Şehir merkezi olabildiğince küçük olsa da geniş coğrafyaya yayılmış olan bu güzellikleri keşfetmek için minimum 2 - 3 gün ayırılması önerilmektedir. Ayrıca gezilmesi görülmesi gereken yerler birbirinden uzak olduğu için ideal bir program için araba kiralayarak gezilmesi zaman açısından fayda sağlayacaktır.
Dört mevsim ziyaret edilebilecek bir şehir olan Artvin'de, Karadeniz ikliminin tipik özelliklerini görmek mümkün. Neredeyse her dönem yağış alan Artvin'e kayak tatili için kasım – nisan ayları arasında gidebilirsin. Mayıs – ağustos arası ise şehrin tarihi doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal zaman…
Hopa'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında; Hopa Limanı, Çamburnu Tabiat Parkı, Hopa Çarşı, Orta Hopa Camii, Sarp Sınır Kapısı ve Hopa Eski Evler bulunmaktadır. İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer alan Hopa Limanı, Doğu Karadeniz turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir.
Artvin'de yer alan başlıca tarihi yerler arasında; Artvin Kalesi, İskenderpaşa Camii ve Türbesi, Satlel Kilisesi, Tekkale Manastırı,Dolishane Kilisesi, Barhal Kilisesi, Dört Kilise Manastırı, Satlel Kalesi ve Ferhalı Kalesi bulunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Artvin ve çevresinde sıklıkla tüketilen yöresel yemekler arasında kuymak, kalaco, kaygana, yoğurtlu silor, mısır ekmeği, hamsili ekmek, cevizli kete, laz böreği, karalahana sarması, turşu kavurması, şalgam pancarı, hamsili pilav, benekli alabalık ve cağ kebabı yer almaktadır.
Geçmişte Çoroksi, Çorok, Kollehis ve Klarceti, Osmanlı Döneminde ise Livane olarak bilinen Artvin'in bu ismini nereden aldığı ve hangi tarihten itibaren kullanıldığı tam olarak bilinmemektedir.
Hopa – Sarp sınır kapısı arası 18 km. Kapıda yurt dışı çıkış mührü ödüyorsunuz, 5 dakikada Türkiye'den çıkış işlemleriniz gerçekleşiyor. 5 dakikada Gürcistan tarafında giriş işlemleri sürüyor. Sınırı geçtikten sonra Batum minibüslerine binebilirsiniz.
Artvin ziyaretlerinde ön plana çıkan hediyelik eşyalar arasında:buzdolabı magnetleri, tereyağ, dut pekmezi, karayemiş, kuzine zeytini, bal ve kemençe bulunmaktadır. Artvin yöresine ait doğal ve tarihi güzelliklerin işlendiği buzdolabı magnetleri, hediyelik eşya açısından sıklıkla tercih edilmektedir.
Bahar aylarında gidilmesi renk cümbüşü açısından önemli, yaprakların sararmaya başladığı yada kırmızı yaprak görmenizi sağlayacak tarihlerdir. Son derece doğal olduğunu söyleyebilirim. Karagöl' ün etrafında yürüyüş yapılması doğallığını bir kat daha kanıtlar.
Özellikle Borçka bölgesinin kestanesi meşhurdur. Normal kestanelere göre boyut olarak biraz küçük olmasına rağmen lezzet olarak tadılabilecek en güzel kestane türlerindendir.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak sadece kuş sesleri eşliğinde tatilinizi geçireceğiniz Rize'ye en az 3-4 gününüzü ayırmanızı ve bu harika şehri doyasıya keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.
Kemalpaşa Plajı - Artvin
35 kilometre kıyı bandı bulunan Arhavi ve Hopa ilçelerinde, yazın deniz turizmi yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Özellikle 2 kilometrelik plajı bulunan Hopa/Kemalpaşa Beldesi'nin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarına sahip olması nedeniyle, bir çekim merkezi konumundadır.
Aile grupları tarafından da sıklıkla ziyaret edildiği belirtilen Artvin plajları, doğal güzelliklere yakın olmasıyla da tercih edilmektedir. Şehir sınırları içerisinde yer alan plajlar arasında Kopmuş Plajı, Kıyıcık Plajı ve Arhavi Belediye Plajı bulunmaktadır.
Bugün Rize'de yaşayan Hemşinliler içinde Ermenice kelimelerin bulunduğu Türkçeyi, Artvin'de yaşayanlar ise Er-‐ menicenin bir lehçesi olan Homşetma dilini konuşmaktadırlar.
Hopa ilçesi, kuzeydoğuda Kemalpaşa ilçesi, doğuda Borçka ilçesi, güneydoğuda Murgul ilçesi, güneybatıda Arhavi ilçesi ve kuzeybatıda Karadeniz'le çevrilidir. Hopa nüfusunun büyük bir bölümünü Lazlar, Hemşinliler ve Rize göçmenleri oluşturur.
Türkiye Lazları, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yaşayan yerli bir etnik gruptur. Ağırlıklı olarak Rize'nin Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Artvin'in Arhavi, Hopa, Borçka ve Kemalpaşa ilçelerinde yaşarlar.
Sarp - Rize Arası Otobüsle Kaç Saat: 2Saat 9Dakika.
Rize - Sarp Arası Otobüsle Kaç Saat: 1Saat 46Dakika.
Ordu - Rize arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun
İki şehir arasındaki mesafe 259kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 3 saat 55 dakika saat kadar sürer.
Artvin Okrugu'nun nüfusu 52.434 kişiden oluşuyordu. Bu nüfusun % 34,5 (17.814 kişi) Gürcü, % 50,3'ü (26.395 kişi) Türk, %14,8'i (7.775 kişi) Ermeni, %0,3 (154 kişi) Kürt, % 0,6'sı (296 kişi) Çingene olarak kaydedilmişti.
Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan, Karadeniz'e kıyısı bulunan bir ildir. Tarihte genellikle Livane ve Çoruh adıyla bilinir. Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Ahıska Türkleri ve Lazlar oluşturur.
Bunun üzerine hükümet 4 Kasım 1936'da kabul edilen 2885 Sayılı Kanun ile, merkezi Rize olan Çoruh Vilayeti kaldırıldı. Artvin Merkez, Hopa, Borçka ve Şavşat kazaları ile evvelce Erzurum'a verilmiş Yusufeli Kazası'nı da alarak Artvin olan Çoruh İli teşkilatı kabul edildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri