Kod akışının sırayla işlemediği, işlemlerin birbirini beklemediği, kod akışının işlem durumlarına göre devam ettiği programlamaya
Asenkron, engellemesi olmayan bir oluşumdur. Yani bir veya birden fazla işlem devam ederken başka bir yürütmeyi engelleme durumu yoktur. Asenkron programlama ile birden fazla ilgili işlem, diğer görevlerin tamamlanmasını beklemeden eşzamanlı çalışabilir.
Asenkron uzaktan eğitim, eğitmen ve öğrencinin farklı yerlerde (uzaktan) ve farklı zamanlarda (asenkron) etkileşime girdiği eğitime verilen addır. Etkileşimin aynı anda olmasına ise senkron ya da eşzamanlı uzaktan eğitim denir.
Yazılım alanında asenkron, bilgisayar teknolojilerinde gerçek programdan bağımsız bir şekilde eş zamansız olayların gerçekleşmesidir. Herhangi bir sistemde evrensel bir saat düzeninden ayrı bir şekilde olaylar senkronize edilir ise, bu sistem asenkron çalışan bir sistemdir.
Senkron dediğimiz kavram şudur: Kodlar yukarıdan aşağıya doğru sırayla işlenir ve bir satırdaki işlem bitmeden diğer satıra geçilmez. Asenkron yapıda ise uzun zaman alan veya farklı görevdeki işlemler aynı anda gerçekleştirilir.
İlgili 18 soru bulundu
C# Asenkron ve Senkron Programlama Nedir? - YouTube. Senkron programlama, işlemlerin sırayla ve adım adım gerçekleştiği bir programlama yaklaşımıdır. Yani, bir işlem tamamlanmadan diğeri başlamaz. Asenkron programlama, işlemlerin eş zamanlı olarak gerçekleşebildiği bir programlama yaklaşımıdır.
Eş zamanlı olmayan ya da eş zamansız (asenkron) iletişim ise iletişim sürecindeki bireylerin aynı yer ve aynı zamanda bir arada olmasını gerektirmeyen iletişim türüdür. İnternetin sağladığı en önemli üstünlüklerden biri olarak eş zamanlı olmayan (asenkron) iletişimi hızlandırması gösterilebilir.
Üç fazlı asenkron motorlar, enerji verimliliği, güçlü çalışma ve dayanıklılık gibi avantajları nedeniyle endüstriyel tesislerde, taşıma araçlarında, kompresörlerde, pompalarda, konveyör sistemlerinde ve diğer birçok uygulamada yaygın olarak kullanılır.
Kod akışının sırayla işlemediği, işlemlerin birbirini beklemediği, kod akışının işlem durumlarına göre devam ettiği programlamaya Asenkron Programlama denir.
Uzaktan eşzamanlı iletişime senkron iletişim olarak da adlandırılmaktadır- örnek olarak cep telefonları, Skype, Google Hangout, Messanger gibi Web konferans sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen iletişim süreçleri verilebilir.
İndüksiyon motor veya asenkron motor , rotordaki elektrik akımını üretmek için gerekli olan torku, duraç sargıların manyetik alanından elektromanyetik indüksiyon elde ederek üreten bir AC elektrik motordur.
Senkron programlamada bir fonksiyon bitmeden diğeri çalışmaya başlamaz yani birbirlerini beklerler bekleyen fonksiyonun cevabı dönmeden diğerine geçilmez. Fakat asenkron fonksiyonlar aynı anda çalışmaya başlarlar ve birbirlerinin sonucunu beklemeden çalışmaya devam ederler.
Asenkron motorlar stator ve rotor denilen iki önemli parçaya sahiptir. Stator sargılarında meydana gelen manyetik alan dönüş hızının rotor dönüş hızı ile aynı değildir. Bu değerlerin aynı olmamasından dolayı bu tür motorlar asenkron motor olarak bilinirler. Asenkron motorlar tek fazlı ya da üç fazlı olarak üretilirler.
Belirli bir değerden başlayıp 0'a kadar geri sayma işlemi yapan ve bir flip-flop'un çıkışının bir sonraki flip- flop'un tetikleme sinyali girişi olarak kullanıldığı devrelere 'asenkron geri sayıcı' denir. Asenkron geri sayıcı devrelerinin çalışma mantığı asenkron ileri sayıcılarla aynıdır.
Öncelikle asenkron ve senkron kavramlarının neler olduğuna değinelim. Bir işin başlaması başka bir işin bitmesine bağlı ise yani sıralı ise buna senkron programlama diyebiliriz. Fakat işler birbirinden bağımsız olarak devam edebiliyorsa asenkron programlamadır.
Async ve Await sözdizimi:
Async işlevinde döndürülen tüm sözlerin senkronize edilmesini sağlamak için, bir wait anahtar sözcüğü kullanılır, bu birbirlerini beklemesini sağlar. Await ile .then() ve . catch() içindeki geri aramaların kullanımını ortadan kaldırır. Söz döndürülürken async kullanılır.
C# ("See Sharp" olarak okunur), modern, nesne odaklı ve türe uygun bir programlama dilidir. C#, geliştiricilerin . NET'te çalıştıran birçok tür güvenli ve sağlam uygulama oluşturmalarına olanak sağlar. C# dilinin kökleri C dil ailesindedir ve C, C++, Java ve JavaScript programcılarına hemen tanıdık gelecektir.
C#, . NET çerçevesinde çalışan uygulamalar ve programlar yazmak için kullanılır. C#, her ikisi de programlama dili olan C++ ve Java'nın doğrudan halefidir. C#, Microsoft, Facebook ve Amazon dahil olmak üzere birçok şirket tarafından kullanılan popüler bir programlama dilidir.
Yukarıdaki programlama dillerinden hiç birini dahi bilmiyorsanız dahi C#'ı öğrenmek hızlı ve kolaydır. Düzenli bir çalışma temposu ve birkaç uygulama ile hızlı bir şekilde C# dilini öğrenebilirsiniz. Günde 2 saat vakit ayırarak yaklaşık 20-25 günde C# dilini temel ve orta düzeyde öğrenebilirsiniz.
Asenkron motorlar stator sargılarına uygulanan alternatif akımı rotorda mekanik enerjiye çeviren makinelerdir. Bir fazlı (monofaze) ve üç fazlı (trifaze) asenkron motorların çalışma prensibi birbirine çok benzer.
Sincap Kafes Rotorlu Asenkron Motor Çalışma Prensibi
Kısa devre edilmesinden dolayı bu sargılardan bir akım akar ve manyetik alanın etkisiyle Biot-Savart yasası gereği iletkene dik bir kuvvet etki eder. Böylece rotor dönmeye başlar.
Yüksek Gerilim Sağlayan Trifaze Motorları
Manyetik alan içerisinde dönme eyleminde bulunan bobinler elektrik enerjisinin kazanılmasını sağlar. Trifaze motorların içerisinde 3 farklı bobin yer almaktadır. Tek fazlı güç sistemlerine göre daha aktif bir şekilde çalışma göstermektedir.
Asenkron veri iletimi karakterlere özel bir veri iletim şeklidir. Yani bazı veri bağlantı denetim karakterleri, iletimin neresinde olursa olsun aynı işlemi yaparlar. Gönderilen veri hatta bir karakter olacak şekilde basılır ve karakterin başında ve sonunda hata bulmak için ek bir bit bulunur.
Farklı Zamanlı (Asenkron) İletişim Araçları: Kullanıcıların farklı zamanlarda, aynı veya farklı mekânlarda olduğu durumlarda kullanılan iletişim araçlarıdır.
Asenkron, "aynı anda gerçekleşmeyen" demek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri