Araç Kiralama Koşulları Kişi araç kiralamak istediğinde firmaların yasal olarak istediği birtakım gereklilikler vardır. Bunların başında elbette sürücü belgesi, yaş sınırı ve kredi kartı geliyor. Araç kiralama işleminde kabul gören üzerinde fotoğraf ve TCKN olan yeni sürücü belgesidir.
Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor
En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
Araç kiralama işlemlerinde Kredi Kartı verilmesi zorunludur. Kredi kartının istenmesinin nedeni gelecek trafik cezaları, karayolları geçişleri, araç uzama talepleri, araç hasar bedeli vb. durumlarda tahsilat yapılabilmesi için kredi kartı zorunludur.
İlgili 37 soru bulundu
Kiraladığım aracın yakıtını kim karşılar? Kiraladığınız aracın deposu boş olarak size teslim edilebilir. Yakıt için iade ve geri ödeme yapılmaz. Tam tersi olarak dolu depo olarak teslimde edilebilir bu durumda araç kiralama firması sizden aynı şekilde dolu depo şekilde iade alacaktır.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Kredi kartı olmadan işlem yapan araç kiralama şirketleri de bulunmaktadır. Bu firmalarda banka kartı ya da nakit para ile ödeme yapılabilmektedir.
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz. Ancak lokasyon bilgilerinizi teyit ettirmek maksadıyla bildirmeniz gerekiyor. Elbette kiralık araçlar takip edilmektedir.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Araç kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 1 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Müşterimiz 19 yaşını doldurmuş ve ehliyeti en az 1 yıllıksa, B grupu ehliyet sahibi genç sürücü paketini satın alarak kiralama yapabilir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Koşullar firmalara bağlı olarak değişmekle birlikte araç kiralayabilmesi için kişilerin Findeks notunun 1500 ile 1900 arasında olması tercih ediliyor.
Ödemenizi Kredi Kartı, Banka Havalesi, EFT ve Nakit Ödeme olarak yapabilirsiniz. Cari anlaşmanız var ise araç kiralama firmasının ödeme günlerinde faturanız kesilir ve ödemesi anlaşmanıza göre belirtilen tarih aralığında alınır. Yıllık kiralamalarda ödemelerinizi ister yıllık isterseniz ay –ay ödeyebilirsiniz.
Araç kiralama depozitosu, kiralanan bir aracın belirlenen süre zarfında meydana gelen olası hasarlar, cezalar veya ek ücretlere karşı bir güvence olarak alınan önceden belirlenmiş bir miktardır.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
Araç Kiralamada Motor Arızası Kime Aittir? Motor arızası durumunda kasko tarafından karşılanıyor. Ancak sigorta eksperleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda eğer bariz bir şekilde kullanıcı kaynaklı sorun tespit edilirse, aracı kiralayan kişi ile firma arasında anlaşma sağlanmaya çalışılır.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Kiralık aracın kaskosu aracı yapar aracı kiraya veren değer kaybı ,gelir kaybı ile poliçe artış farkını sizden ister.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri