Artvin; Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin doğu ucunda bulunan bir şehirdir ve Artvin ilinin merkezidir. Artvin, Orta Çağ'da Gürcistan'ın bölgelerinden biri olan Klarceti'deki yerleşmelerden biriydi. Önemli yolların geçtiği bir kavşakta yer alıyordu.
Dört mevsim ziyaret edilebilecek bir şehir olan Artvin'de, Karadeniz ikliminin tipik özelliklerini görmek mümkün. Neredeyse her dönem yağış alan Artvin'e kayak tatili için kasım – nisan ayları arasında gidebilirsin. Mayıs – ağustos arası ise şehrin tarihi doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal zaman…
Şehir merkezi olabildiğince küçük olsa da geniş coğrafyaya yayılmış olan bu güzellikleri keşfetmek için minimum 2 - 3 gün ayırılması önerilmektedir. Ayrıca gezilmesi görülmesi gereken yerler birbirinden uzak olduğu için ideal bir program için araba kiralayarak gezilmesi zaman açısından fayda sağlayacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Kemalpaşa Plajı - Artvin
35 kilometre kıyı bandı bulunan Arhavi ve Hopa ilçelerinde, yazın deniz turizmi yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Özellikle 2 kilometrelik plajı bulunan Hopa/Kemalpaşa Beldesi'nin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarına sahip olması nedeniyle, bir çekim merkezi konumundadır.
Bunun üzerine hükümet 4 Kasım 1936'da kabul edilen 2885 Sayılı Kanun ile, merkezi Rize olan Çoruh Vilayeti kaldırıldı. Artvin Merkez, Hopa, Borçka ve Şavşat kazaları ile evvelce Erzurum'a verilmiş Yusufeli Kazası'nı da alarak Artvin olan Çoruh İli teşkilatı kabul edildi.
Geçmişte Çoroksi, Çorok, Kollehis ve Klarceti, Osmanlı Döneminde ise Livane olarak bilinen Artvin'in bu ismini nereden aldığı ve hangi tarihten itibaren kullanıldığı tam olarak bilinmemektedir.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Rize - Artvin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 4 saat 18 dakika sürmektedir.
Artvin ziyaretlerinde ön plana çıkan hediyelik eşyalar arasında:buzdolabı magnetleri, tereyağ, dut pekmezi, karayemiş, kuzine zeytini, bal ve kemençe bulunmaktadır.
Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan, Karadeniz'e kıyısı bulunan bir ildir. İl, Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırında yer alan kuzeydoğu köşesidir. Doğusunda Ardahan ili, güneyinde Erzurum ili ve batısında Rize ili vardır.
Kara Hurma Nedir ? Latince adı Diospyros lotus (ilahi meyve) olan Kara Hurma , bir diğer adıyla Yabani Hurma (Piç hurma ) Dünya da insanlar tarafından yetiştirilen en eski bitkilerden birisisidir.
Ayrıca Artvin'in tatlıları, çorbası nelerdir, nesi meşhur anlattık! Artvin'in nesi meşhur, Karadeniz'in doğusunda yer alan Artvin'in mutfak kültüründe Gürcü, Laz ve Anadolu mutfaklarının izlerine rastlanabilir. Oldukça değişik bir tatlı çeşidi olan Laz böreği Artvin yöresinin en bilindik lezzetlerindendir.
Şavşat'a uğradığınızda mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Şavşat Karagöl, Arsiyan Yaylası, Papart Vadisi, Şavşat Kalesi ve Tibeti Kilisesi bulunmaktadır. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Şavşat Karagöl, doğal güzelliğiyle ön plana çıkmaktadır.
Artvin Okrugu'nun nüfusu 52.434 kişiden oluşuyordu. Bu nüfusun % 34,5 (17.814 kişi) Gürcü, % 50,3'ü (26.395 kişi) Türk, %14,8'i (7.775 kişi) Ermeni, %0,3 (154 kişi) Kürt, % 0,6'sı (296 kişi) Çingene olarak kaydedilmişti.
Türkiye Lazları, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yaşayan yerli bir etnik gruptur. Ağırlıklı olarak Rize'nin Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Artvin'in Arhavi, Hopa, Borçka ve Kemalpaşa ilçelerinde yaşarlar. Ayrıca 93 Harbi sonrasında Marmara bölgesine yerleşen kayda değer bir Laz nüfus bulunmaktadır.
Artvin iline bağlı olan ve nüfus açısından en kalabalık ilçesi Artvin Merkez ilçesidir. Merkez ilçesinin ardından en kalabalık ilçesi Hopa ilçesi gelir. Ayrıca en az nüfusa sahip olan ilçesi ise Artvin Murgul İlçesidir.
Hopa nüfusunun büyük bir bölümünü Lazlar, Hemşinliler ve Rize göçmenleri oluşturur.
Artvin ilinin ilçeleri şunlardır: Artvin (il merkezi) Ardanuç
Şehir sınırları içerisinde yer alan plajlar arasında Kopmuş Plajı, Kıyıcık Plajı ve Arhavi Belediye Plajı bulunmaktadır. Herhangi bir beach mekanının bulunmadığı şehirde plajların tümü mavi bayraklıdır.
Yüksek sıcaklık ortalamalarına göre kış mevsiminde sıfırın altında sıcaklıklar olmamakla birlikte en soğuk ay 6.0 C° ile Ocak ayıdır. Yine yüksek sıcaklık or- talamalarına göre ilkbahar, sonbahar'a göre daha serin geçmektedir. Yıllık ortalama düşük sıcaklık 8.1 Co'dir.
Kıyı kesimi ile Cankurtaran dağları silsilesinin içine aldığı alanda tipik her mevsim yağışlı Karadeniz İklimi görülmektedir. Cankurtaran dağları silsilesinden Borçka ve Artvin Merkez'e kadar olan alanda iklim daha soğuk kışlar ve daha az yaz yağışları olan Karadeniz iklimi şeklindedir.
Türkiye'nin kuzeydoğusunda bulunan Artvin, turistik faaliyetlerle ön plana çıkan bir şehirdir. Birbirinden farklı pek çok ilçenin yer aldığı Artvin'de her yıl yüz binlerce kişi ağırlamaktadır. Dağlık bir bölge olmasıyla bilinen şehir Karadeniz atmosferini sonuna kadar hissedebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri