İki araç arasında belirli bir mesafenin olması gerekmektedir. Fakat bu mesafe beş metreyi aşmamalıdır. Eğer çekilen araç bir fren arızası ile yolda kalmış ise çekilirken hızı minimum tutulmalıdır. Yani en fazla 20 km hız ile çekilmelidir.
Ağaoğlu, "Bir aracın çekilebilmesi için okul, ambulans, itfaiye, kamu binaları gibi giriş çıkışı engellenmemesi gereken yerlere park etmiş olmalı ya da trafiği engelleyecek ikinci sıra yapılan araçlar çekilebilir. Yangın musluklarının yanına park edilmemeli.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Aracınız çekildiğinde çoğu zaman çekilen bölgenin yakınındaki boş olan otoparklara gönderilir ve orada muhafaza edilir. Eğer 6 içinde aracınızı otoparktan almazsanız farklı prosedürler uygulanır ve araç devlet hazinesine aktarılır.
5- Çeken araç, freni bozuk aracı çekerken 15 km/s. hızdan, diğer hallerde 20 km/s. hızdan fazla hızla sürülmeyecektir. 6- Kendi kendine hareket gücü omayan römork ve benzeri arızalı araçlar ile başka bir araçla çekilemiyecek durumda olan arızalı araçlar, yanlız kurtarıcı araçlarla çekilecektir.
İlgili 23 soru bulundu
1- Dörtlü lambalar trafikte aniden durulması gerektiğinde arkadan gelen aracı ikaz etmek için yakılır. Böylece olası kazalar önlenir. Arkadaki sürücüye yol ile ilgili bilgi verilmiş olunur. 2- Dörtlü lambalar sisli havalarda sis farları çalışmıyorsa yahut araçta bulunmuyorsa kullanılır.
Karavan çekmek, aracın motoru, şanzımanı ve süspansiyon sistemini ekstra yük altına sokabilir. Ancak, uygun şekilde kullanıldığında, bir aracın şanzımanına zarar vermez.
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur.
İkinci el araba satın alırken aracın o döneme kadar bakımlarının düzenli yapılmış olması önemli. Düzenli bakımı yapılmış olan benzinli ve atmosferik motorlu araçlar 200 bin km'ye kadar kullanılabiliyor. Benzinli ve turbo motorlu arabaların ise 150 bin km'yi aşmaması öneriliyor.
Düz vitesli olan otomobillerin yollarda durdurulması için öncelikle gazdan ayağın çekilmesi gerekir. Daha sonra ise fren pedalına basılarak aracın hızı düşürülür. Debriyaj frenine en sonuna kadar basılır ve aracın durdurulması sağlanır. En son olarak ise el frenini çekilir ve araç bütünüyle durdurulur.
“HER ARACI KALDIRIP GÖTÜREMEZSİN”
Madde açık; başka araçların giriş çıkışını engellemiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışını engellemiyorsa o araç çekilmez.
Yol Yardımı Çağırın
Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa ilgili çağrı merkezini arayıp yardım isteyin. Yol yardımı kullanmıyorsanız çekiciyi, polisi veya bulunduğunuz bölgenin konumuna göre jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösteriyor.
Çekilen araçlar yalnızca araç sahiplerine, muvafakatnamesi bulunan kişilere, araç sahibi vekillerine verilebiliyor. Araç şirket üzerine kayıtlıysa şirket imza sirküleri bulunan kişiler araçları teslim alabiliyor.
Aracınız çekildiğinde çoğu zaman çekilen bölgenin yakınındaki boş olan otoparklara gönderilir ve orada muhafaza edilir. Eğer 6 içinde aracınızı otoparktan almazsanız farklı prosedürler uygulanır ve araç devlet hazinesine aktarılır.
Aracın çekme belgesi var ve bu belgenin iptal edilmesi için gerekli işlemler yapılmamış ise aracın trafiğe çıkması yasaktır. Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.
UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400'den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40'dan 60 liraya çıktı.
Yediemin'deki aracın otopark ücreti kamuya ait.
Otomobil ücretleri 1-3 saat 48 TL, 3-6 saat için 66 TL, 6-12 saat için 81 TL ve12-24 saat için 114 TL, Motosiklet için 0-1 saat arası 15 TL, 1-3 saat arası 20 TL, 3-6 saat arası 26 TL ve 6-12 saat arası 32 TL oldu. Motosikletler için aylık katlı otopark ücretiyse 312 TL.
– El freni çekilir. Önce debriyaj sonra fren bırakılır. ( Önce freni bırakmak aracın güvencesi sadece el freni teline kalmıştır.) Viteslerimizi doğru km'lerde kullanmaya devirli araç kullanmak diyoruz.
Eğer el frenini indirmeden yola çıktıysanız, öncelikle el freninin ömrünün kısalacağını bilmelisiniz. Kampanalar ısınacağı için balata ömrü kısalır, aracınız daha fazla yakıt tüketir, motor aşırı zorlanır, lastikler aşınır ve katettiğiniz mesafenin uzamasına bağlı olarak yangın riski ortaya çıkar.
Paralel park edilmiş aracı, park alanından çıkarma işlemine başlamadan önce güvenli sürüş önlemleri kontrol edilir (emniyet Kemeri, dikiz ve yan ayna kontrolleri vb.) ve araç çalışır duruma getirilir. Park yerinden çıkışa hazır olduğunda kalkış sinyali (sol sinyal) verilir.
Direksiyon sınavından en çok korkulan kısım paralel park ve L park yapmaktır. Önemli detaylardan biri park alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmayı unutmamalısınız. Park yaparken aynalara hakim olmalısınız.
Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri