Karşı ağırlık baskı plakasının kötü montajı ve sabitlenmesi, tek dengeleme zincirinin veya dengeleme halatının karşı ağırlığın alt ucunda gevşek sabitlenmesi, çoklu dengeleme zincirlerinin yanlış montaj konumu, dengeleme zincirlerinin sürtünmesine yol açarak sallanma veya anormal sese neden olur.
Asansörlerde halatın kopması ve kabinin düşmesi gibi bir ihtimal yok denecek kadar azdır. Çünkü emniyet katsayısı asansörlerde o kadar fazla dikkate alınmaktadır ki asansörlerde kullanılan minimum dört halatın birden kopması mümkün görünmemektedir.
Asansörler durduk yere düşmez, düşmesi için bazı şeylerin olması gerekir. İlk olarak halatlar kopmaz, sadece 15-25 yıl arası olan asansörlerin halatları aşınır. Zaten eğer asansörünüze bakım yapılıyorsa bu durum fark edilir. 2. olarak elektrik kesilince asansörlerin frenleri kilitlenir ve asansör düşmez.
Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız.
Asansör birden sallanmaya başlarsa ; Panik olmamalıyız! Sallanma bittiğinde eğer cep telefonumuz yanımızdaysa bir aile bireyimizi aramalıyız, eğer telefonumuz yanımızda değilse asansörlerin alarm butonu var ona basabiliriz.
Bu çok önemli anda asansör, zemine çarpmadan hemen önce, belli bir asansör hızıyla düşüyor. Siz zıpladığınız için, asansörden daha yavaş düşüyorsunuz. (Aniden duran) asansörün tabanına çarpma hızınız, asansörün hızından sizin zıplama hızınızın çıkarılmasıyla bulunur.
Asansörde bulunan halatların her biri, genellikle birbirinin etrafına sarılan farklı uzunluklardaki çelik malzemelerden yapılır. Oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olan asansör halatları, aşınma ve yıpranma noktasında bir hayli uzun ömürlüdür. Fakat elbette bu halatların da nadiren de olsa kopma ihtimalleri vardır.
(4) Asansör monte eden, monte ettiği her asansör için en az 10 yıllık kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle, bakım ve servis hizmetini sunmak zorundadır.
Apartmandaki asansör bakımı, onarım gideri, asansör masrafı, asansör tamiri kim tarafından ödenir.
Asansör bakımı ya da arızası gibi durumlarda ödenecek olan ücret eşit bölünerek ödenmelidir. Ev sahibi burada eşit miktarda ödeme yapmalıdır. Buna göre asansör servis ve elektriği, merpen ve çevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda olurken, asansör tamiri için ödenecek olan ücret ev sahibine ait oluyor.
Örneğin, asansörün servis ve elektrik bakım ücretleri ile yıllık periyodik muayene bedelleri kiracıya yansırken, asansör değişimi ya da yeni parça ilavesi gibi masraflar kat malikinin olur.
Asansörler deprem ve yangın esnasında kesinlikle kullanılmamalıdır. Asansörler herhangi bir sarsıntı olduğunda kendini güvenli moda alıp kapatıyor ve içerideki insanlar mahsur kalıyor. Böyle bir durumda yetkili bir kişi olmadığında asansörde mahsur kalan birini kurtarmak oldukça zor. O yüzden binmemek en önemlisi.
Asansörlerde ayna olmasının iki sebebi vardır; Bunlardan biri asansör çağırdığınız kata geldiğinde kabinin gelip gelmediğini anlamak içindir. Yani asansöre binerken kendi görüntümüzü görüyorsak, çağırdığımız asansör ile birlikte kabin gelmiştir. İkinci sebebi ise klostrofobileri olan insanlar içindir.
Peki bu oksijen bize ne kadar süre yeter? Ortalama bir insan, saatte yaklaşık 25 litre oksijen tüketir. Bu da kilitli kaldığımızı varsaydığımız asansör içindeki oksijenin bize yaklaşık 25 saat yeteceği anlamına geliyor.
Kabin içerisinde yeterli havalandırma boşlukları olduğu için havasız kalma gibi bir durum söz konusu değildir. Havasız kalırım düşüncesi ile panik yapmamak ve panik yaparak dışarıya çıkmak için çaba ve güç sarf etmemek gerekir.
Asansöre belirli sayıda kişi veya yükten fazla ağırlık yüklendiğinde veya insan bindiğinde asansör bu yükü taşıyamamaktadır. Böyle bir durumun yaşanması halinde asansör güvenlik sistemleri arasında olan aşırı yük kontağı devreye girmekte ve otomatik olarak çalışarak asansörün hareket etmesini önlemektedir.
Sağı solu demirle kaplı olduğu için çekmez. Çekmesi için yapacak birşey yok sanırım. Asansörün metal alaşım kabini mobil telefon sinyallerini yansıtır.
Halatlı yük asansörleri, seyir mesafesinin on metre ile otuz metre arasında olduğu yüksekliklerde kullanılır. Ortalama 10000 kg kadar yük taşıyabilirler. Pistonlu yük asansörlerinde, seyir mesafesinin 1 m ile 20 m arasında olduğu yüksekliklerde kullanılır ve 5000 kg a kadar yük taşıyabilirler.
Asansör boşluğuna neden su dolar sorusunuz maddeler halinde açıklayalım; Binanızda zemin etüdü yapılmamıştır. Kanalizasyon borusu patlamıştır. Rögar kuyusu bakımı yapılmamıştır.
BİLİNEN: Asansörler tek bir halatla taşınır,bu halatın kopması halinde kabin düşer.
Asansörün çalışması sırasında oluşan titreşim veya titreşimden asansörün hizmet kalitesi ciddi şekilde etkilenir. Bu nedenle buna çok dikkat edilmelidir. Bu sorunları çözmek için nedenleri bulmamız gerekiyor. Asansör kılavuz rayının titreşiminin iki ana nedeni vardır: Biri kurulum, diğeri daha sonra çalışan aşınmadır.
havalandırması çalışmıyorsa asansörün büyüklüğüne ve içerisindeki kişi sayısına göre zaman değişir ama evet oksijensiz kalınır.
Apartman yönetimi, asansörü kapatma kararı alabiliyor. Asansörde yük taşımanın yasaklanması hakkında kat malikleri kurulu tarafından alınmış bir karar varsa ve bu karar, karar defterine kaydedilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri