* Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullan - dırılır. . 1 yıldan 10 yıla kadar hizmeti olanlar için 20 gün, . 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün izin verilir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.
görevli öğretmenlerden hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on yıl dâhil) olanların yıllık izin süreleri yirmi gün, on yıldan fazla olanların ise otuz gündür.
CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder.
657 sayılı kanunun 102. maddesine göre, Devlet memurlarının yıllık izin süresi; Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, Hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
İlgili 24 soru bulundu
* Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullan - dırılır. . 1 yıldan 10 yıla kadar hizmeti olanlar için 20 gün, . 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün izin verilir.
4857 sayılı İş Kanunu, evlilik izninin minimum 3 gün olduğunu belirtir. Ancak çalışan ile işveren arasında iş sözleşmesi imzalanmışsa bu durum değişiklik gösterebilir. Örneğin iş sözleşmesinde evlilik için 5 günlük izin belirlendiğini varsayalım. Bu durumda çalışan 5 günlük iznini nikahı takiben kullanabilir.
Evlilik izni 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesine istinaden kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde memura 7 gün verilir.
Memurların ne kadar izin hakkı var? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102. Maddesine göre; Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar olanlar için 20 gün, hizmeti 10 yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
"Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yıllık izin başlıklı 102'nci maddesinde; Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
Memurlar için ölüm izni memurun eşinin, çocuğunun, kardeşinin, anne veya babasının, eşinin anne veya babasının ölümü halinde 7 gün olarak sunuluyor. İlgili kanun çerçevesinde özel sektör çalışanları için ölüm izni ise çalışanın eşinin, çocuğunun, anne veya babasının ölümü halinde 3 gün olarak sunuluyor.
- 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında özel sektör çalışanı için öngörülmüş olan babalık izni 5 gündür. - "İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde üç gün, eşinin doğum yapması halinde ise beş gün ücretli izin verilir.”
Söz konusu kanunun ilgili maddesi uyarınca kendisinin veya çocuğunun evlenmesi durumunda öğretmenler, hemşireler ve diğer devlet memurları 7 gün izin kullanabiliyor. Bu sürenin başlangıcı resmi nikah tarihi olabileceği gibi nikah ve düğün tarihlerinin farklı olması durumunda memurun tercihine göre belirlenebiliyor.
İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; a) 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, b) 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden, c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz.
Bildiğiniz üzere Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde gebelik sonrasında süt izni süresince araştırma görevlilerinin son yapılan kanuni değişiklik ile 2 yıl boyunca gece nöbetinde çalıştırılması yasaklanmıştır.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubayların barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakları vardır. Bu müddete yol dahil değildir. Ayrıca kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.
(10) Öğretmenler yaz ve dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara ayrıca yıllık izin verilmez.
Memurların Evlilik İzni Süresi: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Md.104/B' ye göre memura kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 günlük evlilik mazeret izni verilmektedir. Memurun kendisi veya çocuğu dışında kalan yakınlarının evlenmesi durumunda evlilik mazeretine dayalı izin hakkı söz konusu olmayacaktır.
İş Yasası'na göre evlilik halinde 3 günlük ücretli mazeret izni hakkı var. Ancak bu izin sadece resmi nikâh halinde kullanılabilen bir izin. İş Yasası, bunun dışında söz, nişan, kına, düğün gibi haller için ayrıca bir izin öngörmüyor. Dolayısıyla bu durumlarda işçinin ya yıllık izin ya ücretsiz izin alması gerekiyor.
Bu yazımızda sizlere “Polislerin Yıllık İzinleri Kaç Gün?” sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Polislerin yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
Kanuni Bekleme Süresinin Başlangıcı
Türk vatandaşı kadın için 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü 300 günlük bekleme süresi, boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren başlar.
Evlilik izni, mazeret izni olup kullanılmadığı takdirde yıllık ücretli izinde olduğu gibi ücrete dönüşmez. Evlilik izni, işçilere evlilikleri nedeniyle belirli bir süre izin verilmesidir. İşçi, evlenmesi halinde evlilik izni kullanarak işyerindeki işine bir kaç gün ara verebilir.
Doğum öncesi izin 8 hafta, doğum sonrası izin 8 haftadır. Doğum öncesi 5 hafta izin doktor raporuyla belgelemek şartıyla doğum sonrasına eklenebilir. Böylece doğum sonrası izin 13 hafta olur. Çoğul gebeliklerde doğum öncesi izinine 2 hafta eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri