Aşçılık kursumuza kayıt yaptırdıktan sonra seçeceğiniz hafta içi ve hafta sonu grubunda eğitime başlayabilirsiniz. Toplamda 4 aylık bir süreci kapsayan eğitim 4 ayda staj imkânı sağlayarak iki aşamadan oluşmaktadır.
KARİYER GARANTİLİ PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ
Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Aşçılık sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Kurs'lar yada Halk Eğitim merkezleri tarafından eğitim sonunda kursiyerlere verilen bir belgedir. Eğitimler çeşitli kategorilerde ve 2 ay'dan başlıyarak 6 ay'a kadar çıkmaktadır.
Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA'nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
2023 Yılı Eğitim Ücretleri
Uzun Dönem Aşçılık Eğitimi Peşin Fiyatları; Eğitim Ücretimiz Peşin 124.500₺'dir. (Peşin fiyatına farklı kredi kartlarına taksit yapılabilmektedir.)
İlgili 44 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Aşçı maaş beklentisi aylık ortalama 29.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 26.400 TL ile 37.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Aşçı maaşı 23.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir.
Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.
Aşçı yardımcısı olmak isteyen kişilerin en sık araştırdıkları konulardan bir tanesi de yaş sınırı üzerinedir. Yardımcı aşçı olmak için yaş sınırı 18-50 olarak belirlenmiştir.
Aşçı olabilmek için liseden mezun olduktan sonra meslek yüksekokullarının ya da üniversitelerin 2 yıllık Aşçılık ya da 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü bitirip iş hayatına başlamak gerekmektedir. Büyük mutfaklarda çalışan aşçılar da kendilerini bir alanda uzmanlaştırmışlardır.
4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz. Sertifikanız ile birçok işletmenin mutfağında profesyonel olarak yer alabilir ve hayal ettiğiniz mesleği icra edebilirsiniz.
Kurs sonucunda alınan sertifika ile bireyler kendi gıda işletmesini açabilir ya da konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, devlet ve özel kurum mutfaklarında, kafeterya, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde aşçı olarak ...
Aşçı (Seviye 4), yiyecek üretimi yapılan özel ve kamuya ait konaklama işletmelerinin, lokanta, gemi, tren ve yatların mutfaklarında görev yapar. Servis, Oda Servisi, Ambar, Satın Alma, Teknik Servis, Çamaşırhane, İnsan Kaynakları gibi bölümlerle işbirliği içinde ve uzun süre ayakta çalışır.
Kimler Katılabilir? Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak için, profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik donanıma hakim olmak isteyen 18 yaş üst kişiler. (41 - 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)
Aşçı Çırağı Kursu, katılımcılara temel mutfak becerileri, hijyen kuralları, menü planlaması ve yemek hazırlama teknikleri gibi konularda kapsamlı bir eğitim sunuyor. Katılımcılar farklı mutfaklardan örneklerle zenginleştirilen bir program sayesinde çeşitli lezzetleri keşfetme fırsatı buluyor.
eleman.net verilerine göre, Aşçı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 33.300 TL maaş alıyor. Aşçı, 2024 yılında en düşük 22.400 TL alırken, en yüksek 50.300 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Aşçı, Temmuz 2023 yılında ortalama 24.300 TL maaş alıyordu.
Aşçı olmak için mutlaka bir örgün eğitim kurumunda eğitim almak ve diploma/sertifika sahibi olmak gerekmez.
Aşçı Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? Aşçı olmak için iyi olması gereken dersler ve konular arasında mutfak sanatları, beslenme ve gıda güvenliği, mutfak yönetimi, mutfak hijyeni, iletişim ve müşteri hizmetleri ile patisserie yer almaktadır.
Aşçı Eğitimi Kursuna Katılma Koşulları
İlkokul mezunu olmak ve mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
"Ustalık belgesi olmadan lokanta açamaz"
Bundan sonra lokanta açacak olan herkes ister ticaret odasına ister esnaf odasına kaydı olsun mutlaka ustalık belgesiyle belediyeye başvuracak. Bu belge olmadan iş yeri açılmasına müsaade edilmeyecek." ifadesini kullandı.
Gastronomi mezunları, gastronomi uzmanı olarak adlandırılırlar. Geçirdikleri üniversite hayatlarına bağlı olarak edindikleri tecrübeyle mutfak içeren mekanlarda, pek çok otelde, restoranda, uçakta, gemide, mutfak aracılığıyla çalışabilirler.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri