Arapsaçı kendine özgü müthiş bir kokusu ve tadı vardır. Görüntü itibariyle dereotuna benzemektedir. Kokusu ve tadı itibariyle taze anasona benzer. Kendine özgü tadı ve görüntüsü sebebiyle, arapsaçını bilen kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.
Kendine has keskin bir kokusu olan arapsaçı otu, anasonu andıran bir aromaya sahiptir. Yetişme döneminde sarı çiçekler açan bu ot, hem çiğ şekilde hem de kurutularak tüketime uygun hale gelmektedir. Pek çok ülkede bitkisel tedavi yöntemleri arasında yer alan arapsaçı otu, çeşitli araştırmalara da konuk olmuştur.
Aynı zamanda bir miktar arapsaçı otunun suda kaynatmak suretiyle bitki çayı olarak da tüketmek mümkün. Tabii sebze kavurması olarak tüketilebilecek olan Arapsaçı otu, özellikle zeytinyağlı şekilde pişirilerek güzel bir yemek biçiminde değerlendirilir.
Arapsaçı Yabani rezene ve sıralık olarak da bilinen arapsaçı otu, ısırgangillerden bir bitkidir. Dereotuna çok benzer ama aslında arada büyük bir fark vardır, o da arapsaçının keskin bir anason kokusuna sahip olmasıdır.
Arapsaçı Otu, rezene ile aynı gurubundadır. Diğer ismi Yabani Rezene Otu olan Arapsaçı, annelerde süt miktarının önemli ölçülere arttırıyor. Arapsaçı Otunun kullanım alanlarından birisi, bakteri oluşumunu engellemek amaçlıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Endokrinolojik bir hastalığınız varsa rezene çayı tüketmeniz zararlı olabilir. Doktorunuza danışmadan rezene çayı içmeyin. Hemofili veya farklı kan hastalıkları olan kişiler kan pıhtılaşmasını engelleyebildiğinden rezene çayından kaçınılmalıdır. Günde 5-6 gram, 2-3 fincandan fazla rezene çayı tüketilmemelidir.
Arapsaçının en yaygın kullanım şekli bitkinin kök ve yapraklı kısımlarından zeytinyağlı ot yemeği, yoğurtlu meze, soğanlı ya da yumurtalı kavurma yapılarak tüketilmesidir. Haşlanan arapsaçı, kuzu ya da koyun etinin içine katılarak etli yemek olarak da tüketilebilir.
Otlar kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzunu koyup, düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
Hazırladığınız terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Zeytinyağlı arapsaçını, yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Arapsaçı otunun en yaygın olarak bilinen özelliği, ağrı kesici olarak kullanılmasıdır. Kas ağrılarına, baş ağrılarına iyi gelen arapsaçı otu, ağrılara doğrudan etki etmekte ve kısa süre içerisinde ağrıları geçirmektedir. Arapsaçı otu hazmı kolaylaştırır. Mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.
ARAPSAÇI YEMEĞİ HANGİ YÖREYE AİTTİR? Arapsaçı, Ege yöresine ait bir yemektir.
KUZU ETLİ ARAP SAÇI YEMEĞİ (EGE YÖRESİ) - YouTube.
Arak sulandırılarak veya susuz olarak genelde meze ile tüketilir. Benzerleri Türkiye'de rakı, Yunanistan'da uzo, İtalya'da sambuca, Fransa'da pastis, Balkanlarda rakija/rakiya ve İspanya'da anis del mono adıyla üretilmektedir.
Rakı Tarihi. Rakı, Türkiye coğrafyasına özgü ve geleneksel bir içkidir. Rakının ilk kez nerede kimler tarafından üretildiği kesin olarak belgelerle belirlenememiştir. Ancak, rakının ilk kez Osmanlı topraklarında üretildiği neredeyse tüm dünya ülkelerince kabul edilmektedir.
Rakı, çeşidine göre sadece suma veya belirli oranlarda suma ile tarımsal kökenli etil alkolün, anason tohumu ile bakır imbiklerde ikinci kez damıtılmasıyla rakının konsantre yüksek alkol dereceli hali elde elde edilir.
Deyimin aslı ''Arap sacı'' şeklindedir. Sac bir pişirme aracıdır. Osmanlı döneminde Araplar tarafından yapılan saclar tasarım harikası olsa da pişen etlerden çıkan yağların kötü kokmasına neden oluyordu. Bu dönemde Arap sacı deyimi, güzel başlayıp kötü sonuçlanan şeyleri tanımlamak için kullanılırdı.
Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı arapsaçının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.
Arapsaçı bitkisi nemli toprakları sevmektedir. Rutubetli ve nemli ortamlarda çok daha iyi bir şekilde yetişir. Bu bitki türü susuz kaldığı zaman üç gün içinde kurumaya başlar. Bu nedenle suyuna dikkat etmek gerekmektedir.
Soleirolia soleirolii (Arapsaçı), Urticaceae (ısırgangiller) familyasından, cinsinin monotipik türü olan, ufak parlak yeşil yapraklı süs bitkisi. Kuzey Akdeniz bölgesinde İtalya ve çevre adalar doğal yetiştiği alanlar olsa da aranılan salon bitkilerinden olduğu için dünyaca yayılmıştır.
Fidan dikim zamanı; açık köklü fidanlar Kasım-Nisan ayları arasında, tüplü fidanlar ise yılın 12 ayı dikilebilir. Dikimden önce, dikkat edilmesi gereken husus, dikim yapılacak toprağın tavında olmasıdır. Toprağın çok ıslak, donlu veya karla kaplı olması halinde dikim yapılmamalıdır.
bir kase içine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak. Sos'u salata'ya önceden ilave edip salatayı bekletmeyin. Limon suyunun asiti arapsaçını bozuyor. Sos'u salataya servis ederken ilave edin.
Terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu bir kaseye alın. Üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Biraz da yemeğin suyundan ekleyerek terbiyeyi ılındırın ve yavaşça yemeğe ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
1 Arapsaçı Çiçeği | Genel Bilgiler
Geçirgenliği yüksek, verimli ve sürekli nemli topraklarda uzun yıllar yaşayan otsu bir bitkidir. Minik yaprakları ile görsel şölen sunan arapsaçı çiçeği saksı ve bahçelerde iç ve dış mekan bitkisi olarak yetiştirilmeye uygundur.
Sirken Otu Nedir? Sirken otu bitkisi, ıspanağa benzeyen bir görünüme sahip olan bitki olmakla birlikte oldukça yararlı bir sahiptir. Doğada kendiliğinden yetişmekte olan bu ot genel olarak Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinde yetişmektedir. Ilıman bir iklime sahip olan bölgelerde zahmetsiz biçimde yetişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri