ARAP SABUNU İLE BANYO VE MUTFAK TEMİZLİĞİ Duşakabin, fayans, lavabo, fırın ve ocak gibi alanların temizliğini yaparken ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yağ, kireç ve farklı lekelerin temizliğinde de etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Arap sabunu ile temizlik yüzyıllardır tercih edilmektedir. Mutfaktan banyoya kadar her alanda rahatlık ile kullanılabilir. Kanepelerin, koltukların, halıların üstünü silmek için kullandığınız suyun içine Arap sabunu ekleyebilirsiniz. Bulaşık yıkarken, çamaşır yıkarken de bu ürünü kullanabilirsiniz.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Arap sabunu her nerede kullanılırsa kullanılsın, mutlaka sıcak suyla durulama yapılması gerekmektedir.
Süngerin üzerine bir miktar arap sabunu alarak lavabo veya küveti ovun. Eğer aşınmadan dolayı yerleşmiş kirler varsa lavanta yağı damlatılmış çamaşır sodası serpin ve ovmaya devam edin. Küvet veya lavabonuzun ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Arap sabunu, ev temizliğinde en sık kullanılan temizlik malzemelerinden biridir. Sararan beyaz kapı temizliği ya da beyaz kapıların sararmasını önlemek için tercih edebileceğiniz bir seçenektir.
Koltuğunuzu temizlemek için arap sabununu sıcak suda eritin. Daha sonra suya bez batırın. Koltuk minderlerini ve kenarlarını ovarak temizleyin. Minderlerde ve koltuğunuzda sabun kalmasını istemiyorsanız sıcak su ile iyice durulayın.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Eğer Omo Active Sıvı gibi düşük ısıda bile lekeler üzerinde etkili olan bir çamaşır deterjanına erişmeniz mümkün değilse, Arap sabununu özellikle beyaz çamaşırlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Arap sabunu içerisinde organik yağ bulunduran doğal bir üründür.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Aslına bakarsanız mutfak dolabı temizliği için kullanılabilecek çok fazla malzeme var. Hatta tamamen dolap temizliği için üretilen özel spreyler de var. Ama bunlar haricinde bulaşık deterjanı, elma sirkesi, arap sabunu, diş macunu ve karbonat kullanarak da dolapları pırıl pırıl yapabilirsiniz.
Eğer temizlik için kimyasal kullanmak istemiyorsanız, Arap sabununu (sıvı veya jel) bir fincan sirke ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu doğal karışım sayesinde parkeleriniz pırıl pırıl bir görünüme kavuşur. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta ise parke yüzeyleri ve sıvı temas süresidir.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle bitkinizin yaprak alt kısımları ve dallarına sıkıp böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Renklileri 40 derecede sadece Arap sabunu ile, beyazları ise 60 derecede yine Arap sabunu ve soda karşımı ile yıkıyorum. Mis gibi tertemiz yumuşacık oluyor. İnanılmaz tasarruf tavsiye ederim.
Sonuç: Yukarıda söylediğimiz gibi, bulaşıklar pırıl pırıl! Arap sabunu bulaşıkları çok iyi temizliyor, ama maalesef bir süreliğine. Aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, Arap sabunlu yıkamadan sonra makinenin filtresinde bir tortu birikiyor.
Perde temizliğinde makinenin içerisine az miktarda Arap sabunu koyarak makineye atılması halinde inanılmaz beyazlık ve parlaklık elde edilir.
Arapsabunu asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Arapsabunu çamaşır suyuyla karışırsa, tıpkı çamaşır suyu + tuz ruhu ikilisi gibi zehirleyici olur.
Arap sabunu derinlemesine bir temizlik sağladığı için cilde pek çok faydası bulunmaktadır. Arap sabunu cilde faydaları arasında cildi temizlemesi, nemlendirmesi, cildi yumuşatarak elastikiyeti geri kazandırması, kırışıklık gidermede aktif rol oynaması ve cilt lekelerini azaltması yer almaktadır.
Arap Sabunu ile Bulaşık Temizliği
Süngere istediğiniz miktarda arap sabununu alın ve bulaşıklarınızı yıkayın. Arap sabunu hem iyi köpürür hem de parlatarak temizler.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Bir kap içinde bir miktar arap sabunu üzerine ilave edeceğiniz sıcak suyu karıştırarak kolayca halı temizliği için ihtiyacınız olan temizlik malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı bir temizlik bezi yardımıyla halınızın üzerine uygulayarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Soda , sirke , sabun beyaz koltuk temizliğinde etkili olacak doğal malzemelerdir. Hem oldukça sağlıklıdır , hemde koltuklarınız zarar görmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri