Lekeler varsa üzerine biraz karbonat gezdirin ve birkaç dakika etki etmesini bekleyin. Fazlalığı nemli bir bezle alın ve buzdolabının kapısı açıkken tamamen kurumasını bekleyin. Bir süpürge fırçası kullanarak buzdolabının arkasındaki tozu alın ve buzdolabının arkasındaki bobinlerinin etrafındaki alanı temizleyin.
Klima santralindeki alüminyum kanatçıkları temizlemek için yumuşak bir fırça, buzdolabı serpantin fırçası veya uzman bir kanatçık tarağı kullanarak serpantinleri temizleyin, ancak kolayca bükülebilecekleri için dikkatli olun.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Buzdolabının altını temizlemek için, bir parça parşömen kağıdına pudra şekeri ve boraks serpin ve kağıdı buzdolabının altına itin. Buzdolabının altına saklanan böcekler, pudra şekeri tarafından çekilir, boraks da böcekleri öldürür.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Yiyeceklerin en hijyenik ortamda saklanması için, buzdolabı içinin de temizlenmiş olması gerekir. Zaman zaman yemeklerden dökülen ya da ıslak sebze gibi ürünlerden dolayı, buzdolabı içinde leke oluşumu gözlenir. Eğer bu lekeler anında temizlenmezse dolap içinde kötü koku oluşumu başlar.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabını temizlerken sünger veya yumuşak bir bez kullanmaya özen gösterin. Metal temizleme süngerleri, buzdolabının çizilmesine neden olur. Buzdolabını kokusuz ve sıvı deterjanla temizleyin. Veya evde kendi deterjanınızı da hazırlayabilirsiniz.
Buzdolabının arka kısmında yer alan haznenin motor üstü su kabı olarak adlandırıldığı bilinir. Çünkü söz edilen su kabının buzdolabının motoruyla bağlantılı olduğu ve bu parçanın verimli bir şekilde çalışmasını sağladığı söylenebilir.
asıl amaçları buzdolabı içerisinde dolaşan gaz/sıvı'nın ısı energisinin odanın havası ile temas edip soğurulmasıdır. çarpması durumunda bir elektrik kaçağı olduğunu gösterir, ayrıca evin topraklaması doğru düzgün yapılmamıştır...
Lekeler varsa üzerine biraz karbonat gezdirin ve birkaç dakika etki etmesini bekleyin. Fazlalığı nemli bir bezle alın ve buzdolabının kapısı açıkken tamamen kurumasını bekleyin. Bir süpürge fırçası kullanarak buzdolabının arkasındaki tozu alın ve buzdolabının arkasındaki bobinlerinin etrafındaki alanı temizleyin.
Çıplak borulu tip serpantin, bakır boru kullanılan küçük evaporatörlerdir. Çıplak borulu serpantin, hava veya bir sıvının soğutulması ihtiyacı için kullanılabilirler. Çelik boru, soğutucu olarak amonyak kullanılan sistemlerdeki evaporatörlerde veya başka tip soğutucuları bulunduran büyük evaporatörlerde kullanılır.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Merhaba. Oradaki hazne su tahliyesi için. Buzdolabının arka duvarında oluşan karlanmayı belirli aralıklarla soğutmayı keserek eritir ve alt haznede toplar Haznedeki su da,haznenin altındaki kompresörün sıcaklığı sayesinde buharlaştırılır ve buzdolabından uzaklaştırılmış olur.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
Fakat çoğu kişi buzdolaplarını kimyasal maddeler içeren deterjanlarla temizlemeyi uygun bulmuyor. Bu konuda haklı oldukları doğru. Çünkü en az bakteriler gibi kimyasallarında vücudumuza etkisi var ve sağlığımızı tehdit ediyor. Bu sebeple doğal bir şekilde buzdolabını karbonat ile temizleyin.
Buzdolabını fazla doldurmayın, yiyecekler arasında yeterince boşluk bırakın. Fazla doldurulan buzdolaplarında soğuk havanın serbestçe dolaşması engellenebilir ve yiyeceklerinizi uygun şekilde soğutmayabilir. Bu da ısınmaya neden olacağından yiyeceklerinizin beslenme ve duyusal kalitelerinin düşmesine neden olur.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
Buzdolabınızın fişini çekmeyin
Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri