Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araç vitese geçmiyorsa sorun nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araç vitese geçmiyorsa sorun nedir?

Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Vitese geçişte zorluk varsa muhtemel arızaları nelerdir?

Ancak temel sebepleri şöyle listelemek mümkün:
  • Vites kolu-şanzıman bağlantısındaki problemler.
  • Debriyajın kavrama sorunları
  • Şanzıman yağının kötü durumda olması veya bitmiş olması
  • Senkromeç sorunları
  • Vites kutusunun içindeki değiştirme mekanizmasındaki sorunlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Araç geri vitese geçmiyorsa aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?

Bu sorunu yaşamamak adına aracın periyodik bakımlarla yağ kontrolünün yaptırılması gerekir. Geri vitese geçememe sorunu yaşıyorsanız şanzıman yağınızın azalıp azalmadığını kontrol ederek çözüme ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Vites kutusu arızası nasıl anlaşılır?

Vites Kutusu Arızası Belirtileri. Vitese geçme esnasında vitesten ses gelir ve bu ses önemli bir belirtidir. Yine, aracın vitesten çıkma konusunda zorlanması da önemli bir belirti olarak karşınıza gelmektedir. Vitesteyken araç gitmediği durumlarda, büyük bir sorun burada kendini gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dermotomotivbcs.com

Vites kutusu arızası neden olur?

Vites Kutusu Arızalarının Nedeni

Nedenler arasında vites değiştirme çubuklarının ayarsız olması, debriyajın görevini görmüyor olması, senkromeç sıkışması sorunu oluşması, dişlilerin düzleşmiş veya silinmiş olması gibi nedenler düşünülmelidir. Vites kilit ayarlarına da baktırmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buldumcar.com

Araç Neden Vitese Zor Geçer yada Vitese Geçmez - Araç Sadece 1 Vitese Geçmiyorsa Çözümü

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Vites neden geçmiyor?

Araçta baskı balata azaldığında ya da bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. Şanzıman yağı eksikse vites geçişleri zorlaşır. -Debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş ya da vites geçmeme söz konusu olur. Senkromeç arızası varsa tek vitese geçme zorluğu yaşatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Vites kutusu tamiri ne kadar?

Şanzıman tamiri ne kadara mal olur? Cevap gerçekten hasarın ciddiyetine bağlıdır. Tek ihtiyacı olan bir değişiklikse, 750-4000 ₺ arasında bir maliyete bakıyorsunuz. Bir yağ sızıntısını onarmak için 750-2500 ₺ ve solenoid dişli değişimi için 1500 – 4000 ₺arasında harcamayı bekleyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dsgmekatronik.com

Vites kilitlenmesi neden olur?

Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Şanzıman arızası kaç para?

Şanzıman aracın en önemli parçalarından biridir ve bu parçanın bakımı yapıldıkça ve baskı balata yenilendikçe kolay kolay tamir istemez. Tamir istediğinde ise ortalama 8-10 bin TL masraf çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Direksiyon kutusu bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Araçların direksiyonunda bulunan 2'şer cm'lik sağ ve sol yönlerdeki boşluk normal kabul edilmektedir. Araç hareket etmez pozisyondayken direksiyonda bulunan boşluklar normal kabul edilir. Fakat hareket halinde oluşabilecek ve süreklilik arz eden boşluklar direksiyon kutusunda arıza olduğunun belirtisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otolye.com

Senkromeç arızası neden olur?

Pas ya da kirden veya herhangi başka bir sebepten dolayı senkromeç mekanizması sıkışmış olabilir. Bu durumda sistem işlevini yerine getiremez. Şanzıman yağı azaldığında da senkromeç etkili bir şekilde çalışamaz. Senkromeç sisteminin hareket etmesini sağlayan mekanizmada sorun olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Senkromeç sorunu nedir?

Senkromeç, vites geçişlerinde zorlanmayı, vuruntuyu ya da dişlilerin kırılmasını engeller. Manuel vitesli araçlar yanı sıra otomatik vitesli araçlarda da bulunur. Senkromeç arızası yaşanması durumunda ise vites geçişleri sorunlu olur, vites kutusu ve sistemdeki parçalar ciddi seviyede zarar görür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Vites neden bozulur?

Otomatik Şanzıman Arızasına Neden Olan Hatalar

Otomatik şanzıman yağının eksik olması ve gerekli yenilemenin yapılmaması. Sert kalkışlarda arabayı hareket ettirme hatasına düşmek. Vites tuşuna basmadan yapılmaya çalışılan vites geçişlerinin şanzıman kutusu içindeki parçaları zorlaması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Baskı balata vites geçişlerini etkiler mi?

Görevini basitçe açıklamak istersek; Araç çalışır vaziyette iken debriyaj pedalına da bastığımızda motor ve şanzıman arasındaki bağlantı kesilir, motor boşta çalışmaya devam eder ve vites değiştirebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitacar.com

Şanzıman yağı değişimi vites geçişlerini etkiler mi?

Şanzıman yağının özelliğini kaybetmesi vites geçişlerini, motor ısısının yükselmesine, aracın fazla yakmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otobir.com.tr

Vites geçişi neden sertleşir?

Vites kolunun sertleşmesinin en büyük nedeni havanın soğuk olmasıdır. Hava ısındığında vites de ısınacak ve şanzıman normale dönecek dolayısıyla vites kolunun sertleşmesi geçecektir. Bu durumun olmaması için şanzıman yağının diğer yağlara oranla daha kalın daha etkili ve daha uzun ömürlü olması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şanzıman bozuksa nasıl anlaşılır?

Ara sıra tutukluk yapıyor olması, bir sorun olduğunun göstergesidir. Araç hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olmalı, farklı uğultu yada titreşimler olmamalıdır. Rampalarda aracınız hızlanma sorunu yaşıyor veya aracın çekişinde bir düşüklük varsa bu da şanzımanda bir sorun olduğunun habercisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: obdbilisim.com

Şanzıman yağı az olursa ne olur?

Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Şanzıman Tamiri ne kadar sürer?

Genel olarak, şanzıman tamiri birkaç saat ila birkaç gün arasında değişebilir. Ancak, daha karmaşık tamirler veya nadir yedek parçaların temini gerektiren durumlarda tamir süresi daha uzun olabilir. Tamir süresi, aracın marka ve modeline, tamirin yapılacağı servisin yoğunluğuna ve uzmanlığına da bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oldacotosanziman.com

Vites dişlisi arızası nasıl anlaşılır?

Manuel vites dişli arızasının belirtileri çok belirgin olarak anlaşılmaktadır. Dişlilerin kırılması veya dağılması gibi bir durumda arabanın hareket ettirilmesi zor olacaktır. Dişlilerin dağılması bütün vitesleri etkiler ve aracın hareket etmesini engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: profesyonelotoservis.com

Tiptronik vites yokuşta kaçırır mı?

Bu tip araçların vites geçişleri oldukça hassastır. Sarsılmadan ve seri bir şekilde vites değişebilen araçların diğer bir avantajı ise yokuşlarda geri kaçma sorununun olmamasıdır. Tam otomatik araçların yarı otomatik araçlardan farklarından biri de yakıt tüketimidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekartur.com

Manuel vites geçişlerinde vuruntu neden olur?

Manuel Araç Kalkarken Neden Vuruntu Yapıyor? Manuel araç kalkarken vuruntu yapıyor meselesinin başlıca nedenlerinden birisi baskı balatadır. Baskı balata bir settir ve bu setin aşınmış olması veya baskı balatanın tırnaklarının kırılmış ve zedelenmiş olması bu sorunun başlıca sebebidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Şanzıman yağı ne zaman değişmezse ne olur?

Değişmezse ne olur? Otomatik şanzımandaki yağ giderek eskir. Yağ olma özelliğini kaybeder. Bu durum araçtaki şanzıman ekipmanlarına zarar verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oilmarkt.com

Vites kutusu yağı ne zaman değişir?

Uzmanlar ise her 60 bin kilometrede, bu yağın değişmesini tavsiye eder. Bu durumda her 60 bin, 120 bin ve 180 bin kilometrede yağ değişimi yapmak gerekir. Otomatik şanzıman yağı kaç kilometrede değiştirilir sorusunun yanıtı da bu standart değişim periyodlarına işaret eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT