TÜVTÜRK Ön Cam Muayenesi Kriterleri Ön cam bütünlüğünü bozan etiket, resim, çıkartma, yazı, boya vs. varsa mutlaka silinmeli. Aksi halde araç, 2017 TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek.
Sedan araçlarda olmaz zaten, hatchback ve station araçlarda olur arka silecek. HB ve SW araçlarda bakıyorlardır ama yalnızca bu varsa hafif kusurlu geçersin. Muayeneden sonra da sök, sonrakine kadar Allah kerim. HB ve SW araçlarda bakıyorlardır ama yalnızca bu varsa hafif kusurlu geçersin.
Sürücünün görüşünü engelleyen cam hasarları muayeneden geçemeyecek. | Facebook.
Açıklamaya göre cam filmi hafif kusurlu sayılıp, muayeneden geçiyor.
hafif kusurlu olarak geçebilir, olmadı parçanın fiyatını öğrenseydiniz belki çok tuzlu değildir. Gecer.Sis fari gorevini yerine getiremiyor diye hafif kusur yazip geciriyorlar.
İlgili 33 soru bulundu
TÜVTÜRK'ün Gönderisi
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
2. Ön cam bütünlüğünü bozan etiket, resim, çıkartma, yazı, boya vs. varsa mutlaka silinmeli. Aksi halde araç, 2017 TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek.
TÜVTÜRK - Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın. | Facebook.
1 Numara cam filmi genelde arka camlarda kullanılan ve sürücünün görüşünü etkilemeyen cam filmi türüdür. 1 numara cam filminin ışık geçirgenliği %85 kadardır. Işık geçirgenliği yüksek olsa da sürüş güvenliği açısından aracın bazı camlarına 1 numara cam filmi yerleştirmek gerekebilir.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Ancak var ise o zaman muayeneden geçerken kusurlu sayılırsınız. Ancak geçmenize engel olmaz. Yani arka silecek çalışmıyor olsa bile muayeneden geçer.
Ruhsatta yazan koltuk sayısı ve araçta bulunan koltukların toplam sayısı ve ayrıca koltukta bulunan emniyet kemerlerinin eksiksiz ve düzgün bir şekilde çalışıyor olması kontrol edilir. Koltukların üzerinde yırtık veya sökük gibi hasar olsa dahi araç muayenesinde hiçbir sorun teşkil etmediği bilinir.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Lastik desenlerinin farklı olması “Ağır Kusur” değildir. Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma, patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” Yönetmelik ve yönetmeliğe gelen ekler doğrultusunda biz sürücülerin taktırabileceği cam filmlerinin kriterleri de açıkça ortaya çıkıyor.
Cam Filmi Kullanımı İçin Sağlanması Gereken Kriterler
Bu kurallardan bazıları ise şunlardır: Ön cama veya sürücünün sağ ve sol camlarına renkli cam filmi yapıştırılmamalıdır. Yapıştırılsa bile ışık geçirgenliği en az %70 olan cam filmleri tercih edilmelidir. Aracın camlarına 4 numara cam filmi yapıştırılması yasaktır.
Sıklıkla tercih edilen cam filmi numarası ikidir. Diğerlerine göre daha az mat görünürde olan 2 numara filmin kullanımı oldukça rahattır. Arabanın ön, arka ve yan camlarında olmak üzere pek çok alanda 2 numara film tercih edilebilir. Cam film, aracın cam yanlarına hiçbir şekilde zarar vermez.
Araba stickerlerinde yapışkan seviyesi yüksektir. Arabanın camına veya motorunuzun üstüne yapabileceğiniz gibi araç kaputuna, bagajına dilediğiniz her yere etiketleri uygulayabilirsiniz.
Muayene sonucunda kusurlu çıkan aracın trafikte aktif bir şekilde kullanılmasının da cezası bulunmaktadır. Araç muayeneden geçmediği halde kullanılması durumunda araç sahibine 888 TL para cezası kesilir.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Bütün bunların dışında Rot kolları, Direksiyon sistemi, Camlar ve aynalar, Aydınlatma sistemi, Sinyal sistemi, Süspansiyon sistemi, Rotil sistemi, Yaylar, Lastikler, Jantlar, Koltuklar, Debriyaj sistemi, Emniyet Kemeri, Yakıt sistemi gibi noktalarda da ağır kusurlu sayılan araçlar bulunmaktadır.
Yangın Tüpü Ağır Kusur mu 2020
Yazımızın girişinde de belirttiğimiz üzere yangın tüpü bulundurmayan araçlar muayeneden hafif kusurlu olarak geçiş yapabilir. Yangın tüpü her ne kadar zorunlu tutulmasa da kişilerin oldukça önem vermesi gereken konulardan biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri