İki litre ılık suyun içerisine bir çay bardağı arap sabunu ekleyerek duvar silme suyunuzu oluşturmanız mümkündür. Duvarını sileceğiniz alanın büyüklüğüne göre su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Miss Arap Sabunu boyalı, saten duvar veya duvar kağıdı temizliğinde kullanılabilir. Zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde uygulandığı yüzeylerin dokusuna veya rengine zarar vermez. Evinizdeki tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
İlgili 16 soru bulundu
1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği
Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
Öncelikle duvarlarınızı temizlemeye başlamadan önce hafifçe su ile yıkamalısınız, yıkayamıyorsanız da bol su ile ıslattıktan sonra pencereleri açarak duvarları havalandırmalısınız. Sonrasında bir kovanın içine su bazlı bir deterjan dökerek sopalı bir bez ile uygulamaya geçebilirsiniz.
Miss Arap Sabunu'nu doğrudan temizlemek istediğiniz alana uygulayın. Bir sünger ya da temizlik beziyle hafifçe ovalayın. Çok fazla ovalamaya gerek kalmadan kir ve sabun kalıntılarından kolaylıkla kurtulduğunuz gözlemleyeceksiniz. Temizliğin ardından sabundan arındırdığınız bir bez ile durulama yapın.
Arap sabunu evlerde, bulaşıklarda, banyo ve lavabo temizliğinde, koltuk, kanepe ve halı yıkamada, masa ve ahşap temizliğine kadar pek çok alanda kullanılır.
Bu sabunlar cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik sağlar. Ayrıca cildi yumuşatır ve cildin doğal pH dengesini korur. Sıvı arap sabunu ise yüzyıllardır tüm cilt tipleri için en etkili temizlik ve bakım ürünü olarak kabul edilmektedir.
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
Ilık suda çözülen bulaşık yıkama deterjanı, duvar lekesini çıkarmak için ve genel temizlik için yeterlidir. Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Duvar silmek için en iyi deterjan olarak bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici ve arap sabunu kullanılmaktadır. Duvar silme deterjanı ılık su içerisine eklenecek olan arap sabunu, yüzey temizleyici ve bulaşık deterjanı ile hazırlanır. Çıkmayan lekeler için sirke ve karbonat kullanılabilir.
Karbonat ve arap sabunu
Bir bardak arap sabununu sıcak suda inceltin ve 250 gr. kadar karbonat ekleyip karıştırın. Bu karışımla pencere ve camları iyice ovalayabilir ve pırıl pırıl yapabilirsiniz. Son olarak süet, mikrofiber bezlerle veya gazete ile parlatın.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Boyası çıksın istenen saçların boyasını akıtır. Bu sayede saçların rengini açmış olur. Bu etkisi için saç haftada 2-3 kez Arap sabunuyla yıkanabilir. Kuaförler, boya yapılırken rengi istenenden fazla koyulaşan saçları açmak için de Arap sabunu kullanır.
Tarifi; Bir püskürtmeli şişenin içine 1 litre suya 1 tatlı kaşığı arap sabununu koyun, iyice çalkalayıp sabunu erittikten sonra çiçeklerin üzerine püskürtün. Bunu haftada bir yapın. Dört hafta sonra da yapmayı bırakın. Artık bitkileriniz böceklenmez.
Elde bulaşık yıkarken arap sabununu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama durulamaya özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde bulaşıklar, sabunun yapısından dolayı yağlı kalabilir.
Miss Arap Sabunu yüzey ve kıyafetlerde kurumuş lekeleri bir çırpıda temizler. Ovalamaya ve sert kimyasallara gerek duymadan cildimize temas eden yüzey ve kıyafetlerdeki zorlu lekelerde etkilidir. Ruj lekesi, kahve lekesi, kurumuş kan lekesi, yağ lekesi gibi zorlu lekeler için çeşitli temizleyicilere ihtiyacımız yok.
Arap Sabunu ile Yer Temizliği
Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
“Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır. Bu duvarlar temizlenirken hassas zeminler için üretilen pamuk özlü deterjanlar kullanılabilir. Saten boyalar sert fırçalarla ve çizme ihtimali olan malzemelerle değil yumuşak temizlik bezleri ile temizlenmelidir.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri