Dünya'nın en zengin Araplarının mal varlıklarının toplam değeri yaklaşık 76,7 milyar dolar.
Suudi basınında yer alan haberlere göre dergi Arap dünyasının en zengin 50 isimini belirlerken birinci sıraya Suudi Arabistan prenslerinden Prens El Velid Bin Tallal'ı 21,3 milyar dolarlık serveti ile birinci sıraya yerleştirdi.
IMF, dünya ülkelerini kişi başına düşen GSYİH'e göre listedi. "En zengin 25 ülke" listesinin başında Lüksemburg yer alıyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yayımladığı listeye göre, 2023'te ortalama kişi başına düşen GSYİH 13 bin 920 dolar oldu. Bu rakam 2022'de 13 bin 400 dolar, 2020'de 11 bin 160 dolardı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan bir listeye göre, 2023 yılında kişi başına düşen GSYH'ye göre dünyanın en zengin 10 ülkesini burada listeledik. İlginç bir şekilde, listede yer alacağını düşünmediğiniz birkaç ülke bulunuyor. İrlanda'nın kişi başına düşen GSYH'si listenin zirvesinde .
Buna göre en zenginler listesinde birinci sırada Adıyaman Besnili iş insanı SASA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemlioğlu 5,3 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. İkinci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker yer alırken, üçüncü sırada ise İbrahim Erdemoğlu'nun kardeşi Ali Erdemoğlu bulunuyor.
İlgili 20 soru bulundu
Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mustafa Rahmi Koç, Türkiye'nin en zengin on beşinci iş insanıdır. Serveti 1,5 milyar dolar değerinde olan Mustafa Rahmi Koç, dünyanın en zenginleri listesinde ise 1929. sırada yer alıyor.
4-Katar- 124.833 dolar
Basra Körfezi ülkesi olan Katar dünyanın en zengin 4. ülkesi. Resmi adı Katar Devleti olan ülkede kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla 124.833 dolar.
ABD, 25 trilyon 464,5 milyar dolarlık milli geliri ile 2022 yılında da en büyük ekonomi konumunu sürdürdü.
Avrupa Birliği (yaklaşık 20 trilyon ABD doları GSYİH), Avrupa GSYİH'sının yaklaşık %75-80'ini oluşturmaktadır. Bir bütün olarak AB, dünyanın en zengin ve en büyük ekonomisidir ve ABD'yi mali kriz anında 2 trilyondan daha yüksek bir değerle geride bırakmıştır. 2009 yılında Avrupa dünyanın en zengin bölgesi olarak kaldı.
İlk açıklanan değerler geçici verilere dayandığından yeni bilgilerin gelmesiyle veriseti de güncelleniyor. Nisan 2022'de açıklanan raporda, Türkiye 2021 yılında ülkelerin GSYH büyüklüğü bakımından dünyada 21. sıraya düşmüştü.
Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Listelenen 208 ülke, Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir: 193 BM üye devleti, 2 BM gözlemci devleti ve diğer 11 devlet.
Böylelikle Musk, Arnault'yu geride bırakarak dünyanın en zenginleri listesinde yeniden ilk sıraya yerleşti. Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı ünvanını bir süre elinde tutan Jeff Bezos ise 151,9 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldı.
Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan yedişer milyarder ile zirvede yer alan ülkeler olurken, bu iki ülkeyi 6 milyarder ile Mısır takip etti.
Kökenleri. Adnan, Adnanî Araplar'ın geleneksel atası olarak kabul edilmektedir. Sonradan Araplaşmış olan Araplar olarak bilinmektedirler. Adnan'ın soyu ise İsmail'in büyük oğlundan zuhur eden "Kedarlar" aşireti'ne dayandırılmaktadır.
Arapların soyu
Baide ile kastedilen Arap yarımadasında yaşamış ve İslamiyet öncesinde nesilleri tükenmiş olan Arap kabilelerdir. Bu kabilelerden bazıları Âd, Semûd ve Amâlika'dır. Bakıye Arapları ise Arapçayı Baide Araplarından öğrenmiş olan Ya'rub bin Kahtan oğulları ve Mead bin Adnan oğullarıdır.
Türkiye, OECD ve G20'nin kurucu üyesidir ve E7 ülkeleri, GOBLE'ler ve YSÜ'ler arasında sınıflandırılmaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye ekonomisi nominal GSYİH'ye göre dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın ise en büyük 7. ekonomisidir.
Türkiye'nin G-20 Üyeliği
Ülkemizin G-20 Grubuna üye olmasında ABD'nin önemli desteği olduğu bilinmektedir.
Türkiye ekonomisi, 2003 yılında dünyanın 18. büyük ekonomisi konumundayken 2021 yılında 11. sıraya yükselerek rekor büyüme kaydetmiştir. İzlenen mali disiplin, Türkiye'nin bütçe dengesine son 20 yılda fark edilir biçimde olumlu olarak yansımıştır.
Listenin birinci sırasında sanayi ve finans grubu Hinduja'nın sahibi Hindistan doğumlu iş insanı Gopi Hinduja ve ailesi yer alıyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce 10 milyar sterlinlik servetini arttırarak bu yıl 35 milyar sterline çıkaran Hinduja ailesi listenin tepesindeki yerini bu yıl da korudu.
DUVAR - Henley & Partners, küresel servet istihbarat firması New World Wealth ortaklığıyla 'Dünyanın En Zengin Şehirleri Reporu 2023' sonuçlarını açıkladı. Listenin ilk sıralarına ABD şehirleri damga vururken, New York 340 bin milyonerle dünyanın en zengin şehri olarak öne çıktı.
Ülkede en çok insan, ticaret ve finans başta olmak üzere hizmet sektörlerinde çalışır. İsviçre ekonomisinin diğer iki önemli sektörünü ise turizm ve endüstri oluşturur. INSEAD ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından çıkarılan Global Innovation Index'te (Küresel İnovasyon Endeksi) ise 1. sıradadır.
Milyarderler ligine Koç ailesinin üç ferdi girdi
Bu yıl 28 milyarder içinde Koç soyadını taşıyan 3, Sabancı soyadını taşıyan 2 kişi bulunuyor. Sabancı ailesinin 13 ferdinin toplam serveti 10,3 milyar dolar iken, Koç ailesinin 8 üyesinin toplam serveti 7,1 milyar dolar.
SASA hissedarı Erdemoğlu kardeşlerin toplam serveti 10 milyar doları aşmış durumda. Erdemoğlu kardeşlerin yanı sıra; geçen yılın en zengini Murat Ülker listede ikinci sırada, Koç Holding'in en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle listede dördüncü sırada.
Conversation. Sadettin Saran... Kişisel serveti 10 milyar dolar.. Koç Holding'in toplam serveti 3.5-4 milyar dolar..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri