Haluk Görgün, toplam personel sayılarının 8 bin 888'e ulaştığını belirterek, "Bunların yüzde 60'ı mühendis. Çalışanlarımızın yüzde 67'si lisans ve lisans üzeri eğitime sahip. Yüzde 3'ü de doktoralı.
“ASELSAN'ın 7422 personeli var” diyen Genel Müdür Görgün şöyle devam etti: “Çalışanlarımızın yüzde 59'u mühendis yani ASELSAN aslında bir mühendislik şirketi. 7422 personelin yüzde 59'u yaklaşık 5 bin kişi belki biraz üzeri mühendis. Yüzde 29'u teknik eleman, yüzde 7'si diğer fakülte, yüzde 5'i ise diğer personel.
Lise/Ön Lisans Mezunu Olan Adaylar
(Ancak yurt dışı mezuniyeti olması durumda ÖSYM denkliği belgesine sahip olması koşulu aranmaktadır.)
#ASELSAN takip edin
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir.
İlgili 35 soru bulundu
ASELSAN'da en çok ODTÜ'lü mühendis çalışıyor
ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 184'ü ODTÜ, 348'i Hacettepe, 184'ü Bilkent, 160'ı İstanbul Teknik, 107'si ise Gazi Üniversitesi mezunu. Çalışan mühendislerin bin 398'i Elektrik / Elektronik, 343'ü Makine, 157'si Bilgisayar, 147'si Endüstri ve 24'ü Havacılık Mühendisi.
Yurt içi üniversitelerin Mühendislik, Fen-Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler örgün lisans programlarında son sınıf öğrencisi olan tüm adaylar programa başvurabilir.
4. 1.maddede belirtilen koşullar ve 2.maddede belirtilen ek puan uygulamaları yurtiçi üniversitelerden mezuniyet not ortalaması en düşük 2.50/4.00 olan adaylar için geçerli olacaktır. Mezuniyet not ortalaması 2.50/4.00'ten düşük olan adaylar ek koşulları sağlasalar dahi değerlendirmeye alınmamaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı. Türk şirketlerinin toplam gelirleri geçen yıl 2021'e göre yüzde 22 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.
ASELSAN: Listede en üst sırada ASELSAN yer aldı. Türkiye'nin en büyük savunma şirketi unvanını bu yıl da devam ettiren ASELSAN, 2021 rakamlarına göre 3 sıra düşerek 20'inci oldu. ASELSAN'ın toplam üretiminden satışları 32,9 milyar TL olarak gerçekleşti. TUSAŞ: 2 sıra düşen TUSAŞ, 30'uncu oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin paydaş olduğu, ASELSAN çalışanlarına yerleşkeden çıkmadan yüksek lisans ve doktora eğitimi yapma imkânı sunan bir programdır ...
Aselsan hakkında sık sorulan sorular
Aselsan işe alım süreci nasıl ilerler? İş görüşmesi süreci bir aydan fazla sürer. Genel olarak iş görüşmesi deneyimi olumlu olarak değerlendirilmiş.
İşe alım kriterlerimiz kapsamında adaylarımızın eğitim dili %100 İngilizce olan ve görev tanımı gereklerini karşılayan Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora derecesine sahip olmaları ya da ASELSAN sayfasında belirtilen yabancı dil sınav kriterlerinden herhangi birini sağlamaları beklenmektedir.
Stajlarının zorunlu staj kapsamında olması, Lisans öğrencileri için, 3 veya 4. sınıfta öğrenim görüyor olmaları, Ön Lisans öğrencileri için, 2. sınıfta öğrenim görüyor olmaları, Genel not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması
Aselsan, KPSS yönetmeliği kapsamında olan bir kurum da değildir. Bu nedenle personel alımlarında KPSS kullanılmamaktadır. Şirket personeli İş Kanununa göre bir şirkete alınan personel gibi işçi statüsündedir.
23 Ocak 2023 Pazartesi
Değerli Öğrenciler, ROKETSAN Aday Mühendislik 2023 Programı Başvuruları Başladı! Makine, Elektrik Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilgisayar, Metalurji ve Malzeme, Kimya, Fizik Mühendisliği bölümlerinin 4. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
Savunma sanayii çalışanlarının yüzde 92'si mühendis kökenli. Bu mühendislerin yüzde 30'u elektrik-elektronik mühendisi, yüzde 24'ü makine, yüzde 15'i de bilgisayar mühendisliğinden geliyor.
eleman.net verilerine göre, Mühendis 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 30.800 TL maaş alıyor. Mühendis, 2024 yılında en düşük 27.600 TL alırken, en yüksek 42.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Mühendis, Temmuz 2023 yılında ortalama 22.500 TL maaş alıyordu.
Haftalık çalışma süresi ara dinlenmeleri hariç en fazla 45 saattir. Kısmi süreli (part time) çalışma ise haftada ortalama 25 saattir. Bu saati aşan süreler fazla çalışma olarak adlandırılmaktadır. Fazla çalışma ücretinin ödenmemesi, maaşın eksik ödenmesi anlamına gelmektedir.
Bu ilan üniversitelerin Makine, Elektrik Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilgisayar, Metalurji ve Malzeme, Kimya, Fizik Mühendisliği bölümlerinin 4. sınıflarında öğrenim gören adaylar için genel başvuru niteliğindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri