Sorgu tarafından döndürülen kayıtların sayısını hesaplar.
COUNT() fonksiyonu belirtilen alandaki veya tablodaki toplam kayıt sayısını verir. Burada dikkat edilmesi gereken alan üzerindeki kayıt sayıları alınırken boş verilerin dikkate alınmamasıdır. Birinci kullanım biçiminde belirttiğimiz alandaki boş olanlar hariç kaç tane kayıt olduğunu elde ederiz.
1. COUNT() Fonksiyonu Nedir? COUNT() fonksiyonu, SQL dilindeki en temel fonksiyonlardan biridir ve bir tablodaki satırların sayısını belirlemek için kullanılır. Bu fonksiyon, bir SQL sorgusu içinde kullanılabilir ve sorgunun sonucunda belirtilen koşullar altında kaç satırın döndürüleceğini belirlemeye yardımcı olur.
Bir sütundaki ayrı değerlerin sayısını sayar.
Sorguda belirtilen bir alanda yer alan bir değer kümesi toplamını döndürür.
İlgili 31 soru bulundu
USE Kullanımı
Hangi veritabanı üzerinde işlem yapacağımızı belirtmek için kullanırız. Kullanmak istediğimiz veritabanı üzerinde sağ tıkladığımızda New Query dediğimizde otomatik olarak o veritabanı üzerinde işlem yapar.
SELECT komutu bir veritabanında yer alan bir veya daha fazla tablodan istenen satır değerlerini almak için kullanılır. SELECT komutu ile elde edilen veriler yine bir tabloya aktarılarak üzerinde işlem yapılır.
Sorgu tarafından döndürülen kayıtların sayısını hesaplar.
COUNT() işlevi, belirli koşulda eşleşen verilerin sayısının gösterir. AVG() işlevi, sayısal bir sütunun ortalamasını gösterir. SUM() sayısal bir sütundaki değerlerin toplamını gösterir.
Distinct genel olarak eleckt distinct komutu olarak da ifade edilmektedir. Birbirinden farklı değerlerin karşılaştırılması ve ortak bir değer bulunması ile işlem sürdürülmektedir. Genel olarak değer üzerinden işlem yapmak isteyen kişilerin kullandıkları komutlardan biridir.
count [counted|counted] {fiil}
saymak {fi.}
MINUS OPERATÖRÜ
İki veri kümesindeki verilerin birbirinden farkını gösterir.
Şimdiye kadar yaptığımız SQL sorgularında genellikle verilerin tamamını belirli koşullar altında sıraladık. Bazı durumlarda ise koşullarımızı sağlayan verilerin tamamını değil belirli sayıda olanlarını sıralamak isteriz, bunun için LIMIT anahtar kelimesini kullanırız.
numeric(18, 0): Numeric(precision,scale),precision ile anlamlı basamak sayısı ve scale ile de virgülden sonraki kaç basamağın dikkate alınacağını belirten bir veri tipidir. Anlamlı basamak sayısı 1 ile 38 arasında tanımlanabilir.Scale faktörü ise 0 <= s <= p ile ilişkiye sahiptir. Decimal ile aynıdır.
Burada sıralamanın azalan (büyükten küçüğe) şekilde olmasını istiyorsak DESC anahtar kelimesini kullanırız. Artan şekilde olması için ASC yazmamız veya hiç bir şey yazmamamız yeterlidir. Görüldüğü gibi sonuç kümesi isim kolonuna küçükten büyüğe göre sıralandı.
WHERE komutu veritabanından belirli şartlara göre sorgu yapmamızı sağlar. Böylelikle veritabanından çekeceğimiz verileri dilediğimizce filtreleyebiliriz. Sorgu sözdizimi; SELECT (sutunAdi) FROM (tabloAdi) WHERE (şartlar) şeklindedir.
SQL Where komutu belirtilen koşula göre verileri filtrelemek için kullanılır. Where cümleciği koşul belirtmek için kullanılan bir komuttur.
Etkinlik ve tatmin seviyesinin ölçümlenmesine dayalı ve anket tipinde yapılan bu çalışma üç metriğe dayanır; görev başarı oranı, görev bazlı tatmin ve görev tamamlama süresi. SUM (Single Usability Metric), bir ürün veya sistemin kullanılabilirliğinin ölçüldüğü bir değerlendirme biçimidir.
count fonksiyonu ise bir dizideki eleman sayısını sayar.
GROUP BY ifadesiyle gruplandırmak istediğiniz bir veya daha fazla öğeyi ifade tanımında belirtmeniz gerekir: GROUP BY <value1> [, <value2>, …] GROUP BY, gruplar oluşturur ve ifadede belirtilen öğelerin benzersiz kombinasyonlarıyla belirlenen satırları oluşturulan her gruba yerleştirir.
Group by komutu tablodaki verileri istenilen bir veya birden çok alana göre gruplandırmak için kullanır. Select komutu ile beraber kullanır. Not: Group by en çok fonksiyonlarla(max, min, avg, count, sum) beraber kullanılır. Fonkisiyonlar kullanılmak zorunda değildir.
INSERT INTO komutu bir veritabanında yer alan tablolara yeni kayıt eklemek için kullanılır.
Bu deyimler yeni kullanıcıya, yeni kullanıcılar oluşturabilme izni verilmesi ile ilgilidir. CREATEUSER ayrıca, kullanıcıyı tüm erişim izinlerini düzenleyebilme yetkisi olan bir ayrıcalıklı kullanıcı haline getirir.
DDL ( Data Definition Language), veritabanı şemasını tanımlamak için bir dizi SQL komutudur. Basitçe veritabanı şemasının açıklamalarıyla ilgilenir ve veritabanı nesnelerinin yapısını oluşturmak ve değiştirmek için kullanılır. DDL deyimlerinin örnekleri arasında CREATE, ALTER ve DROP bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri