AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009'da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy'ün ilk Belediye Başkanı oldu.
22 Mart 2008 tarihli Resmi Gazetede yer alan ve 1 Ocak 2009'da yürürlüğe giren kanun ile Arnavutköy'ün kaderi değişmiş ve Çatalca'ya bağlı Durusu ve Hadımköy beldeleriyle Gaziosmanpaşa'dan Boğazköy, Haraççı, Bolluca ve Taşoluk beldelerini de alarak ilçe olmuştur.
Arnavutköy, Osmanlı döneminde Çatalca Sancağı'na ve daha sonra Çatalca Nahiyesi'ne bağlıdır. Cumhuriyet döneminde önce Eyüp İlçesi'ne bağlı bir köy iken, Gaziosmanpaşa'nın 1963 yılında ilçe haline gelmesiyle buraya bağlanmış 1987 yılında ise Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı belde statüsünü kazanmıştır.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009'da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy'ün ilk Belediye Başkanı oldu.
Arnavutköy ilçesinin toplam nüfusu 282.488 kişidir.
İlgili 15 soru bulundu
Ancak genel olarak Arnavutköy'de iyi bir zemin yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Şurada Paylaş! 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BİR DEPREM ARNAVUTKÖY'Ü NASIL ETKİLER? Buna göre Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Arnavutköy'deki binaların ortalama yüzde 78'inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir.
Yapılan araştırmalar ve yeni açılan yollar Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgenini işaret ediyor. Star'ın haberine göre; İstanbul'un gelişim aksı Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Özellikle de Hadımköy tarafında. Bu üçgen değerini artıran bir bölge haline geldi.
Hadımköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir. 26 Şubat 1969'da Çatalca ilçesine bağlı bir belde olmuştur. 2008 yılında ilçe yapılacaklar arasında ismi geçmesine rağmen, Gaziosmanpaşa'dan ayrılan Arnavutköy ile birleştirilerek bir ilçe oluşturuldu.
Durusu, İstanbul ilinin Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir.
Durusu Gölü halk arasında genellikle Terkos Gölü olarak biliniyor. Terkos ismi ise 1902 yılında göl kenarında açılan "Trikos" isimli fransız fabrikanın isminden geliyor.
Boğazköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir belde. Arnavutköy'ün aşırı büyümesi nedeniyle diğer beldeler ortaya çıkmıştır. Boğazköy de bunların en büyüğüdür. 6000 haneden oluşan beldenin 3 mahallesi bulunmaktadır. İstiklâl Mah., Merkez Mah., Atatürk Mah.
Arnavutköy Belediyesi Belediye Yönetim Merkezi Taşoluk Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No:88 adresinde, 2017 yılında diğer hizmet binaları kapatılarak tek bir binada birleştirilmiştir.
AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı - İlçemizin yeni Kaymakamı Sn. Ahmet ODABAŞ'a nezaket ziyaretinde bulunduk.
17.11.2023
Arnavutköy Kaymakamımız Mahmut HERSANLIOĞLU 1970 yılında Bitlis/Tatvan'da doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden...
Arnavutköy, İstanbul'un nadir bulunan tarihi semtlerinden biridir. Geçmişte Rum topluluğunun yoğunlukla yaşadığı bu bölge, tarihi yalılarıyla ünlüdür ve bu yalıları bugüne kadar özenle korumuş ender bölgelerdendir.
Buna göre Arnavutköy İlçesi'nin büyük çoğunluğu, jeolojik ve jeofizik ilkeleri çerçevesinde yapılan genel kategorik ayrıma göre 3. derece (riski az) deprem bölgesidir. Deprem risk haritaları, sadece deprem dalgalarının etkisini bölgesel olarak göstermektedir.
Şu anda aktif olarak 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele etmektedir.
Arnavutköy İlçesi İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Arnavutköy İlçesi deprem riski olan bölgelerden biridir.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
Şehirde yaşayanların sadece 2 milyon 164 bin 766`sı İstanbullu. Megakentte, 108 bin 444 Ankaralı, 71 bin 998 İzmirli yaşıyor. Peki, İstanbul`da kütüğü farklı şehirlere kayıtlı kaç kişi ikamet ediyor?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri