Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araştırma görevlisi istifa ettikten sonra geri dönebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araştırma görevlisi istifa ettikten sonra geri dönebilir mi?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60. maddesinin (b) fıkrasına göre, üniversitedeki görevinden, herhangi bir nedenle ve fakat kendi isteği ile ayrılan öğretim üyesi, başvurusu üzerine, kadro şartı aranmaksızın, tekrar ayrıldığı yükseköğretim kurumuna dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kafkas.edu.tr

Aday memur istifa ederse tekrar memur olabilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

İstifa sonrası geri dönüş nasıl olur?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

İstifa eden memur ne zaman dönebilir?

Göreceğiniz üzere; temel kural olarak, istifa eden memurun 6 ay geçmedikçe yeniden memuriyete atanamayacağını söyleyebiliriz. Ancak yazı içeriğinden de fark etmiş olacağınız gibi; duruma göre ayrıca 1 yıl ve 3 yıllık süreler söz konusu olduğu gibi, memurun asla göreve tekrar alınmayacağı durumlar da bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

İstifa eden geri dönebilir mi?

İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir. Bir başka anlatımla, ikiden fazla istifa edilmemiş olması halinde yeniden memuriyete girmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ttb.org.tr

İstifa Edersem Memurluğa Dönebilir miyim? Sözleşmeliyken İstifa Edersem Dönebilir miyim? Nasıl?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa iptal edilebilir mi?

İstifanın geçerliliği

Öncelikle istifa tek taraflı bir hukuki işlem olup istifa dilekçesinin işverene ulaşmasıyla geçerli hale gelmektedir. Dilekçede istifa nedeni belirtilmişse işçi bu nedenle bağlı olmak durumundadır. Dolayısıyla istifa sebebi sonradan değiştirilememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

İstifa kaç günde geri çekilir?

Çekilme kamu işverenine başvurma tarihinden başlayarak otuz gün sonra geçerli olur. Çekilenin bu süre içinde başka bir sendikaya üye olması halinde yeni sendikaya üyeliği, bu surenin bitim tarihinde kazanılır.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

İstifa eden memur 6 ay içinde geri dönebilir mi?

→ Olağan çekilme prosedürüne uyarak (bir ay bekleme veyahut istifasının kabulü şartını yerine getirerek) istifa eden memurlar 6 ay geçmeden tekrar devlet memurluğuna dönemezler. → Memurun çekilmiş sayılması durumunda ya da bir ay bekleme koşuluna uymaması halinde ise bir yıl süreyle devlet memurluğuna alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

İstifa eden memur geri dönmek için ne yapmalı?

Bu açıklamalardan sonra memurluğa nasıl dönülebileceğinden bahsetmekte yarar vardır. Öncelikle istifa etmiş memur (asil memur olduktan sonra istifa eden memur) dönmek istediği kuruma isteğini belirten bir dilekçe ile başvurur. Başvurudan sonra tekrar göreve başlatılıp başlatılmayacağı tamamen kurumun takdirindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstifa eden memur dilekçesini geri çekebilir mi?

Peki, istifa eden memur geri dönebilir mi? İşte, o detaylar. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İstifa dilekçesi verildikten sonra kaç gün çalışılır?

İhbar Tazminat Süreleri

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İstifa eden memur tekrar KPSS ile memur olabilir mi?

2 defa istifa eden memurun tekrar atanması mümkün olmayıp, 657 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik kapsamında şartların varlığı halinde atanmasının mümkün olduğu değerlendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kaç kere istifa edilir mi?

2914 sayılı Kanuna tabi olup haklarında 2914 ve 2547 sayılı Kanunun hükümleri uygulanan personel, istifa serbestisi bulunmaktadır. Sayı sınırlaması yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için 97'inci maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Aday memurken başka kuruma geçebilir mi?

Aday memurun, asalet tasdik süresince başka kuruma nakli yapılamaz. Bu kural 657 sayılı Kanun'un 54.maddesinde çok net şekilde ifade edilmiş olsa da bunun bir istisnası vardır. Mülga Devlet Personel Başkanlığı'nın 2011/2555 sayılı görüşüne göre; buradaki naklen atama kısıtlaması sınavsız atamalar için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismatoplum.org

İstifa eden memur ikramiye alabilir mi?

Memurluktan istifa edilmesi halinde memurluk hizmet sürelerine emekli ikramiyesi ödemesi yapılmaz, memurlara emekli ikramiyesi ödemesi için mutlaka emeklilik statüsünde bir aylık bağlanması koşulu bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstifa eden memur işçi olabilir mi?

Bir örnek verecek olursak; memur olarak çalışan bir kişi, KPSS'ye girip daha sonra İş Kurumunun yayımladığı ilanları takip edetrek örneğin TÜRKSAT'a işçi olarak girmeye hak kazanması halinde, memuriyet görevinden istifa ederek işçilik statüsüne geçişi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memurluğu dondurulabilir mi?

MEMURLUK HAKKI DONDURULABİLİR Mİ? Eğitimlerine devam edemeyenlerin en çok sorduğu soru, memurluk hakkının dondurulmasıdır. Mevzuatımızda böyle bir hak bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Istifanın kabul edilmemesi mümkün mü?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

İstifa eden memur maaşı geri alınır mı?

İstifa eden memurların, peşin ödenen aylık sorunu ve emekliliğe etkisi. İstifa eden memurlardan, çalışılmayan süreler için peşin ödenen aylık tutarları geri alınır. Ancak hizmet süresinde eksilme olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

İstifadan nasıl vazgeçilir?

Yazılı olarak beyan et

Kararından eminsen, bunu yazılı olarak da dile getirmelisin. Bu yazı, resmi bir dille yazılmalı. Bu nedenle iş mektubu formatını kullan ve mesajının kibar, profesyonel olduğundan emin ol. Yöneticine göndermeden önce hatasız olduğundan emin olmak için mektubunu gözden geçir, gerekirse düzenle.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Aday öğretmen istifa ederse ne olur?

Yine Devlet Personel Başkanlığının yazısına göre eğer aday memur kurumundan istifa ettiyse yine eski kurumuna başvurması gerekmektedir. Örnek verecek olursak eğer aday memur Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumdan istifa ederse tekrardan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumda göreve başlamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Istifada neden belirtmek zorunlu mu?

Yargıtay'a göre, “Esasen Yasada işçinin istifası adı altında bir düzenlenme yer almamaktadır. Bu bakımdan işçinin haklı bir sebebe dayanmadan ve bildirim öneli tanımaksızın iş sözleşmesini feshi, istifa olarak değerlendirilmelidir. İstifa iradesinin karşı tarafa ulaşmasıyla birlikte iş ilişkisi sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT