havalandırması çalışmıyorsa asansörün büyüklüğüne ve içerisindeki kişi sayısına göre zaman değişir ama evet oksijensiz kalınır.
Peki bu oksijen bize ne kadar süre yeter? Ortalama bir insan, saatte yaklaşık 25 litre oksijen tüketir. Bu da kilitli kaldığımızı varsaydığımız asansör içindeki oksijenin bize yaklaşık 25 saat yeteceği anlamına geliyor.
Asansörde kaldığınızda paniklediğiniz takdirde hem enerjinizi hem de ortamdaki oksijeni hızla tüketirsiniz. Bu sebeple öncelikle sakin olmalısınız. Asansör içerisindeki hava rahat nefes almanız için yeterlidir. Elektriklerin kesilmesi durumunda da asansörde yanacak acil durum aydınlatması bulunmaktadır.
Acil durumlarda kilit anahtarının kullanılması uygun olacaktır. Ancak öncelikle asansör elektriğinin şartellerden kapatılması gerekir. Daha sonra, asansör kilidiyle asansör kapısının açılabilmesi mümkün olacaktır. Kapı kilidi asansör kapısının deliğine yerleştirildikten sonra elle sabit tutularak açılabilir.
Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Asansörler metal bir kutu şeklinde olduğu için Faraday Kafesi etkisi yapar. Bütün elektromanyetik dalgalar gibi, cep telefonuna ulaşmaya çalışan radyo dalgaları alternatif elektrik ve manyetik alan yaratır. Bu da metallerin içindeki elektronları (genellikle iyi iletkenlerdir) döndürüp durur.
Asansörlerde ayna olmasının iki sebebi vardır; Bunlardan biri asansör çağırdığınız kata geldiğinde kabinin gelip gelmediğini anlamak içindir. Yani asansöre binerken kendi görüntümüzü görüyorsak, çağırdığımız asansör ile birlikte kabin gelmiştir. İkinci sebebi ise klostrofobileri olan insanlar içindir.
İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız.
Elektrik kesilince KTS otomatik olarak devreye girer, Kabin kaldığı yerden bir alt veya bir üst kata doğru harekete başlar, kat hizasında durur ve kapı açılır. Kurtarma işlemi tamamlanmıştır. Kurtarmadan sonra elektriğin gelmesini bekler. Elektrik gelince asansör otomatik olarak normal çalışma şekline döner.
Ama dinimizin bu konudaki hassasiyeti açısından bakıldığında halvet şartları, yani erkek ve kadının kapalı bir ortamda bulunması durumu, asansörde oluşmaktadır. Evet, çok geniş bir yelpazeden bakıp, esnek değerlendirmemiz halinde, bunun neresi halvet olur, kapısı kilitlenmiş bir ev değil bu da denebilir.
Asansörlerde halatın kopması ve kabinin düşmesi gibi bir ihtimal yok denecek kadar azdır. Çünkü emniyet katsayısı asansörlerde o kadar fazla dikkate alınmaktadır ki asansörlerde kullanılan minimum dört halatın birden kopması mümkün görünmemektedir.
Sağı solu demirle kaplı olduğu için çekmez. Çekmesi için yapacak birşey yok sanırım. Asansörün metal alaşım kabini mobil telefon sinyallerini yansıtır.
Ortak alanlarda, Asansörde ve blok içinde sigara içmek yasaktır.
Ortalama bir insan akciğeri 5 litre kapasiteye sahip, yani her nefes alışımızda 1.25 litre oksijen soluyoruz. Bunun 1 litresini kullanıyoruz desek her nefes alışımızla birlikte ortamdan 1 litre oksijen çekiyoruz demektir. Bu hesaba göre hiç hava geçirmeyen 5 metrekarelik bir oda'da yaklaşık 4 saat durabiliriz.
* Oksijen Konsantratörü cihazları 24 Saat kullanılabilir şekilde üretilmiş olsa da, cihazınızın 7-8 saatlik çalışması sonucu ortalama yarım saat dinlendirmeniz cihazın ömrünü uzatacaktır.
Rüyada asansörde kalmak rüya sahibinin arkasından gizli işler çeviren, sinsi ve onun kötülüğü için sürekli plan düzenleyen insan ya da insanları anlatır. Özellikle kişinin gösterdiği başarıları ve ilerlemesinin çekemeyen bazı insanlar olduğunu dile getirmektedir.
Asansörler deprem ve yangın esnasında kesinlikle kullanılmamalıdır. Asansörler herhangi bir sarsıntı olduğunda kendini güvenli moda alıp kapatıyor ve içerideki insanlar mahsur kalıyor. Böyle bir durumda yetkili bir kişi olmadığında asansörde mahsur kalan birini kurtarmak oldukça zor.
Ortalama Asansör UPS Akü Fiyatları
Ortalama olarak asansör UPS akü fiyatları nispeten büyük asansörler için 900 TL ile 2500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Örneklendirmek gerekirse kuru tip akülerimiz, 1000VA kapasiteli UPS'ler 700-850 TL aralığındayken, 1500VA kapasiteli olanlar 1000 TL-1500 TL aralığındadır.
Apartman yönetimi, asansörü kapatma kararı alabiliyor. Asansörde yük taşımanın yasaklanması hakkında kat malikleri kurulu tarafından alınmış bir karar varsa ve bu karar, karar defterine kaydedilebiliyor.
Bu çok önemli anda asansör, zemine çarpmadan hemen önce, belli bir asansör hızıyla düşüyor. Siz zıpladığınız için, asansörden daha yavaş düşüyorsunuz. (Aniden duran) asansörün tabanına çarpma hızınız, asansörün hızından sizin zıplama hızınızın çıkarılmasıyla bulunur.
Apartmandaki asansör bakımı, onarım gideri, asansör masrafı, asansör tamiri kim tarafından ödenir.
Asansörler ve Teleferiklerde kabin içi güvenlik önlemi olarak güvenlik kamera sistemi kurulması en önemli ihtiyaçlarındandır . Kamera ile görüntü kaydı alınabildiği gibi anlık izleme ve alarm senaryosu ile entegre edilebilmektedir.
Asansöre kamera takmak, bu bölgelerin halka açık ve ortak kullanımlı alanlar olmasından dolayı genellikle yasal kabul edilir. Kamera kullanımı sayesinde asansörde gerçekleşebilecek olası hırsızlık, saldırı gibi suçların tespiti kolaylıkla yapılabilir.
Asansör SOS Telefon Sistemi Kullanım Alanları
Bu gibi durumlarda, asansörde kabin içindekiler, gerekli ve yetkili mercileri (resepsiyon, güvenlik birimi, kontrol odası vb.) acil durum butonuna basarak hızlıca haberdar edebilmeli ve bu iki nokta arasında doğru haberleşme kurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri