Triger kayışı kopmuşken aracın hareket ettirilmesi durumunda ise pistonlar ve subaplar başta olmak üzere birçok parça hasar görür. Ayrıca motor soğutulamayacağı için kısa süre içinde araba hararet yapar.
Koparsa Veya Sıyırırsa Ne Olur ? Triger kayışının kopması veya sıyırması sonucunda ciddi anlamda size maliyet açan bir hasar motorda oluşacaktır. Kullanıcı tarafından bu şekilde bilmeniz yeterli.
Bir zincirin halkası gibi görev yapan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı zamanla yenilenmeyerek koparsa tüm bu parçalar eş zamanlı olarak hasar görür ve motora geri dönüşü olmayan problemler yaşatır.
Bunun birkaç belirtisi vardır, ancak en belirgin olanı motorun çalışmamasıdır. Diğer belirtiler arasında tıkırtı sesi, yanık kokusu ve güçlü bir soğutma sıvısı kokusu bulunur. Triger kayışı arızası ciddi bir sorundur. Bir triger kayışı arızasından şüphelenirseniz mümkün olan en kısa sürede tamir ettirmeniz önemlidir.
Triger kayışı kopan motor çalışmaz. Triger kayışı kopunca normalde motor zaten durur (subaplar çalışmıyor), marş bassanız da bir daha çalışmaz.
İlgili 19 soru bulundu
Motor Arızası: Triger kayışı koparsa, valfler açık ya da kapalı durumda kalır. Bu ise beraberinde motor arızasını getirir. Motor çalışamaz ya da düzensiz olarak çalışır. Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar.
Triger Kayışı Değişimi 3.950 TL'den Başlayan Fiyatlarla Yerinde Değişim.
Triger Kayışı Kaç Km'de Değişir? Triger kayışının değişimi sadece kullanım süresi dolunca yapılmamaktadır. Eğer 3 yıl içerisinde 90.000 kilometre yol alındıysa, triger kayışı gözden geçirilir ve genellikle değiştirilir. Özetle, 90.000 kilometre ya da 3 yıl sonunda triger kayışı değişimi gerçekleştirilmelidir.
Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Triger kayışı sıyırmaz. Ya kopar ya da sente atlaması yapar.
triger kayışı neden diş atlar, gevşer yada ses yapar merak edenler için Triger Kayışı Gevşek Olursa Ne Olur konulu videomuzu hazırladık. Özellikle triger kayışı değişimi sonrası gelişen sorunlardan olan çekiş düşüklüğü ses ve yakıt artışı gibi nedenler bu soruna bağlı olabilir.
triger kayışı ses yapmaz ve yıprandığı dışardan herhangi bir şekilde belli olmaz ömrü bittiğinde ansızın kopar.
Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir. Tüm bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kayış bakımları ve değişimi gibi kritik işlemlerde de uzman uygulayıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir.
Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
Triger Kayışı Zamanında Değişmez İse Ne Olur? Triger kayışı triger zincirinden farklı olarak değişim zamanı geldiğinde ses yapmaz. Ömrü dolduğunda koparak subapların eğilmesine veya kırılmasına sebep olabilir. Böyle bir şey başınıza geldiğinde aracınız direkt olarak stop edecektir.
dikkat!!! sökülen bir triger kayışı asla yeniden takılmaz.....
Zarar gören tüm parçaların değişmesi veya işlem görmesi gerekir. Ve bu da dolayısıyla çok büyük bir maddi masraf anlamına gelir. Kısacası motorun rektefiye işlemi görmesi gerekir. Özetle triger kayışının kopması durumunda, otomobilin krank mili, supaplar, pistonlar ve diğer bunlara bağlı parçalar hasar görür.
Doğru araçlara ve becerilere sahipseniz, triger kayışını değiştirmek zor bir iş değildir. Daha zor kısımlar, ana motor kasnağının çıkarılması ve yeni kayış ayarıyla birlikte doğru zamanlamanın ayarlanması olabilir. Araç kılavuzu, değiştirme sürecinde size yardımcı olabilecek tüm ayrıntılara sahiptir.
Yıla ve kilometreye bağlı olarak, motor içindeki ısınma ve sürtünme sebebi ile kauçuk malzeme zamanla aşınır. Lastik dişler aşınabilir ve dişlileri kavrama yapamaz. Bu genellikle triger kayışının kaymasına ve motora zarar vermesine neden olur. Triger kayışı aşırı gerilme ile zamanla çatlamaya başlayabilir.
Motor devrini kontrol eden triger zinciridir. Triger zinciri kırılırsa, motor durur veya hiç çalışmaz. Triger zinciri değişimi profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. 100.000 kilometrede bir veya her 3 yılda bir triger zincirinin değişmesi gerekir.
Triger zinciri koptuğunda krank mili ile eksantrik milinin dönme zamanlaması ve motordaki yanma süreci bozulur. Bu durumda piston ve valfler birbirine çarpar. Triger zinciri zamanında değiştirilmediği takdirde kopabilir ve triger zinciri koparsa çok ciddi tamir masraflarının oluşmasına sebep olur.
yağın,km.si veya süresi dolmuşsa değiştir elbette. Motor peryodik bakımı dışında yağın trigerle beraber değişmesi gerekmez.
Aracın triger seti değiştiğinde devirdaim pompasını da sete dahil edip değişimini sağlama çok mantıklı olacaktır. Bu şekilde hem kafanızda soru işareti kalmayacak hem de daha sonra karşınıza yüklü bir değişim işçilik ücreti çıkmayacak.
Triger kayışı çok pahalı birşey değil zaten. Ancak triger kayışının değişme zamanı geldiğinde, sadece kayış değil bir yığın ıvır zıvır da değişiyor, ki asıl masrafı bunlar yapıyor. O yüzden öyle pahalı ücretler ortaya çıkıyor. asıl işçilik fazla tutuyor da o yüzden.
Triger seti motorda bulunduğu yer ve fonksiyonu açısından araçların ayrılmaz bir parçasıdır. Setin içinde kayışı, gergi bilyası ve devirdaim pompası bulunur. Krank mili ile eksantrikleri aynı hizada tutarak onların döndürülmesini sağlayan kayış, motorun çalışmasında çok önemli bir rol üstlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri