Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz. Ben de 2 aracımda da LPG kullandım hiç bu tür bir sorun yaşamadım.
LG li araçlarda benzin pompası çalışır, enjektörler benzini yakmadığı için geri dönüş yolundan benzin tekrar depoya gider. Bu benzin devirdaimi LPG kullanıldığı sürece devam eder. Deponuzda benzin az ise daha çabuk ısınma olacağından benzin pompanız yanabilir.
Benzin Pompası Arızasının Detaylı Tespiti
- Test edilen LPG'li bir araç, OBD cihazına bağlanarak arıza yeri tam olarak tespit edilebilir. - Benzin pompasının tüm parçaları teker teker kontrol edilerek detaylı incelenebilir. - Yakıt pompasının rölesi söküldükten sonra röle hafifçe sallanarak test edilebilir.
Elektrikli yakıt pompaları, sürücü tarafından kontak açıldığı andan itibaren birkaç saniye çalışır ve durur. Böylece de motor çalışmadan önce yakıt sisteminde bir ön yakıt basıncı oluşur ve motor çalıştığı andan itibaren sürekli bir biçimde çalışmaya devam eder.
Karbüratörlü araçlar, lpg'den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg'den benzine sürüş anında geçmek gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Yeni sıralı sitemlerde benzin ve LPG nin ECU daki yazılımı ile aynı anda yanması sağlanabiliyor.
Sıralı Sistem Araçlarda Motor Soğukken LPG'de Tekleme
Genelikle soğuk iklimlerde ve kış aylarında sıkça yaşanan bu sorunun en büyük sebebi gaza geçiş ısısısının yaza göre ayarlanmasından kaynaklanır. Kış aylarında benzinden gaza geçiş ısısı en az 30 derece olması gerekir.
Kontrol edilmesi gereken ilk şey şudur: ateşleme sırasında pompadan ses geliyor mu? Ses duyulmuyorsa, pompa çalışmıyordur. Bu ilk yakıt pompası arızası belirtileri arasındadır. Çoğu araçta ECU, bir röle aracılığıyla pompaya güç gönderir.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Depoda yakıt yarıya yakınsa ve pompanın basıncı yüksekse atma yapar. Depodaki farklı yakıt miktarlarında da pompa atıyor, pompanın kademesini düşürse de atma devam ediyor.
kontrollü ortak yakıt sisteminin aşınan bir parçası olan yüksek basınç yakıt pompası ve ona hareket veren itici fincanı (febi no: 37162) inceliyoruz. Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Yakıt Göstergesinde Ani Değişiklikler: Otomobil durağan bir konumdayken bile yakıt göstergesinin aniden yükselip alçaldığını gözlemleyebilirsiniz. Yakıt Işığı Sürekli Yanıyor: Eğer yakıt ışığı sürekli yanıyorsa ve tankta yeterli yakıt olduğundan eminseniz, bu şamandıra arızasının bir işareti olabilir.
Araç LPG ile çalışırken, benzin pompası da çalışmaya devam ederse, soğutulmadığı için zamanla arızalanır. ELO LPG - Benzin Pompası Rölesi, benzin pompasını sadece ihtiyaç duyulduğu zamanlarda çalıştırarak, aşırı ısınmadan ve/veya yıpranmadan kaynaklanan arızaların önüne geçer.
Benzin Filtresinin Tıkandığı Nasıl Anlaşılır? Vitesi boşa aldığınızda sürekli olarak araç stop eder. Araç çalıştırırken motor zorlanır. Motor yağ filtresi değişimi gibi benzin filtresi değişimi için de Otopratik mağazalarına uğrayabilirsiniz.
Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG'li araçta benzin yoksa aracı LPG'de çalıştırmak da mümkün.
Depoyu fullemek zararlı mı? Yani deponun mantığına bakınca yakıt içinde dursun diye üretildiği açık. Aracın deposunun dolu olması genellikle aracın hiçbir yerine zarar vermez.
Pompa alanındaki her yakıt tipi için farklı semboller kullanılır, böylece tanımlanması kolaylaşır: Daire içindeki sayıyla birlikte “E” benzinde ve içeriğinde maksimum bulunabilecek biyoyakıt yüzdesini(biyoetanol) gösterir. Örneğin, “E5”, yakıtın %5'e kadar biyoetanol içerebileceğini gösterir.
Yine depoda az yakıt bulundurduğumuzda bu pompa deponun tabanına birikmiş olan pas, tortu ve kirleri çekebilir. Buda pompanın filtresinin tıkanmasına yol açar ve pompa yanabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı depoda minimum çeyrek depo benzin bulundurmak benzin pompasının ömrü açısından önemlidir.
Yakıt filtresi tıkanırsa araç stop edebilir. Rölantideyken sorun yaşanır. Araç tekleme yapabilir.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
karburatöre giden benzin hortumunu çıkartıp ucunu körleyerek aracı lpg de çalıştırmamızdır. Bu şekilde işlem yaptıktan sonra araç lpg de çalışırken sarsıntı ve tekleme kaybolduysa benzin kesiciniz arızalı demektir değişmesi gerekir.
Hiçbir şekilde etkilemez. Araç benzin yakıtını oksijen sensöründen aldığı verilere göre ayarlar.
Çünkü genelde LPG de çekiş sorunu gaz ayarının ve motora giren hava miktarının bilinçsiz şekilde ayarlanmasından dolayı ortaya çıkmaktadır.
*Gaz beyni diyaframı kaliteli değilse veya yırtıksa, beyin işlevini göremez ve araç çekişten düşer. Gaz beyninin hava ve gaz ayarı iyi değilse araç çekişten düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri