.
– Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Ancak, cam suyunun moor suyuna Ne kadar konulduğuna bağlı olmakla birlikte, Antifrizli cam suyu suyun donmaması ve camı güzel silmesi için formüle edilmişken. Motor antifrizi ise hem motor suyunun donmaması, hemde motor sıcaklığını almasına yönelik formüle ediliyor. Yani birbirinden farklı sular ve kimyasallar.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Silecek suyu deposuna eklemeden önce hava sıcaklığı talimatlarına uymanızda yarar var. Aksi takdirde silecek suyu aracınızın su kanallarında donarak hasara neden olabilir. Tasarruf etmek için konsantre halde satın aldığınız mavi cam suyu ürünlerini saf suyla karıştırarak kullanabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz..
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir.
Motor soğutma suyu aynı zamanda antifiriz olarak ifade edilmektedir. Özellikle motorun soğuk kalması ve verimli çalışması açısından büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda kaput açıldı vakit aracın sağ üst kısmında sarı kapaklı bir bölme bulunur. Bu kısımdaki kapak açılmak suretiyle motor suyu eklenebilir.
Konsantre bir üründür. 3 Litre su ilave ederek 6 Litrelik -40C antifriz elde edersiniz. Diğer karışım oranları için ürünün arkasındaki tablodan yararlanabilirsiniz. Motorların radyatörlerinde kullanılmak üzere, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katıklar içeren etilen glikol esaslı üründür.
Hem ön hem de arka camları yıkanması konusunda kullanılan bağımsız su antifirizli cam suyu olarak bilinmektedir. Özellikle suyun kış şartlarında donmasını engellemek için büyük bir öneme sahiptir. Suyun dengeli bir şekilde donmadan ve tüm yıl boyunca kullanılmasına olanak tanır.
Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Motor suyunda kullanmak üzere soğutma sıvısı radyatöre uygulanır. Fakat cam su kabına motorda kullanılan antifriz uygulanamaz çünkü normal antifrizin malzemesi yağlıdır. Bu da ön camınızın yağlanmasına ve görüş bozukluğuna neden olur.
Cam Suyu Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Cam suyu üreticisi, ürün açıklama etiketinde kaç dereceye kadar donmadığını ve içeriğinde ne oranda metil alkol olduğunu belirtir. Bu iki bilgiye bakarak karar vermek önemlidir. Cam suyu üzerinde -21 dereceye kadar donmyacağı belirtilmiş olmalıdır.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Cam suyu (ayrıca silecek sıvısı, ön cam yıkama sıvısı olarak da bilinir), motorlu taşıtlar için, araç sürülürken ön camın, ön cam sileceği ile temizlenmesinde kullanılan bir sıvıdır. Aracın depolama tankına dökülen ön cam yıkama sıvısı.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Yazlık oto cam suyu özellikle sıcak mevsimlerde araç camlarına yapışan polen, kuş dışkısı, böcek parçaları, reçine ve toz gibi biriken kirlerin kısa süre içerisinde çözünerek temizlenmesini sağlar. Yaz mevsimi için uygun özelliklere sahip olan bu sıvı, 0 derece donar.
Yassı püskürtme için uygundur. Kullanımı: Cam suyu kabına direk dökülebilir. Seyretmek istenirse 1'e 1 ölçü kullanılabilir.
Kapağı çıkardıktan sonra bir huni kullanarak cam suyunu ekleyin. Burada huni kullanmazsanız sıvıyı kaput içine dökebilirsiniz. Cam suyu deposu kapağını ve kaputu kapattıktan sonra yeni sıvıyı birkaç kez püskürterek kanallardaki eski suyun tahliyesini sağlayın.
SİLECEK SUYUNUN DONMAMASI İÇİN NE YAPMALI? Özellikle soğuk kış şartlarında cam suyu antifrizi, suyun donmasını engeller ve daha iyi performans alınmasını sağlar, her benzinciden özel antifrizli cam suyu temin edebilirsiniz.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri