Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz. Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.
Ağaoğlu, "Bir aracın çekilebilmesi için okul, ambulans, itfaiye, kamu binaları gibi giriş çıkışı engellenmemesi gereken yerlere park etmiş olmalı ya da trafiği engelleyecek ikinci sıra yapılan araçlar çekilebilir.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Belediye zabıtası araç çekemez
Bu yetki sadece poliste.
Çekilen aracınızın SMS üzerinden takip etmek mümkün. Park, boşluk, araç plakası yazarak 1550 üzerinden bilgi alabilirsiniz. Gelen SMS içerisinde otopark bilgisi, otopark ücreti ve çekilme nedenine ilişkin detaylar iletiliyor. Sorgulama işleminin maliyeti ise 2 TL'dir.
İlgili 41 soru bulundu
Çekilen Araç Sorgulama İçin İlk Yol SMS
SMS yoluyla bilgi almak isteyenler PARK (boşluk) ARAÇ PLAKASI yazarak 1550 üzerinden bilgi alabiliyor.
250 TL'DEN 400 TL'YE ÇIKTI
Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıkmış oldu. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
Arabam Nereye Çekildi E-Devlet
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.
Yol Yardımı Çağırın
Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa ilgili çağrı merkezini arayıp yardım isteyin. Yol yardımı kullanmıyorsanız çekiciyi, polisi veya bulunduğunuz bölgenin konumuna göre jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösteriyor.
İstanbul Trafik Vakfı | www.trafikvakfi.org.tr | 0(212) 275 24 00.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Yerel yönetim ( belediyecilik ) yasalarına göre yol sokak ve kaldırımlar kamuya aittir. Yani tüm vatandaşlara aittir hiçbir apartman ev maliki burası benim kapımın önü deyip burayı işgal edemez.
Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.
Kanuni olarak ele alırsak konuyu; Trafik Kanununda kaldırıma park diye bir ceza yok, park yapılmaz diye geçen yerlere park etmişse ceza kesilebilir, yani Trafik Polisine şikayet ederseniz sonuç alamazsınız. Ancak 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kaldırıma park etmek YASAKTIR !
Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur. Ödeme durumlarına bağlı olarak cezalarda artış ya da azalış olabilir.
Trafikte seyir halinde olan araçlar sigorta şirketleri tarafından oluşabilecek tüm şartlara karşı koruma altına alınır. Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
İki araç arasında belirli bir mesafenin olması gerekmektedir. Fakat bu mesafe beş metreyi aşmamalıdır. Eğer çekilen araç bir fren arızası ile yolda kalmış ise çekilirken hızı minimum tutulmalıdır. Yani en fazla 20 km hız ile çekilmelidir.
Yolda Kalınca Yol Yardımı Çağırmak
Yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız hemen çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa çağrı merkezini arayarak yardım isteyebilirsiz. Yol yardımı kullanmıyorsanız ise kendi çabalarınızca çekici veya polisi arayabilirsiniz.
Çekme kararı trafik görevlilerinin kanaatinde olacak ve aracın plakası ile ihlal durumu görüntülenecek. Bu kayıtlar uygun ortamlarda muhafaza edilecek. Aracın çekimi esnasında sahibinin gelmesi halinde ödenecek ceza karşılığında araç teslim edilecek. Araç sürücüsünün çekici üzerinde seyahat etmesine izin verilmeyecek.
Aracın çekme belgesi var ve bu belgenin iptal edilmesi için gerekli işlemler yapılmamış ise aracın trafiğe çıkması yasaktır. Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.
Otomobil ücretleri 1-3 saat 48 TL, 3-6 saat için 66 TL, 6-12 saat için 81 TL ve12-24 saat için 114 TL, Motosiklet için 0-1 saat arası 15 TL, 1-3 saat arası 20 TL, 3-6 saat arası 26 TL ve 6-12 saat arası 32 TL oldu. Motosikletler için aylık katlı otopark ücretiyse 312 TL.
UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400'den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40'dan 60 liraya çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri