Aras, eski Türk isimlerinden biridir ve dolayısıyla Türkçe kökenli bir isimdir. Türkçe kökenli bir isim olması ülkemizde de sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Aras, isim anlamı olarak kendisinin gibi sahip çıkan anlamına gelmektedir. Ayrıca Aras, Doğu Anadolu'dan Hazar Denizi'ne dökülen ırmağın adıdır.
Aras ismi, köken olarak Farsça'dan gelmektedir ve aynı zamanda bir nehrin adıdır (Aras Nehri, Türkiye ile komşu ülkeler arasındaki sınırı oluşturur).
Kaldı ki Aras Kürtçe bir isim.” Mustafa'nın Norveç'te yaşayan kuzeni ise Türkçe olan ismini “Şıvan” olarak değiştirmiş .
Aras isminin anlamı; kendisininmiş gibi sahip çıkılan demektir. Öte yandan Aras, Doğu Anadolu'dan Hazar Denizi'ne kadar dökülen ırmağın adıdır. Türkçe kökenli bir isimdir.
Aras nehrinin Ermenice adı MÖ 5. yy'dan bu yana bu şekilde kaydedilmiştir.
İlgili 31 soru bulundu
Aras Nehri (Azerice: Araz;Ermenice: Արաքս;Farsça: ارس;Kürtçe: Erez), Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğup, Kura Nehri ile birleşerek Hazar Denizi'de dökülen bir nehirdir.
ARAS İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Aras ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Aras ismini koymak caizdir.
Aras isminin karakter özellikleri
Sağlam bir iradeye sahiptir ve başkalarının dediğinden çok, kendi aklındakini yapmaya eğilimlidir. Çevresi tarafından çok sevilen ve sayılan bir insandır; lider özelliğinin de bu durumda payı büyüktür. Maceraperesttir ve hayal kırıklığına uğramaktan hiç hoşlanmaz.
Türkçe dil köküne sahip Aras ismi, ülkemizde erkek çocuklarına verilen yaygın bir isimdir. Modern sayılabilecek bir isim olan Aras, anne ve babaların olası isim listelerinde yer almaktadır. Bu kapsamda sizler için Aras ne demek ve Aras ismi Kur'an'da geçiyor mu soruların cevaplarını derledik.
Aras Kargo, bugün; 13 bölge müdürlüğü, 29 transfer merkezi, 1000'e yakın şube, 4000'den fazla araçlık filosu ve 8 bin 800 kişilik kadrosuyla, her ay yaklaşık 12 milyon kişi, kurum ve kuruluşa hizmet veren taşımacılık kuruluşudur.
Yasir ismi gerek anlamı gerekse hoş çağrışımı nedeniyle tercih edilen isimler arasındadır. Erkek çocuklarına uygun olan Yasir adı, Arapça kökenli olup Türkçe' ye Osmanlı döneminde geçmiştir.
Aras: 1. Kendisininmiş gibi sahip çıkılan, bulunmuş mal.2. Doğu Anadolu'da bir ırmak.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
Doğu Anadolu bölgesinden doğup Türkiye sınırları dışında Hazar denizi havzasına ulaşan akarsu. Doğu Anadolu'da XIII. yüzyıl sonu veya XIV. yüzyıl başında yapılmış köprü.
ARES İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Ares ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır; ancak Ares ismini koymak caizdir.
O nedenle aileler çocuklarına isim vermeden önce mutlaka Kuran da geçip geçmediğini kontrol etmektedir. Ancak Miran isminin Kuran da yer almadığını söylemek gerekmektedir.
Arya ismi sözlük anlamı olarak güçlülüğü, soyluluğu ve asaleti temsil eder. Arya ismine sahip olan kız çocuklarının daha dirayetli kişiler olacağı ifade edilir. Bunun yanı sıra Arya ismi neşeyi de simgeler.
Poyraz ismi aslında Rum kökenli bir isimdir ve bu nedenle poyraz ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Yani Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde poyraz ismine rastlanılmamaktadır. Fakat bu ismin erkek çocuklarına verilmesi kesinlikle caizdir.
Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.
Ancak Yiğit ismi Kuran'ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almamaktadır. Yiğit ismi Kuran'da geçmese de İslam dininde caiz olarak kabuk edilmektedir. Çünkü bu isim İslam dinine ya da kültürüne aykırılık içermeyen anlamlara sahiptir. Bu sebeple erkek bebeklere bu isim sıkça koyulmaktadır.
Araz ismi de Kuran'da geçen bir isim değildir. Araz ismi Kuran'da geçen bir isim olmamasına rağmen sahip olduğu anlamlar güzeldir. İsimlerin anlamının güzel olması nedeniyle de çocuklara Araz isminin verilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
İslâm Hukuku'nda da isim koyma hakkı babanındır.
Sual: Çocuğa iki isim koymak sünnete muhalif midir? Cevab: Hayır.
İslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri