Chrome'da ziyaret ettiğiniz sayfaların kaydedilmesini istemiyorsanız tarama geçmişinizin tamamını veya bir bölümünü silebilirsiniz. Tarama geçmişinizi silerseniz senkronizasyonu etkinleştirdiğiniz ve Chrome'da oturum açtığınız tüm cihazlarda geçerli olur. Ayrıca, hesabınızdan Google arama geçmişinizi silebilirsiniz.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi ardından Arama geçmişi'ne dokunun. Silmek istediğiniz Arama geçmişini seçin. Şunları seçebilirsiniz: Tüm Arama geçmişiniz: Geçmişinizin üst kısmındaSil Aşağı ok ardından Tüm zamanları sil'e dokunun.
İlgili 41 soru bulundu
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Eğer cep telefonu operatörleri, mahkeme kararı olmadan konuşma içeriğini kaydederse, TCK 132 hükümleri gereği Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal edecek ve buna yönelik yaptırımlarla karşılaşabileceklerdir. Özetle geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının içeriği, konuşma kayıtlarından oluşmamaktadır.
Boşanma davasında geriye dönük telefon kayıtları veya anlık kayıtların talep edilmesi mümkün değildir. Aranan ve mesaj gönderilen numaralar ile görüşme saatleri ve tarihleri dışında herhangi bir bilginin paylaşımı mümkün değildir. Aile mahkemesi tarafından ayrıca bu dökümlerin talep edilmesi de mümkün değildir.
https://myactivity.google.com/activitycontrols/webandapp bağlantısına giderek Google'da ki Web ve Uygulama Etkinliğinizi kontrol edebilirsiniz. Google Chrome tarayıcı geçmişi silinmiş olsa dahi belirttiğim sitede önceden aktif duruma getirdiyseniz sizin talimatınız üzerine kaydedilmektedir.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Yine bu Kanuna dayanarak hazırlanan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 / b maddesi erişim sağlayıcıyı trafik bilgisini 1 yıl saklamakla yükümlü tutmaktadır.
Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız, telefona bağlı olan Google hesabının da yardımıyla silinen arama geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.
Öncelikle telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome'a giriş yapın. Ardından açılan Google ana sayfasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Açılan sekmede çıkan başlıklar arasında 'Geçmiş' başlığını bularak tıklayın. Burada Google geçmişinize dair tüm bilgileri görebilirsiniz.
GSM şirketleri, “görüşme kayıtları geriye dönük 5 yıl saklanıyor” yönündeki haberle ilgili olarak “Muhatap TİB” dedi. TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok. Her şey mevzuata uygun” diye konuştu.
HTS kaydı, operatörlerde saklanan, kişinin arama ve mesajlaşmalarına ilişkin geriye dönük bilgileri içeren kayıtlardır. HTS kaydı operatörler tarafından beş yıl süreyle saklanır.
Operatörler 5 yıl süreyle geçmişe dönük telefon kayıtlarını tutmakla yükümlüdür. Her ne kadar bireysel talepler doğrultusunda telefon kayıtları paylaşılmasa da bunların bir mahkeme kararı ile delil olarak sunulması söz konusu olabilecektir. Ancak operatörler bu kayıtların içeriğini değil ancak dökümlerini paylaşabilir.
Bir suç soruşturması sebebiyle geriye dönük olarak iletişimin genel tespiti yapılamaz ve şüphelinin tüm kayıtları incelenemez.
Yani telefon dinlemesi her suç şüphesi ile dahi gerçekleştirilemeyeceği gibi sulh ceza mahkemesi kararı ile yapılmadığı durumda da hukuka aykırı olup delil olarak kullanılamaz. Dolayısıyla telefon görüşmeleri ya da görüşme kayıtları polis tarafından dinleniliyor olmanız dışında kesinlikle mümkün olmamaktadır.
Yargılama esnasında, SMS mesajları ve telefon arama kayıtlarının celbi usule uygun şekilde talep edilirse, mahkeme, GSM operatörüne yazı yazarak bu kayıtların dosyaya gönderilmesini isteyebilir. Görüleceği üzere GSM operatöründen SMS yahut arama dökümünün elde edilmesi, şahsi bir başvuruyla mümkün değildir.
Ancak arşiv araştırmasında kişinin internet geçmişine bakılmaz. Bireyin internet geçmişinden ziyade sosyal medya hesaplarına bakılıyor.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
Ttnet ne yazıkki her girdiğimiz siteyi aldığımız ipyi logluyor.Aman dikkat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri