Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Araç Kiralama Kilometre Aşım Ücreti Ne Kadardır? Araç kiralamada km aşım ücreti kilometre başına 1₺ olarak belirlenmektedir. Elbette bu tutar yine firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Ancak ortalama bir rakam verilmek istendiğinde 100 km/100₺ olarak değerlendirilebilir.
Oto kiralama işi ile iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerden, kendi adına veya şirket adına kayıtlı en az beş araç faaliyet göstermek zorundadır. Kiraya verilecek araçlar 0-10 yaşları arasında olmalıdır. 10 yaşından büyük araçlar kiraya verilemez.
Gerekli koşulların sağlanması durumunda herkes araba kiralayabilir. Araba kiralamak için gerekli koşulların başında ise en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor.
Basit bir örnekle açıklamak gerekirse kiralama bedeli bin TL olan bir araç için 180 TL KDV ödenmelidir. Araç kiralama vergisi, şirketlerin kurumlar vergisinden düşebilecekleri kalemlerden biridir ve “317 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği” uyarınca düzenlemeler getirilmiştir.
İlgili 35 soru bulundu
2023 Araç Gider Kısıtlaması ile İlgili Öne Çıkan Noktalar Nelerdir? Binek araç kiralanmasında durumunda gider olarak indirim konusu olabilecek aylık araç kira bedeli 2023 yılı için KDV hariç 17.000 TL olarak belirtiliyor. 17.000 TL üstü kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendiriliyor.
Araç kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 1 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Müşterimiz 19 yaşını doldurmuş ve ehliyeti en az 1 yıllıksa, B grupu ehliyet sahibi genç sürücü paketini satın alarak kiralama yapabilir.
Kredi kartınızın limitinin yeterli olduğundan da emin olmalısınız. Bunların dışında kimlik ya da pasaport, ikametgah belgesi, findeks raporu, imza beyannamesi ve adınıza kayıtlı bir fatura da araba kiralamak için gereken evraklar.
Araç Kiralama Koşulları Kişi araç kiralamak istediğinde firmaların yasal olarak istediği birtakım gereklilikler vardır. Bunların başında elbette sürücü belgesi, yaş sınırı ve kredi kartı geliyor. Araç kiralama işleminde kabul gören üzerinde fotoğraf ve TCKN olan yeni sürücü belgesidir.
Standartlara bağlı olarak kiralama hizmetleri asgari durumda 24 saat süreyle sunulmaktadır. Yani 1 gün süreyle alacağınız hizmetler koşulunda gün içerisinde 14.00 gibi bir saatte kiralama işlemini başlatırsanız, ertesi gün 14.00 saatinde kiralama hizmeti sona erecektir.
1 aylık araba kiralama ne kadar? Türkiye'de 1 aylık araç kiralama fiyatı ne kadar sorusu da en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Türkiye'de manuel vites araçların aylık kiralama fiyatı 14.000 TL'den başlarken, otomatik vitesli kiralık araç fiyatları 15.500 TL gibi bir fiyata sahip.
AVIS&Budget firması araç teslimi sırasında, sürücünün kendi adına kayıtlı kredi kartından belli bir tutarda depozito çekimi yapmaktadır. Bu tutarlar aşağıda belirtilmiştir: Ekonomi Sınıf Araçlar için: 2500 TL. Comfort Sınıf Araçlar için: 3000 TL.
Farklı rent a car firmaları, ehliyetini en az 1 yıl önce almış olan 19-20 yaşındaki sürücülere de araç kiralama imkanı tanıyor. Ancak bu işlem için genç sürücü paketi kapsamında ek ücret talep edilebiliyor.
TikTak'ın hizmet/kullanım alanı nedir? Evet, şehir dışına çıkabilirsin fakat kiralamanı hizmet bölgesi içerisinde sonlandırabileceğini unutma! Hizmet bölgelerimizi; TikTak uygulamamızdan ''Menü (…) – Hizmet Bölgesi'' kısmına giriş yaparak harita üzerinden kontrol edebilirsin.
Araç kiralarken ödenen depozito miktarı aracın sınıfı baz alınarak kiralama şirketi tarafından belirlenir. 2022 yılı için depozito miktarı 500 TL ve 5.000 TL arasında araç sınıfına göre değişiklik gösteriyor.
Bireysel araç kiralama işlemi araç satın almaya oranla birçok avantaj sağlar. Ayrıca, bireysel araç kiralayanlar senelerce krediler ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Bunun yanı sıra vergi ve bakım gibi masraflar ilgili firma tarafından karşılandığı için daha fazla maliyet ödemenize gerek kalmıyor.
Araç kiraladığınızda ise sadece günlük kiralama ücretini öder; peşinat, kredi, faiz gibi giderlerle ilgilenmezsiniz. Bireysel araç kiralamanın bir diğer avantajı da yan giderlerin olmamasıdır. Araç kiraladığınızda sigorta, muayene ve kasko gibi yan giderlerin sorumluluğunu almanız gerekmez.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Zira uzun dönem araç kiralama sözleşmeleri büyük çoğunlukla şirketlerle veya gerçek kişi tacirlerle akdedilmektedir. Böyle bir durumda da; araç kiralama şirketi tacir, araç kiralama işi ise şirketin ticari işletmesiyle ilgili olan ticari bir iş olmaktadır.
Yurtiçinde ticari taşıtlarla şoförlü araç kiralama hizmeti vermek için bir şirketin D2 yetki belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu belgenin şartı şirketin filosunda 12 yaşının aşmamış toplamda en az 75 koltuk kapasitesi bulunan yolcu nakli ruhsatlı araçlar bulundurmasıdır.
Şahıs şirketiyseniz, vergi dairesine dilekçe verdikten sonra araçlarınıza ait akaryakıt, yıkama, otopark, servis, kasko ve benzeri ücretlerin %70'ini gider olarak gösterebilirsiniz.
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Bu hüküm ve açıklamalara göre, şirketiniz tarafından alım-satım amaçlı olarak satın alınan araçların “(153) No.lu Ticari Mallar Hesabı”nda, satışı yapılan araçların “(600) No.lu Yurt İçi Satışlar Hesabı”nda, kiraya vermek amacıyla alınan araçların ise “(254) No.lu Taşıtlar Hesabı”nda takip edilmesi gerekmektedir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri